ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Η dream team της… διπλανής πόρτας!

Χατ-τρικ που λίγοι περίμεναν, παίκτες από... Σκωτία και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, στην ενδεκάδα της αγωνιστικής του Βασιλιά

Η dream team της… διπλανής πόρτας!

Μετά τη λήξη της αγωνιστικής δράσης στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τη διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, ο Βασιλιάς επέλεξε τους κορυφαίος παίκτες της αγωνιστικής. Μόνο που αυτή τη φορά στην ομάδα μας φιλοξενούνται δύο ευχάριστες εκπλήξεις από Πορτογαλία και… Σκωτία!

Τερματοφύλακας – Ζάουμε Ντομένεκ (Βαλένθια)

Ονειρικό μπορεί να χαρακτηριστεί το βράδυ της Κυριακής για τον Ντομένεκ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετρώντας συνολικά 5 αποκρούσεις, ο Ισπανός πορτιέρο κατάφερε να ανακόψει με επιτυχία σχεδόν κάθε ευκαιρία των «μερένχες» προς την εστία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μονομαχία του με τον Καρίμ Μπενζεμά και η ρεβάνς για το γκολ του Γάλλου. Τέρμα για το οποίο ο ίδιος δεν φέρει ευθύνη, καθώς το σουτ του πολύπειρου επιθετικού ήταν πολύ δυνατό και σχεδόν αψεγάδιαστο.

Δεξιός Μπακ –  Τζέιμς Ταβερνιέ (Ρέιντζερς)

Μπορεί η παρουσία ενός παίκτη από το σκωτσέζικο πρωτάθλημα να είναι μεγάλη έκπληξη, όμως ο Τζέιμς Ταβερνιέ δεν γινόταν να μείνει εκτός. Ο αρχηγός της Ρέιντζερς (και πρώτος της σκόρερ τη φετινή σεζόν), βρήκε δίχτυα για ακόμη μια αγωνιστική στη Σκωτία. Στην συντριβή της Χάμιλτον με 8-0 από τους «διαμαρτυρόμενους», ο Άγγλος αμυντικός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα αμυντικά. Αντιθέτως δημιούργησε πολλά στον προσωπικό του αντίπαλο, μοιράζοντας μια ασίστ και σκοράροντας τα δύο τελευταία γκολ της ομάδας του Στίβεν Τζέραρντ.

Κεντρικός Αμυντικός –  Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν)

Αθόρυβος ήρωας για την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν στον θρίαμβο της ομάδας του με τη Ρέν ο Μαρκίνιος. Μπορεί οι Παριζιάνοι να πήραν τη νίκη με 3-0, όμως η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετική. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες (!), ωστόσο ατύχησαν να βρουν τον Βραζιλιάνο αμυντικό σε τρομερή φόρμα. Ο «βράχος» της Παρί μέτρησε συνολικά 9 επιτυχείς απομακρύνσεις, ενώ όποιος ήθελε να περάσει από… αέρος τη μπάλα έπρεπε να πάρει άδεια, με τις 5 κερδισμένες μονομαχίες στο αέρα να μιλούν από μόνες τους.

Κεντρικός Αμυντικός –  Φραντσέσκο Ατσέρμπι (Λάτσιο)

Τίποτα λιγότερο από εξαιρετικός για ακόμη μια φορά ήταν ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι με τη φανέλα της Λάτσιο. Απέναντι στη Γιουβέντους ο έμπειρος αμυντικός ήταν αυτός που ανέλαβε το μαρκάρισμα του Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και του φορμαρισμένου Μοράτα. Μπορεί οι συμπαίκτες του να τον εξέθεσαν στο γκολ των φιλοξενούμενων, όμως ο Ιταλός σέντερ μπακ δεν το έβαλε κάτω. Διαβάζοντας σωστά τις φάσεις αλλά και καταπληκτικός με τη μπάλα στα πόδια, ο Ατσέρμπι απέδειξε ξανά πως είναι αμυντικός «από το πάνω ράφι».

Αριστερός Μπακ – Λουίς Γκαγιά (Βαλένθια)

Σταθερός αμυντικά και άξιος επιθετικά σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Λουίς Γκαγιά. Ο αρχηγός της Βαλένθια απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν απογοήτευσε και συνέχισε να βοηθά την υπό κρίση ομάδα του. Ταχύτατος, o Ισπανος αμυντικός έτρεξε αμέτρητες φορές μπροστά, θέλοντας να βρει με κάποια σέντρα κάποιον από τους συμπαίκτες του στην αντίπαλη περιοχή. Τελικά από δική του προσπάθεια έγινε πραγματικότητα το πρώτο γκολ της ομάδα του, καθώς το γέμισμα του κόπηκε εντός περιοχής από το χέρι του Βάσκεθ.

Κεντρικός Μέσος –  Πέδρο Γκονσάλβες (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας)

Ένας εκ των κύριων επιθετικών εκφραστών τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τη φετινή σεζόν, ο Πέδρο Γκονσάλβες δεν επιφύλασσε κάτι λιγότερο για την Γκιμαράες. Ο 22χρονος μέσος, αυτή τη φορά αγωνίστηκε σε πιο προωθημένο ρόλο, βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον Ρούμπεν Αμορίμ. Αφού πρώτα μοίρασε την ασίστ του για το 0-1, βρήκε και ο ίδιος δίχτυα. Όχι μόνο μια φορά, αλλά δύο, βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του στην 6η φετινή επικράτηση των «λεόντων» στην Πορτογαλία.

Κεντρικός Μέσος – Κάρλος Σολέρ (Βαλένθια)

Το χατ-τρικ με πέναλτι είναι χατ-τρικ; Φυσικά και ναι. Η Βαλένθια των χίλιων προβλημάτων τέθηκε αντιμέτωπη με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μεστάγια, με την δεύτερη να δείχνει πως ξεπέρασε τα δικά της θέματα. Ωστόσο η κατάρρευση ήρθε, με τους «μερένχες» να υποπίπτουν σε 3 πέναλτι, το ένα… χειρότερο από το άλλο! Βάθκεθ, Μαρσέλο και Ράμος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επέτρεψαν στις νυχτερίδες να σκοράρουν από τα 11 βήματα. Ο Κάρλος Σολέρ ανέλαβε και τις 3 εκτελέσεις, καταφέρνοντας να νικήσει τον Κουρτουά σε όλες τις περιπτώσεις.

Δεξιός Εξτρέμ – Χένριχ Μικιταριάν (Ρόμα)

Δυναμική επιστροφή στην καριέρα του πραγματοποιεί ο Χένριχ Μικιταριάν στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η Ρόμα αντιμετώπισε τη Τζένοα χωρίς τον Εντιν Τζέκο και ο Αρμένιος εξτρέμ θέλησε να δείξει τις αρετές του. Θυμίζοντας ελάχιστα τον παίκτη που (δεν) απολαύσαμε στην Αγγλία, ο 31χρονος πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στους Γενοβέζους, το πρώτη στην καριέρα του. Κάπως έτσι η Ρόμα δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της, μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή μόλις στους 3 βαθμούς.

Επιθετικός Μέσος- Μπρόυνο Φερνάντες (Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ)

Ο Κάρλο Αντσελότι έκανε το λάθος να μιλήσει για την Γιουνάιτεντ με… όχι τόσο καλά λόγια και η Έβερτον το πλήρωσε ακριβά. Μπορεί η ομάδα του Μέρσεϊσαντ να ερχόταν με φόρα, όμως ο Μπρούνο Φερνάντες το πήρε… προσωπικά. Ο Πορτογάλος απέδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του τους τελευταίους μήνες, καθώς επίσης πως κάθε λίρα που δαπανήθηκε για αυτόν ήταν σωστή. Ο δρόμος προς τα αντίπαλα δίχτυα άνοιξε για αυτόν δύο φορές, ενώ με «buzzer beater» ασίστ στην εκπνοή του αγώνα, σέρβιρε στον Καβάνι το τρίτο και τελευταίο γκολ της ομάδας του.

Αριστερός Εξτρέμ – Άνχελ Ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν)

Η ήττα από την Λειψία στο Τσάμπιονς Λιγκ και το δικό του χαμένο πέναλτι έκαναν τον Άνχελ Ντι Μαρία να… βράσει. Ο Αργεντινός χαφ επέστρεψε στις εγχώριες διοργανώσεις δριμύτερος και φρόντισε να κλείσει τα στόματα των επικριτών του. Με μια top-class εμφάνιση απέναντι στη Ρεν, αρχικά ετοίμασε το πρώτο γκολ της ομάδας του για τον Κιν. Στη συνέχεια ο ίδιος θέλησε να σκοράρει, καταφέρνοντας το συνολικά 2 φορές για το τελικό 3-0 της ομάδας του. Ίσως ο πιο σταθερός παίκτης της Παρί, μπροστά από τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ που ακόμα… ψάχνονται.

Κεντρικός επιθετικός – Όλι Γουότκινς (Άστον Βίλα)

Πραγματικά η επιλογή του επιθετικού ήταν η πιο δύσκολη θέση, όμως ο Γουότκινς τελικά επικράτησε του Ζοάο Φέλιξ την τελευταία στιγμή. Η Άστον Βίλα διέσυρε στο Λονδίνο την Άρσεναλ με 3-0 και ο Όλι Γουότκινς φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για αυτό. Ο νεαρός Άγγλος επιθετικός ήταν αυτός που πέτυχε τα 2 από τα συνολικά 3 τέρματα της ομάδας του, συμβάλλοντας ωστόσο σε ακόμη περισσότερα. Οι κινήσεις του έκαναν πολύ δύσκολη την ζωή των αμυντικών των «κανονιέρηδων», αποσυντονίζοντας την κατά τα άλλα σταθερή αμυντική λειτουργεία της. Έτσι μετά από το χατ-τρικ με τη Λίβερπουλ, ο Γουότκινς έχει και ένα «brace» με την Άρσεναλ. Well done Ollie, well done.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ