Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα: Νέα άρνηση για περικοπές – Πιο κοντά στη χρεοκοπία
Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα: Νέα άρνηση για περικοπές – Πιο κοντά στη χρεοκοπία

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αρνήθηκαν για δεύτερη φορά περικοπές μισθών και η ομάδα βρίσκεται πιο κοντά στο φάσμα της χρεοκοπίας.

11.11.2020 | 00:56

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει έρθει ακόμη σε συμφωνία με τους παίκτες της ομάδας για μείωση των μισθών. Σύμφωνα με το Diario Sport, οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται από τον προσωρινό πρόεδρο, Carlos Tusquets. Ειδικότερα, ηγείται της διαδικασίας μετά την παραίτηση Μπαρτομέου.

Η άρνηση των παικτών για μείωση αποδοχών δεν είναι η πρώτη. Ειδικότερα, το ίδιο συνέβη και πριν μία εβδομάδα  Οι συνομιλίες θα προχωρήσουν τώρα την Τετάρτη

Για τους παίκτες 2 είναι οι λόγοι που δε δέχονται αυτόν τον συμβιβασμό: Πρώτον, δεν πιστεύουν ότι το ψαλίδι θα πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο για κάθε παίκτη. Θεωρούν, δηλαδή, ότι πρέπει να είναι κλιμακωτό. Παράλληλα, δεν καταλαβαίνουν γιατί να γίνουν περικοπές στους μισθούς των παικτών της ομάδας Β περικοπές και όχι στους παίκτες του μπάσκετ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Αυτό θα συμβεί αν δεν καταφέρουν να μειώσουν το μισθολογικό κόστος κατά 30% μέχρι τον Γενάρη.

Η Πέμπτη ήταν η προθεσμία για τον σύλλογο για να επιβάλει μείωση μισθού. Ωστόσο, ακόμη, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία.

Η κίνηση καλής πίστεως 4 παικτών

Ο σύλλογος επιβεβαίωσε την ανανέωση συμβολαίου του Ζεράρ Πικέ ως το 2024. Επίσης, ο Τερ Στέγκεν έχει σημειώσει συμφωνία μέχρι το 2025, ενώ τόσο ο Λενγκλέ και ο Ντε Γιονγκ  έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους μέχρι το 2026.

Αυτές οι συμφωνίες περιλάμβαναν προσωρινή προσαρμογή μισθού. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι οι τέσσερις συμφώνησαν μειωμένους για μισθούς βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, τα χρήματα θα επιστραφούν με βελτιωμένη συμφωνία μακροπρόθεσμα.

Το χρέος της Μπαρτσελόνα

Οι λογαριασμοί του κλαμπ δείχνουν ότι το χρέος της Μπαρτσελόνα είχε υπερδιπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019-20. Τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου, όπως περιγράφεται από τη Marca , δείχνουν ότι το χρέος του συλλόγου έχει αυξηθεί από 217 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2019 σε 488 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2020.

Ενώ το μισθολογικό κόστος της πρώτης ομάδας του συλλόγου έχει μειωθεί φέτος κατά 80 εκατομμύρια ευρώ, εξακολουθεί να υπάρχει μια ανησυχητική οικονομική προοπτική για τον σύλλογο.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version