ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Hala Madrid: «Μεθυσμένος» Αντσελότι, τραγουδούσε τον ύμνο της Ρεάλ! (vid)
«Βασιλιάς» ο Χοσέλου με το δίμπαλο πρόκρισης της Ρεάλ! (vids)
ΡΕΑΛ είσαι το ποδόσφαιρο – ΜΥΘΙΚΗ πρόκριση στον τελικό με ήρωα Χοσέλου (vid)
ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ γκολ ο Ντέιβις, «πάγωσε» το «Μπερναμπέου»! (vid)
Έτοιμο γκολ στον Ροντρίγκο… αλλά τραγικό τελείωμα του Βραζιλιάνου (vid)
Τσέλσι: Δική της η ταλεντάρα made in Brazil!
Ρεάλ – Μπάγερν: ΜΥΘΙΚΗ επέμβαση Λούνιν σε γυριστό του Κέιν! (vid)
Τεράστια δήλωση Ιμπόρα: «Θα αντάλλαζα ένα Europa για το Conference με τον Ολυμπιακό»
Το ηχηρό «όχι» του Νόιερ στον Βινίσιους – Δεν χάνεται αυτή η ευκαιρία! (vid)
Μεντιλίμπαρ: «Ελπίζω να υπάρξει κι άλλο σημαντικό παιχνίδι»
Ρεάλ – Μπάγερν: Άρρωστη ατμόσφαιρα στο Μπερναμπέου – «Βασίλισσα»… για πάρτη σου (vid)
Conference League: Ξανά στον τελικό η Φιορεντίνα και περιμένει Βίλα ή Ολυμπιακό! (vids)
Αισχροί οπαδοί της Ρεάλ λίγο πριν τον «τελικό» με Μπάγερν – «Μέσι είσαι…π@@ γιος» (vid)
Γιουνάιτεντ: Βρήκε στόπερ από την Ιταλία – Σπάει ρήτρα… με 55 εκατ. ευρώ!
Μπριζ – Φιορεντίνα: Ο Βανάκεν φέρνει τα πάντα στα ίσια! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ… μονοπωλούν στην κορυφαία ενδεκάδα

Μετά από απουσία μιας εβδομάδας, η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής του Βασιλιά επανήλθε δριμύτερη!

Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ… μονοπωλούν στην κορυφαία ενδεκάδα

Ένα δίπολο ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να είναι η κορυφαία ενδεκάδα της περασμένης αγωνιστικής. Οι δύο μεγάλες αντίπαλοι των αγγλικών γηπέδων εντυπωσίασαν και σκόρπισαν αμέτρητα γκολ. Ωστόσο παρά την πλήρη υπεροχή τους, υπάρχουν ακόμη μερικές επιλογές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Σας παρουσιάζουμε τις επιλογές μας για αυτή την εβδομάδα μέσα στις οποίες υπάρχει και μια μικρή… έκπληξη!

Τερματοφύλακας –  Πέπε Ρέινα (Λάτσιο)

Επάξια καταφέρνει να κρατήσει καλυμμένη τη θέση του τερματοφύλακα στη Λάτσιο ο Πέπε Ρέινα. Με τον Στρακόσια εκτός, ο Ισπανός πολύπειρος τερματοφύλακας δείχνει να αναβιώνει μια δεύτερη νεότητα! Στο ντέρμπι με τη Νάπολι, ο επί σειρά ετών τερματοφύλακας της Λίβερπουλ ήταν σταθερότατος και δεν επέτρεψε καμία παραβίαση της εστίας του. Κάνοντας λογαριασμό με 5 αποκρούσεις και «λευκό χαρτί», οι «λατσιάλι» έκλεισαν και άλλο τη χαμένη διαφορά από την κορυφή.

Δεξιός Μπακ –  Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ (Λίβερπουλ)

Τις 150 συμμετοχές με την αγαπημένη του ομάδα συνόδεψε με την εμφατική νίκη της Λίβερπουλ με 7-0 επί της Κρίσταλ Πάλας ο Άρνολντ. Ο νεαρός Άγγλος αμυντικός είχε το δύσκολο έργο να περιορίσει τον «on fire» Γουίλφριντ Ζαχά, κάτι που κατάφερε με απόλυτη επιτυχία. Ο Ιβοριανός εξτρέμ δεν απείλησε με κανένα τρόπο τα καρέ του Άλισον κάτι που οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στον Άρνολντ. Επιθετικά είχε επίσης σημαντική προσφορά, συμβάλλοντας στα γκολ του Φιρμίνο.

Κεντρικός Αμυντικός –  Μάρβιν Φρίντριχ (Ουνιόν Βερολίνου)

Εντυπωσιακότατη παραμένει στη Μπουντεσλίγκα για ακόμη ένα μήνα η Ουνιόν Βερολίνου. Συνεχίζοντας τις ψηλές πτήσεις, οι Βερολινέζοι επικράτησαν της Ντόρτμουντ με 2-1 και σκαρφάλωσαν στην 6η θέση. Για αυτή τη σπουδαία νίκη βοήθησε πολύ ο κεντρικός αμυντικός της, Μάρβιν Φρίντριχ. Σκοράροντας από ένα τέρμα, ενώ παρέμεινε και συγκεντρωμένος στην άμυνα, ο Γερμανός συνόδεψε με ένα «τρίποντο» μια καταπληκτική εμφάνιση.

Κεντρικός Αμυντικός –  Ρόναλντ Αραούχο (Μπαρτσελόνα)

Όσο οι «μεγάλοι» της Μπαρτσελόνα κοιμούνται, ένας μικρός προσπαθεί απεγνωσμένα να καλύψει το κενό. Πικέ και Λεγκλέ παραμένουν εκτός και ο Αραούχο είναι αυτός που επιλέγεται στη θέση των σέντερ μπακ. Και ο νεαρός Ουρουγουανός δείχνει να έχει ταλέντο. Αμυντικά οι προσπάθειες του ήταν καλές για να κλείσει τον Γκομες, παρότι η «μπλαουγκράνα» δέχτηκαν τελικά 2 γκολ από τη Βαλένθια. Αναμφισβήτητα όμως, το μαγικό «ψαλιδάκι» του για την ανατροπή ήταν ο πλέον ονειρικός τρόπος για να ανοίξει λογαριασμό για τη Μπαρτσελόνα.

Αριστερός Μπακ – Ράφαελ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ)

Πολύ κακή περίοδος είναι η τωρινή για να είσαι αμυντικός στη Ντορτμουντ. Ακάντζι και Χούμελς μπορεί να τα έχουν κάνει… μαντάρα, όμως ο Ράφαελ Γκερέιρο είναι τουλάχιστον καλός. Ο Πορτογάλος μπακ απέναντι στην Ουνιόν ήταν πολύ ενεργός επιθετικά, έχοντας άμεση ανάμειξη στις επικίνδυνες επιθέσεις. Με 4 σημαντικές πάσες-κλειδιά, ο 27χρονος έκανε ό,τι μπορούσε δημιουργικά για την ομάδα του. Και σε ένα βαθμό τα κατάφερε, προμηθεύοντας τον Γιουσουφά Μουκοκό για το παρθενικό του γκολ. Αν και οι «βεστφαλοί» ηττήθηκαν με 2-1, ο ίδιος δεν φέρει ευθύνη για το αμυντικό χάλι της Ντόρτμουντ.

Κεντρικός Μέσος – Σκοτ Μακτόμινεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ακούραστος και έτοιμος να βρεθεί σε κάθε θέση του γηπέδου για ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Σκοτ Μακτόμινεϊ ήταν καταλυτικός απέναντι στη Λιντς του Μπίελσα. Γρήγορα-γρήγορα σκόραρε ένα υπέροχο τέρμα με ωραίο σουτ, ενώ λίγο αργότερα προωθήθηκε, κοντρόλαρε και πέτυχε ακόμα ένα. Η συνέχεια του παιχνιδιού τον είδε να έχει έναν ρόλο στα χαφ όπου κέρδιζε με μεγάλη επιτυχία τη μπάλα από τους αντιπάλους. Στη συνέχεια δημιουργούσε με επιτυχία νέες επιθέσεις, κερδίζοντας επάξια μια θέση στην ενδεκάδα μας.

Κεντρικός Μέσος – Ροντρίγκο Μπεντανκούρ (Γιουβέντους)

Μόνο ως γεμάτη από κάθε άποψη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εμφάνιση του Μπεντακούρ κόντρα στην Πάρμα. Ο χαφ της Γιουβέντους τα έκανε πραγματικά όλα στο καταιγιστικό 4-0 των πρωταθλητών. Κλείνοντας με 5 τάκλιν, 7 κερδισμένες μπάλες, 3 πάσες κλειδιά και 98% στις πάσες ο Ουρουγουανός βρισκόταν κυριολεκτικά παντού στον αγωνιστικό χώρο για τη Γιουβέντους. ίσως εμφάνιση καριέρας από τον 23χρονο αστέρα των «μπιανκονέρι».

Δεξιός Εξτρέμ – Ρικάρντο Κουαρέσμα (Γκιμαράες)

Κανείς δεν περίμενε να δει αυτό το όνομα σε αυτή την ενδεκάδα. Όμως ο Κουαρέσμα διέψευσε τους πάντες και απέναντι στη Σάντα Κλάρα θύμισε λίγο τον παλιό…τρελό εαυτό του. Μετά από 5 χρόνια αποχής από τα γκολ στην πατρίδα του, ο φαντεζί εξτρέμ βρήκε πάλι δίχτυα. Αν και πλέον στα 37 του, ο Πορτογάλος έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Με τη φανέλα της Γκιμαράες πέτυχε 1 γκολ και μοίρασε 2 ακόμη ασίστ στο εμφατικό 4-0 των «ιπποτών».

Επιθετικός Μέσος – Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Οι αρχές τις χρονιάς βρήκαν τον Φερνάντες ως τον μόνο διασωθέντα από τη φετινή Γιουναίτεντ. Πλέον που οι «κόκκινοι διάβολοι» φορτσάρουν, ο Πορτογάλος είναι πάλι ο πρώτος που παίρνει (δικαιολογημένα) τα συγχαρητήρια. Ο πρώτος παίκτης που θα πάρει τη μπάλα για να ξεκινήσει μια επίθεση, απέναντι στη Λίντς έκανε πάλι σπουδαίο παιχνίδι. Πρώτα μοίρασε την ασίστ στον Μακτόμινεϊ για να ανοίξει το σκορ, προτού σκοράρει και αυτός του 3ο γκολ της Γιουνάιτεντ.

Αριστερός Εξτρέμ – Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Ακόμα και ως αλλαγή, ο Μο Σαλάχ μπορεί να φέρει τεράστια αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Η αλήθεια είναι πως η Λίβερπουλ δεν… δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Πάλας, όπως ούτε και ο Σαλάχ. Σε περίπου 30 λεπτά αγωνιστικής δράσης ο Αιγύπτιος πέρασε στη θέση του Μανέ και έπιασε δουλειά. Πάσα ακριβείας στον Φιρμίνο και γκολ. Ακολούθησαν 2 γκολ ακόμα (αυτή τη φορά δικά του), με το δεύτερο να είναι υπέροχο. Έτσι απλά έφτασε τα 13 γκολ τη φετινή σεζόν. Απλός. Λιτός.

Κεντρικός επιθετικός – Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ)

Περίπου ένας χρόνος (Δεκέμβριος 2019) χρειάστηκε για να σκοράρει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια ο Μπόμπι Φιρμίνο. Μετά την νίκη επί της Τότεναμ και το τέρμα του, η Πάλας βίωσε χειρότερες ώρες στα… πόδια του. Ο Βραζιλιάνος μετά από μια περίοδο αμφισβήτησης επανήλθε δυναμικά στα γκολ. Ο επίσης υπό αμφισβήτηση Μανέ πέτυχε γκολ από δική του τελική πάσα, ενώ στη συνέχεια και ο ίδιος θέλησε να σκοράρει. Όχι μια φορά. αλλά δύο, απαντώντας στους επικριτές του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ