Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Όταν άρχισε να χτίζει την αυτοκρατορία του ο σπουδαίος Μέσι!
Retro Stories

Όταν άρχισε να χτίζει την αυτοκρατορία του ο σπουδαίος Μέσι!

Σαν σήμερα το 2009, ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε την πρώτη του Χρυσή Μπάλα! Τότε ήταν όταν ο Αργεντινός μάγος πραγματοποίησε την πρώτη του σπουδαία χρονιά!

01.12.2020 | 17:28

Πολλοί τον έχουν αποκαλέσει G.O.A.T. Ίσως όχι αδίκως. Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Ότι μία μέρα σαν τη σημερινή, την 1η Δεκεμβρίου 2009, ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε την πρώτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του! Ήταν όταν ο Αργεντινός «μάγος» ξεκίνησε να γράφει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εκείνη την περίοδο τελείωνε η πρώτη «χρυσή» χρονιά του σπουδαίου αυτού ποδοσφαιριστή!

Αυτή η σεζόν, 2009-10, ήταν και η παρθενική της μεγάλης κόντρας η οποία θα διαρκούσε περίπου μία δεκαετία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το καλοκαίρι του 2009 είχε πάρει τη μεγάλη μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Με το ποσό-ρεκόρ για την εποχή, των 94 εκατομμυρίων ευρώ! Το Ρεάλ Μπάρτσα θα έπαιρνε άλλη μορφή πλέον, με τις μονομαχίες του Λίο με τον CR7 να δεσπόζουν κάθε χρόνο από εκεί και έπειτα.

Όταν ο Μέσι κατακτούσε την πρώτη Χρυσή Μπάλα, κανείς δεν φανταζόταν τη συνέχεια

Ας σταθούμε όμως στον Αργεντινό. Τον Λιονέλ Μέσι. Ο οποίος, όπως προείπαμε, κατέκτησε σαν σήμερα πριν 11 χρόνια την πρώτη του Χρυσή Μπάλα. Από εκεί ξεκίνησε και η «εκτόξευση» αυτού του παικταρά. Ας πάμε τον χρόνο πίσω λοιπόν, να δούμε τι έκανε ο Μέσι εκείνο το διάστημα.

Καταρχάς, τη σεζόν 2008-09 τα πήρε ΟΛΑ! Πρωτάθλημα Ισπανίας, Κύπελλο, Σούπερ Καπ, Champions League και UEFA Super Cup. Ενώ στο τέλος του 2009 κατέκτησε με την Μπάρτσα ο Αργεντινός και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Και από τη στιγμή που ήταν ο πρωταγωνιστής των «μπλαουγκράνα», δεν θα μπορούσε να μην κάνει δικιά του και τη Χρυσή Μπάλα! Ατομικά, ο Αργεντινός, εκτός από τη Χρυσή Μπάλα, κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου παίκτη της FIFA.

Τη σεζόν 2009-10 η Μπάρτσα κατέκτησε ξανά τη La Liga και το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Αλλά μέχρι εκεί. Με τη χρονιά εκείνη να μην είναι η ίδια όπως η προηγούμενη. Παρ’ όλα αυτά, ο Μέσι έφτασε στην επίτευξη ενός μοναδικού σερί! 2009, 2010, 2011, 2012. Τι έγινε αυτές τις χρονιές; Ο Λίο έκανε το 4/4 σε κατάκτηση Χρυσής Μπάλας. Χτίζοντας τη δική του αυτοκρατορία, μέχρι να έρθει ο Κριστιάνο τα επόμενα χρόνια και πάρει τα ηνία.

Ο Πορτογάλος σταρ όμως έχει 5 Χρυσές Μπάλες. Και φυσικά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει τέσσερις σερί στην καριέρα του, όπως ο μεγάλος αντίπαλός του…

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version