ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Λουίς Σουάρεζ γελάει με όσους τον είπαν τελειωμένο!

Ο Λουίς Σουάρεζ που έφυγε το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα σαν τελειωμένος, οδηγεί εκ του ασφαλούς την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τίτλο.

Ο Λουίς Σουάρεζ γελάει με όσους τον είπαν τελειωμένο!

Ανάμεσα σε όλα τα τραγελαφικά που συνέβησαν στη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι, ήταν και η αποχώρηση του Λουίς Σουάρεζ. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Κούμαν έκανε γνωστό με όλους τους τρόπους ότι δεν υπολογίζει τον Ουρουγουανό. Οι «Μπλαουγκράνα» ήθελαν τόσο πολύ να τον ξεφορτωθούν που δεν ζήτησαν καν αντίτιμο για την παραχώρησή του. Τον άφησαν μάλιστα να πάει τζάμπα σε μία από τις  βασικές ανταγωνίστριές τους για το πρωτάθλημα. Την Ατλέτικο Μαδρίτης. Λίγους μήνες μετά οι «Ροχιμπλάνκος» φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Σουάρεζ πρώτο σκόρερ της λίγκας. Όσο για τη Μπαρτσελόνα; Πέμπτη με απόσταση δέκα βαθμών από την πρώτη θέση και με βασικό φορ κάποιον Μπρεθγουέιτ.

Ρόναλντ τι νέα;

Ο τρόπος που έφυγε ο Σουάρεζ από την Μπαρτσελόνα ήταν τόσο απαράδεκτος όσο και εντυπωσιακός. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Κούμαν μετά την ανακοίνωσή του από την ομάδα ήταν να τελειώσει από την ομάδα τον Ουρουγουανό. Ήταν τόσο άμεση και ξεκάθαρη η πρόθεσή του που φάνηκε σαν να το σχεδίαζε από καιρό. Βέβαια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται για μια καθαρά προσωπική απόφαση του Ολλανδού ή αν έβαλε το χεράκι της και η διοίκηση. Με όλα αυτά που συμβαίνουν στη Μπαρτσελόνα τελευταία όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Ο Σουάρεζ, ένας παίκτης που έχει προσφέρει τόσα και τόσα αντιμετωπίστηκε σαν παρείσακτος. Σαν κάποιος που η παρουσία του δημιουργεί πρόβλημα. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε με αριθμούς. Όλοι ξέρουμε τι έκανε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα από το 2014 μέχρι το 2020 που αγωνίστηκε εκεί.  Όπως επίσης όλοι ξέρουμε πόσο δέθηκε με την ομάδα και την πόλη. Ο άνθρωπος δεν ήθελε με τίποτα να φύγει. Είχε ονειρευτεί να κλείσει την καριέρα του εκεί. Σουάρεζ

Έστω να παραμείνει όσο ακόμα βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο. Γιατί μπορεί να μην είναι ο ίδιος παίκτης που ήταν πριν τρία χρόνια, ωστόσο παραμένει ένα από τα κορυφαία φορ στον κόσμο. Σίγουρα βρίσκεται γύρω στα δεκαπέντε επίπεδα πάνω από τον Μπρεθγουέιτ που είναι βασικό φορ της ομάδας αυτή τη στιγμή. Η… μανία με την οποία κλαμπ και προπονητής ζήτησαν την αποχώρησή του, τον… ανάγκασε να αποχωρήσει.

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε το σπίτι του -όπως ο ίδιος χαρακτήρισε την Μπαρτσελόνα- και άνοιξε το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είδε μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία. Χωρίς να δαπανήσει ούτε μισό ευρώ είχε τη δυνατότητα να υπογράψει ένα φορ με την εμπειρία και την κλάση που θα μπορούσαν να την μεταμορφώσουν επιθετικά. Ο Σουάρεζ λοιπόν έγινε κάτοικος της πρωτεύουσας και από τότε δεν έχει σταματήσει να υπενθυμίζει σε όλους πόσο μεγάλο λάθος έκανε η Μπαρτσελόνα που τον άφησε να φύγει.

Ο φορ που έψαχνε ο Σιμεόνε από το 2014

Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε ότι η Ατλέτικο εξετάζει σοβαρά την περίπτωση Σουάρεζ ήμασταν σίγουροι ότι οι δύο πλευρές ήταν ότι έπρεπε η μία για την άλλη. Οι «Ροχιμπλάνκος» είναι μια ομάδα που επί Σιμεόνε άλλαξαν επίπεδο. Από τότε που ανέλαβε ο Αργεντίνος βρίσκονται σταθερά ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και αποτελούν ένα πολύ υπολογίσιμο μέγεθος. Όλα αυτά τα χρόνια ο «Τσόλο» καταφέρνει να κρατάει την ομάδα ψηλά. Μπορεί να παίζει ένα ποδόσφαιρο μη ελκυστικό για τους ουδέτερους, ωστόσο αυτό λίγο ενδιαφέρει τους οπαδούς της ομάδας.

Η συνταγή του Σιμεόνε είναι γνωστή και δεν αλλάζει. Ομάδα σφιχτή, με άμυνα γρανίτη και με μεγάλη αποτελεσματικότητα στις λίγες φάσεις που δημιουργεί. Έτσι πήρε το πρωτάθλημα του 2014, έτσι έφτασε σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι καθιερώθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Ατλέτικο έδειξε μια στασιμότητα που γέννησε ερωτήματα. Η προσέγγισή της αμφισβητήθηκε και πολλοί θεώρησαν ότι χρειάζεται μια αλλαγή. Η φετινή σεζόν έρχεται να τους διαψεύσει πανηγυρικά. Σουάρεζ Ατλέτικο

Η Ατλέτικο καλπάζει στην Πριμέρα με το γνωστό της στυλ. Μόνο που φέτος -για πρώτη φορά μετά τη χρονιά του πρωταθλήματος- έχει και ένα φορ στο οποίο μπορεί να βασιστεί. Ο Λουίς Σουάρεζ είναι ο άνθρωπος που έψαχνε ο Σιμεόνε  για να αντικαταστήσει την καλή εκδοχή του Ντιέγκο Κόστα. Εκείνος που δεν θα σπαταλήσει τις ευκαιρίες, που θα δώσει γκολ, θα ανοίξει χώρους και γενικότερα θα κάνει τις αντίπαλες άμυνες να τον, νιώσουν.

Ο Σουάρεζ έδειξε με το καλημέρα τι μπορεί να προσφέρει. Στις πρώτες 12 συμμετοχές του στο φετινό πρωτάθλημα έχει εννέα γκολ και δύο ασίστ. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και εκείνος που μιλάει στα δύσκολα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια δύο δικά του γκολ έδωσαν ισάριθμες νίκες στην Ατλέτικο. Όλη η επιθετική λειτουργία της ομάδας έχει μεταβληθεί προς το καλύτερο. Δίπλα του όλοι νιώθουν πιο άνετα. Βλέπουμε έναν άλλο Φέλιξ, έναν καταπληκτικό Γιορέντε, έναν σούπερ Κορέα. Μια πολύ καλύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης και έναν χαρούμενο Σιμεόνε.

Πρώτο φαβορί για τον τίτλο

Η φετινή πορεία της Ατλέτικο στην Πριμέρα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Οι «Ροχιμπλάνκος» δείχνουν συνέπεια, κερδίζουν σταθερά και προχωράνε με σίγουρα βήματα. Έχουν κερδίσει τα 12 από τα 15 παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν μόλις μια ήττα και βρίσκονται στο +2 από τη δεύτερη Ρεάλ, μετρώντας δύο παιχνίδια λιγότερα! Η ομάδα του Σιμεόνε κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Δεν τρώει γκολ με τίποτα -μόλις πέντε γκολ παθητικό- και πλέον μετατρέπει πιο εύκολα σε γκολ τις ευκαιρίες που παράγει.

Κάπως έτσι έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, πίσω από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, αλλά όπως είπαμε και πριν με λιγότερα παιχνίδια. Οι αλλαγές που έγιναν στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι δεν ήταν πολλές. Η πιο σημαντική άφιξη ήταν σίγουρα αυτή του Λουίς Σουάρεζ. Απ’ ότι φαίνεται όμως ήταν αρκετή για τον Σιμεόνε. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του ήταν πάντοτε για σεμινάριο. Από τη στιγμή που πλέον διαθέτει ένα αξιόπιστο φορ μπορεί να κοιτάζει ψηλά.

Για την ακρίβεια αυτή τη στιγμή η Ατλέτικο είναι το νούμερο ένα φαβορί για τον τίτλο! Και είναι κρίμα να λέμε ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας των προβληματικών σεζόν που έχουν η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Τα αποτελέσματά της και οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει δείχνουν ξεκάθαρα πορεία ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Και το κάνουν με το δικό τους στυλ και τον δικό τους τρόπο, χωρίς εκπτώσεις και προσαρμογές. Όπως ακριβώς κάνει και ο Σουάρεζ, ο οποίος από περιττός στη Μπαρτσελόνα, έγινε απαραίτητος για την Ατλέτικο.

Μαζί αποδεικνύουν σε όσους δεν τους πίστεψαν ότι έπεσαν πολύ έξω. Χέρι χέρι βαδίζουν προς ένα πρωτάθλημα που θα κλείσει στόματα και θα γράψει ιστορία. Τόσο για την ίδια την ομάδα που θα δείξει ότι έχει συνέχεια και ότι δεν είναι εδώ για να κάνει τον κομπάρσο των δύο μεγάλων, αλλά ακόμα περισσότερο για τον Σουάρεζ. Έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή που ακόμα και στα 34 παραμένει ελίτ. Τόσο ώστε να οδηγήσει την ομάδα του στην κορυφή της Πριμέρα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ