ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτά χέρια τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Ο «Δαβίδ», ο… Ρόμποκοπ και οι 11 κορυφαίοι

Η δράση της αγωνιστικής πέρασε και αυτοί είναι οι 11 ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν με την απόδοσή τους

Ο «Δαβίδ», ο… Ρόμποκοπ και οι 11 κορυφαίοι

Αρκετές όμορφες εκπλήξεις επιφύλασσε η αγωνιστική δράση και αυτής της εβδομάδας στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από τον Δαβίδ της Ισπανίας (Κάντιθ), στα «μηχανάκια» Χόιμπεργκ και Μόντριτς, αυτοί είναι για τον Βασιλιά οι κορυφαίοι της δράσης που πέρασε.

Τερματοφύλακας – Χερεμίας Λεντέσμα (Κάντιθ)

Η μάχη του Γολιάθ με τον Δαβίδ στο Κάντιθ-Μπαρτσελόνα είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Με την ομάδα του να έχει μόλις το 18% της κατοχής της μπάλας, ο τερματοφύλακας των νεοφώτιστων είχε μπόλικη δουλειά να κάνει. Προκειμένου να έρθει το ιστορικό 2-1 επί των «μπλαουγκράνα», ο Αργεντινός τερματοφύλακας έπρεπε να κάνει εμφάνιση καριέρας για να περιορίσει τους επιθετικούς της Μπάρτσα. Κάτι και το οποίο εν τέλει κατάφερε, καταγράφοντας 7 αποκρούσεις.

Δεξιός Μπακ – Ασράφ Χακίμι (Ίντερ)

Μετά από μια σπουδαία χρονιά πέρσι στη Ντόρτμουντ, ο Χακίμι είχε ξεκινήσει με πιο αργό ρυθμό τη νέα σεζόν στην Ίντερ. Ωστόσο απέναντι στη Μπολόνια ο Μαροκινός μπακ σεληνιάστηκε, δείχνοντας για ακόμη μια φορά τις επιθετικές αρετές του. Με αμέτρητες κούρσες από τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, ο ταχύτατος μπακ-χαφ έκανε δύσκολη τη ζωή του προσωπικού του αντιπάλου. Σκοράροντας δύο φορές, ο 22χρονος θυμήθηκε τον συμπατριώτη του Μοχάμεντ Αμπερούν και του αφιέρωσε τα τέρματα του . Ο ποδοσφαιριστής «έφυγε» προ ημερών μόλις στα 31 του μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Κεντρικός Αμυντικός – Ιμπραϊμά Κονατέ (Λειψία)

Γίνεται σε παιχνίδι της Μπάγερν που υπάρχουν συνολικά 6 τέρματα να μην σκοράρει ο Λεβαντόφσκι; Και όμως γίνεται. Στο υπέροχο 3-3 που μας χάρισαν Μπάγερν και Λειψία, ο Πολωνός απείχε από τα γκολ, καθώς ο Κονατέ τον «έσβησε». Μπορεί να φαίνεται περίεργο που ομάδα που δέχτηκε 3 γκολ να είχε καλή εμφάνιση αμυντικού, όμως ο Γάλλος σέντερ μπακ έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει στο «μηδέν« τον Λέβα. Ακόμα προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση του Ουπαμεκανό, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν στάθηκε στο ύψος του.

Κεντρικός Αμυντικός – Νάτσο Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μπορεί αν ακούγεται περίεργο, αλλά η Ρεάλ κατάφερε μετά από καιρό να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα της. Μετά από δύο άσχημες εμφανίσεις σε Πριμέρα και Τσάμπιονς Λιγκ, οι «μερένχες» έβγαλαν αντίδραση κόντρα στη Σεβίλλη. Στο τελικό 0-1 υπέρ των Μαδριλένων, συνέβαλε τα μέγιστα ο Νάτσο Φερνάντεθ. Με μια σοβαρή εμφάνιση και τρομερή σταθερότητα στην άμυνα (5 κερδισμένες κεφαλιές, 5 τάκλιν, 4 απομακρύνσεις), ο Ισπανός αμυντικός κερδίζει επάξια μια θέση στην ενδεκάδα μας.

Αριστερός Μπακ – Φαμπίνιο (Λίβερπουλ)

Ελαφρώς εκτός θέσης για να χωρέσει στην ενδεκάδα μας, ο Φαμπίνιο ήταν απλά άριστος στο 4-0 της Λίβερπουλ επί της Γουλβς. Κόντρα στους «λύκους» ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε εκτός θέσης, κάτι το οποίο σχεδόν κανένας δεν αντιλήφθηκε. Άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα, έχασε μόλις ένα τάκλιν στον «σίφουνα» Ανταμά Τραορέ και κράτησε ανέπαφη την εστία του Άλισον. Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Κλοπ το απόγευμα της Κυριακής.

Κεντρικός Μέσος – Πιέρ-Εμίλ Χόιμπεργκ (Τότεναμ)

Μακράν ο παίκτης με την μεγαλύτερη επιρροή στο φετινό ρόστερ της Τότεναμ. Μπορεί οι Κέιν και Σον να κάνουν την δουλειά στα γκολ, όμως ο Χόιμπεργκ είναι αυτός που κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά για τους «πετεινούς». Στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, ο Δανός χαφ ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι άψογος. Αποσυντονίζοντας πλήρως την μεσαία γραμμή της Άρσεναλ και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Γκρανίτ Τζακά, η Τότεναμ δεν κινδύνεψε ουσιαστικά ποτέ από τους «κανονιέρηδες». Ίσως η μεταγραφή με την μεγαλύτερη άμεση επίδραση στους «πετεινούς» εδώ και χρόνια, οι οποίοι έχουν ξεκάθαρες βλέψεις τίτλου.

Κεντρικός Μέσος – Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

Βιονικός πρέπει να είναι ο Λούκα Μόντριτς, καθώς απέναντι στη Σεβίλλη ο Κροάτης σημείωσε την 8η εμφάνιση του με τη Ρεάλ σε διάστημα 21 ημερών! Τρομερά δύσκολο επίτευγμα για έναν παίκτη που οδεύει στα 36 του χρόνια. Μετά από μια σειρά παιχνιδιών με κακή απόδοση, ο Μόντριτς επανήλθε δυναμικά. Σε ρόλο πιο χαμηλά στο γήπεδο, ο Λούκα έδειξε την ποιότητα του απέναντι στους Ανδαλουσιάνους. Με μόλις 1 λάθος και 92% στις πάσες, σχεδόν κάθε επίθεση της Ρεάλ ξεκίναγε από τα πόδια του.

Δεξιός Εξτρέμ – Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν Μονάχου)

Σε ένα παιχνίδι που όλοι έπρεπε να κάνουν ένα βήμα μπροστά, ο Κομάν έκανε δύο. Με τον Λεβαντόφσκι να εξουδετερώνεται και να βρίσκεται εκτός παιχνιδιού, ο νεαρός Γάλλος ανέλαβε μεγαλύτερο ρόλο. Τρεις φορές ο ίδιος ετοίμασε τα γκολ των συμπαικτών του, με τη συνεισφορά του να κρίνεται ως η πλέον καταλυτική για τους Βαυαρούς. Αρχικά έδωσε στον νεαρό Μουσιάλα για το 1-0 (30′), ενώ ολοκλήρωσε με δύο ακόμη ασίστ στο «γερόλυκο» Μίλερ (34′,75′). Αναμφισβήτητα αν δεν ήταν ο Κομάν, η Μπάγερν θα είχε χάσει το παιχνίδι.

Επιθετικός Μέσος – Εμίλ Φόρσμπεργκ (Λειψία)

Η απόφαση του Νάγκελσμαν να τον χρησιμοποιήσει ως ψεύτικο ενιάρι κόντρα στη Μπάγερν δημιούργησε πολλές απορίες. Όμως από ότι φαίνεται η απόφαση του νεαρού Γερμανού τεχνικού ήταν άριστη. Ο Φόρσμπεργκ δημιούργησε αμέτρητα προβλήματα στην άμυνα των πρωταθλητών, εκθέτοντας όλη την γραμμή του Φλικ. Μάλιστα μετουσίωσε τις προσπάθειες του σε γκολ (48′), ενώ είχε μοιράσει και μια ασίστ για 0-1 του Nκουνκού στο πρώτο ημίχρονο.

Αριστερός Εξτρέμ – Γουίλφριντ Ζαχά (Κρίσταλ Πάλας)

Κάθε χρόνο ο Ζαχά «φωνάζει» δικαιολογημένα για μετακίνηση σε μια μεγαλύτερη ομάδα από την Κρίσταλ Πάλας. Όσο οι… προσευχές του θα αγνοούνται, τόσο ο ίδιος θα συνεχίσει να πιέζει για να το πετύχει. Αυτή την εβδομάδα ο Ιβοριανός «ξέσπασε» στη Γουέστ Μπρομ, την οποία οι «αετοί» διέλυσαν με 5-1. Στην επιστροφή του στην ομάδα ο πρώην παίκτης της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ βρήκε δύο φορές τα αντίπαλα δίχτυα και έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο καταλυτικός είναι για την Πάλας. Χαμόγελα τόσο για αυτόν όσο και για αυτούς που τον «παρακολουθούν».

Κεντρικός Επιθετικός – Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Γνωστό το φετινό δίπολο στην Τότεναμ, με τους Κέιν και Σον να μοιράζονται σχεδόν όλη τη δόξα. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο ντέρμπι απέναντι στην Άρσεναλ, καθώς οι Άγγλος και ο Κορεάτης συνέβαλαν στο 2-0 των «πετεινών». Ωστόσο ο Άγγλος στράικερ πήρε (άξια) την περισσότερη δόξα, μοιράζοντας την ασίστ στο 1-0 του Σον, ενώ σκόραρε και το τελικό 2-0 στην εκπνοή του ημιχρόνου. Κάπως έτσι ο Κέιν σφράγισε με μια σπουδαία εμφάνιση 2 επιτεύγματα καριέρας. Μετρώντας πλέον 11 γκολ σε ντέρμπι Βόρειου Λονδίνου, ξεπέρασε τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ ο οποίος φόρεσε τη φανέλα και των δύο ομάδων. Ακόμα, έφτασε τα 250 γκολ καριέρας με εθνική και σύλλογο, αλλά και τα 100 εντός έδρας γκολ με την αγαπημένη του ομάδα. Κερασάκι στην τούρτα η αμυντική του συνεισφορά (!) κυρίως από στημένες φάσεις,

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ