Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κουμάντο στη Μαδρίτη κάνει η «Βασίλισσα» (vid)
Primera División

Κουμάντο στη Μαδρίτη κάνει η «Βασίλισσα» (vid)

Μία ήταν η ομάδα που το ήθελε περισσότερο το ντέρμπι και αυτή ήταν η «Βασίλισσα», με τη Ρεάλ να θριαμβεύει (2-0) κόντρα στην Ατλέτικο.

12.12.2020 | 23:51

Το μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα διεξήχθη στο Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε τη μισητή συμπολίτισσα και πρωτοπόρο της κατηγορίας Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Μια αναμέτρηση που για τους γηπεδούχους είχε χαρακτηρισμό τελικού, καθώς με πιθανή ήττα η «Βασίλισσα» έμενε πολύ πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου.

Απέναντι της βρήκε μια Ατλέτικο, η οποία τη φετινή σεζόν εμφανίζεται πιο έτοιμη από ποτέ να βρεθεί στον θρόνο του ισπανικού ποδοσφαίρου. Απόψε ωστόσο από την αρχή του παιχνιδιού οι «Ροχιμπλάνκος» εμφανίστηκαν νωθροί. Η Ρεάλ Μαδρίτης με τη σέντρα έδειξε διάθεση να κυνηγήσει ένα γρήγορο τέρμα. Τελικά μετά από αρκετή προσπάθεια και θέληση αυτό ήρθε στο 14′ με τον Κασεμίρο. Τρία λεπτά νωρίτερα ο Καρίμ Μπενζεμά σημάδεψε το δοκάρι του Γιαν Όμπλακ προειδοποιώντας την Ατλέτικο.

Στο 14′ όμως οι γηπεδούχοι μετουσίωσαν σε γκολ την ανωτερότητα τους. Ο Κασεμίρο με δυνατή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ κέρδισε τους αντίπαλους αμυντικούς και τον Όμπλακ γράφοντας το 1-0. Η συνέχεια βρήκε ξανά την ομάδα του Ζιντάν να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά δεν απείλησε ποτέ. Οι πρωτοπόροι της Λα Λίγκα έμειναν χωρίς ιδέες και μοιραία πήγαν στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ.

«Βασίλισσα» και στα δύο ημίχρονα

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε και πάλι δυνατά στο παιχνίδι ωστόσο οι ευκαιρίες που δημιούργησε δεν βρήκαν τον πολυπόθητο στόχο. Το ίδιο αποτέλεσμα ωστόσο είχε και η μεγάλη στιγμή της Ατλέτικο Μαδρίτης. Πρωταγωνιστής για τους «Ροχιμπλάνκος» ο Λεμάρ, με τον Γάλλο να μπαίνει ως αλλαγή και να χάνει την ευκαιρία από πολύ κοντά να ισοφαρίσει.

Ό,τι όμως δεν κατάφερε ο Λεμάρ το έκανε πράξη λίγα λεπτά αργότερα και πάλι παίκτης της «Βασίλισσας». Στο 63′ ο Ντάνι Καρμπαχάλ έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από τη περιοχή. Ο Ισπανός μπακ εξαπέλυσε το σουτ γράφοντας με όμορφο τρόπο το 2-0 για την ομάδα του. Στη συνέχεια η Ατλέτικο προσπάθησε να αντιδράσει όμως η Ρεάλ είχε απαντήσεις σε κάθε δυσκολία.

Οι «Ροχιμπλάνκος» στο 80′ έχασαν σπουδαία ευκαιρία, με τη κεφαλιά του Σαούλ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Τιμπό Κουρτουά. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της Ατλέτικο στο παιχνίδι. Η Ρεάλ στο φινάλε πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της μισητής αντιπάλου της. Η ομάδα του Ζιντάν έσπασε το αήττητο σερί των «Ροχιμπλάνκος» και με εξαιρετική εμφάνιση έδειξε πως είναι εδώ για τη διεκδίκηση του τίτλου.

 

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version