ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Τσέλσι θέλει τον κορυφαίο εξτρέμ της Bundesliga!
Η Ίντερ συνέχισε το «πάρτι» του τίτλου με επιβλητική πεντάρα! (vid)
Η Μπάγερν βρήκε τον επόμενο προπονητή στο… παρελθόν της – «Δίπλα» σε συμφωνία!
Μπαρτσελόνα: Στοχεύει σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της La Liga!
Φαμπρίτσιο Ρομάνο: Τότε ανακοινώνει η Ρεάλ τον Μπαπέ!
Χοσέλου: Ένα βράδυ όλη η ζωή του!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Μπαπέ ανακοίνωσε πως φεύγει από την Παρί! (vid)
Ατακάρα Λάτσιο για Μανδά: «Δεν τον περνάς ούτε στο ποδοσφαιράκι» (pic)
Ο Λένο προκαλεί ανοιχτά τη Σίτι: «Στόχος μου να τους σταματήσω!»
O Eλ Κααμπί έδειξε στον Κολό Μουανί πώς νικιέται ο Εμιλιάνο Μαρτίνες! (vids)
Mind games από Αρτέτα: «Στο μυαλό μου είμαστε πρωταθλητές!»
Άλλη μια σημαντική απουσία της Γιουνάιτεντ ενόψει Άρσεναλ!
Ντένις, ο τρομερός: Ο Μπέργκαμπ μεγαλώνει μαζί με τον θρύλο του! (vid)
Το «κοκκαλάκι της νυχτερίδας» η Λεβερκούζεν με 12 γκολ μετά το 90′ να της σώζουν το τομάρι!
Ένα πράγμα φοβάται ο Κλοπ πριν το τελευταίο του ματς με τη Λίβερπουλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Με δυο γκολ φτάνει τον Πελέ ο Μέσι!

Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα ο Λιονέλ Μέσι, καθώς χρειάζεται δυο γκολ στον αγώνα με την Κάντιθ για να «πιάσει» τον θρυλικό Πελέ.

Με δυο γκολ φτάνει τον Πελέ ο Μέσι!

Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στην έδρα της Κάντιθ στις 22:00 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην LaLiga. Στο εν λόγω παιχνίδι, ο αρχηγός της Μπάρτσα, Λιονέλ Μέσι, θα κυνηγήσει ένα ρεκόρ-σταθμό για την καριέρα του. Και αυτό δεν είναι άλλο από το να ισοφαρίσει ή ακόμα να ξεπεράσει έναν θρύλο του ποδοσφαίρου, τον Πελέ!

Μια από τις οκτώ ομάδες που ο Μέσι δεν έχει καταφέρει να της βάλει γκολ είναι η Κάντιθ. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει πετύχει απέναντι σε 81 άλλους συλλόγους που αντιμετώπισε. Το κίνητρο του Μέσι απόψε δεν είναι να σημειώσει ένα, αλλά δύο γκολ. Τόσα που θα του επιτρέψουν να ισοφαρίσει ένα από τα μεγάλα ρεκόρ-γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, εκείνο που έφτασε ο Πέλε στα μέσα του περασμένου αιώνα, σημειώνοντας 643 γκολ με τον ίδιο σύλλογο, την Σάντος. Μέσι

Ραντεβού με την ιστορία ο Μέσι

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στις αρχές αυτής της σεζόν όταν ο Μέσι είχε 634 γκολ. Σε αυτά τα 14 πρώτα παιχνίδια, 7 γκολ, τέσσερα από αυτά στο πρωτάθλημα και το τελευταίο εναντίον της Οσασούνα. Έτσι έχει 641 γκολ σε 743 παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Πελέ 643 σε 757 ματς με την Σάντος, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για 18 χρόνια. Ένα ρεκόρ που υπάρχει από τότε που έφυγε από την ομάδα του, το 1974.

Για να ακριβολογούμε και να μην παρεξηγηθούμε, αναφερόμαστε για τα γκολ σε συλλογικό επίπεδο. Διότι αν βάλουμε στην εξίσωση και τα τέρματα σε εθνικό επίπεδο, ο Μέσι θα χρειαστεί πολλά ακόμα για να φτάσει τον Πελέ. Όσον αφορά τα συνολικά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε κάθε ομάδα, σύλλογο ή εθνική, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κυνηγάει τον Πελέ.

Στο αποψινό παιχνίδι για το ισπανικό πρωτάθλημα, το λογικό είναι ο Λιονέλ Μέσι να ξεκινήσει βασικός. Ο προπονητής του, Ρόναλντ Κούμαν δύσκολα θα του στερήσει την είσοδο στην αρχική ενδεκάδα. Ωστόσο, όπως και να έχει, ο 33χρονος επιθετικός είναι θέμα χρόνου να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πελέ και να το ξεπεράσει επίσης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ