Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
Παρί Σεν Ζερμέν

Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!

Η Παρί Σεν Ζερμέν είδε τη Μονακό να γκελάρει απέναντι στη Λυών και έτσι κατέκτησε και μαθηματικά το Πρωτάθλημα.

28.04.2024 | 22:17

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν από την αρχή της χρονιάς, όπως και κάθε σεζόν, φαβορί για την κατάκτηση της Ligue 1. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκανε… περίπατο στο Πρωτάθλημα και δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στη μαθηματική κατάκτησή του. Με τρία παιχνίδια να απομένουν, οι Παριζιάνοι είναι και επίσημα Πρωταθλητές και μπορούν πλέον να συγκεντρωθούν και επίσημα στο UEFA Champions League.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η Παρί χθες (27/4) αντιμετώπισε τη Χάβρη και παραλίγο να γνωρίσει την ήττα. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ήταν πίσω στο σκορ μέχρι και τις καθυστερήσεις και στα τελευταία δευτερόλεπτα κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Με αυτό το «στραβοπάτημα» άργησαν μία μέρα να πανηγυρίσουν και επίσημα την κατάκτηση της Ligue 1.

Η Παρί πανηγυρίσε ακόμη ένα Πρωτάθλημα

Η δεύτερη Μονακό φιλοξενήθηκε από τη Λυών και ήθελε τη νίκη ώστε να διατηρήσει τις… ελάχιστες ελπίδες που είχε για τον τίτλο. Τελικά, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε από το πρώτο λεπτό, είδε τους γηπεδούχους να κάνουν την ολική ανατροπή και να παίρνουν τη νίκη με 3-2. Έτσι, έμειναν 12 βαθμούς πίσω από την πρώτη Παρί Σεν Ζερμέν και πλέον με τρία παιχνίδια να απομένουν δεν μπορούν πλέον να ελπίζουν στην κατάκτηση.

Η Παρί Σεν Ζερμέν στα 31 παιχνίδια που έχει δώσει για την Ligue 1 έχει καταφέρει να πανηγυρίσει 20 νίκες, έχει έρθει 10 φορές ισόπαλη ενώ έχει γνωρίσει και μία ήττα. Ακόμη, έχει +47 στη διαφορά τερμάτων, έχοντας πετύχει 76 γκολ και έχοντας δεχθεί μόλις 29. Έτσι, έχει την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα αλλά όχι και άμυνα, αφού η Λιλ έχει δεχθεί 27 γκολ και η Νις 25 τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!

Πλέον, η Παρί στρέφει την προσοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την οποία θέλει να κατακτήσει για πρώτη φορά. Η γαλλική ομάδα αντιμετωπίζει την Μπορούσια Ντόρτμουντ στα ημιτελικά και αν καταφέρει να πάρει την πρόκριση θα αναμετρηθεί είτε με τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε με την Μπάγερν Μονάχου στον μεγάλο τελικό.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version