ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ο λόγος για να χαμογελά η Μπαρτσελόνα ονομάζεται Πέδρι!

Σε μια χρονιά με πολλά προβλήματα εντός και εκτός γηπέδου ο Πέδρι είναι ένας πολύ καλός λόγος που η Μπαρτσελόνα έχει το δικαίωμα να αισιοδοξεί.

Ο λόγος για να χαμογελά η Μπαρτσελόνα ονομάζεται Πέδρι!

Η μεταγραφή του Πέδρι στη Μπαρτσελόνα έγινε χωρίς να την καταλάβει κανείς. Ένας 16χρονος που αγωνιζόταν στη Λας Πάλμας δεν γέμιζε το μάτι. Όσοι πήραν χαμπάρι τη μεταγραφή, πίστευαν ότι η «Μπλαουγκράνα» στο πρόσωπο του πιτσιρικά αγόρασαν προοπτική. Ένα παιδί που θα μπει στην ομάδα νεών και αν δείξει καλά πράγματα θα πάρει σιγά σιγά ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Μόνο που τελικά τα πράγματα έτρεξαν κάπως πιο γρήγορα. Ο Πέδρι πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, έχει ήδη καθιερωθεί σαν βασικός και δείχνει να είναι ένας παίκτης με ιδιαίτερα ψηλό ταβάνι. Να που στη Μπαρτσελόνα φέτος συμβαίνει και κάτι καλό. Πολύ καλό για την ακρίβεια.

Φλέβα χρυσού

Ο Πέδρι είναι ένα παιδί που μέχρι φέτος λίγοι γνώριζαν. Οι πιο μυημένοι είχαν παρατηρήσει ότι ένας δεκαεξάχρονος παίζει βασικός στη Σεγούντα με τη φανέλα της Λας Πάλμας, αλλά σίγουρα κανείς δεν περίμενε να το δει φέτος βασικό στη Μπαρτσελόνα! Η διαφορά του επιπέδου είναι χαώδης. Γιατί μπορεί η «Μπλαουγκράνα» να μην είναι σε καλό φεγγάρι αλλά το ρόστερ τους παραμένει ένα από τα ποιοτικότερα στον κόσμο. Ο Πέδρι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει σε πολλές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σαν επιτελικό χαφ, σαν εξτρέμ και σαν κεντρικό χαφ.

Είχε δηλαδή μπροστά τους ποδοσφαιριστές όπως ο Κουτίνιο, ο Ντεμπελέ, ο Γκριεζμάν, ο Πιάνιτς και ο Ντε Γιονγκ. Ποδοσφαιριστές τοπ επιπέδου που έχουν κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια.  Στην αρχή της σεζόν δεν ήταν ούτε κατά διάνοια στην κουβέντα για την εντεκάδα. Η όλη συζήτηση αφορούσε το αν θα είναι μόνιμο μέλος της πρώτης ομάδας ή αν θα προπονείται με τους μεγάλους και θα παίζει -κυρίως- με τους μικρούς. Πέδρι

Προφανώς το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα ασχολήθηκε με την περίπτωσή του, έστρεψε πάνω του αρκετή προσοχή αλλά για το… μέλλον. Ένα ταλεντάκι που με πολύ δουλειά μπορεί σε κάποια χρόνια να εξελιχθεί σε έναν παίκτη που θα στελεχώσει την πρώτη ομάδα. Ο μικρός όμως είχε άλλα σχέδια. Με την παρουσία του στις προπονήσεις κέρδισε αρχικά τη θέση του ως ένα ισότιμο μέλος στο ροτέισον του Κούμαν.

Στα πρώτα τρία ματς της χρονιάς πέρασε ως αλλαγή και από εκεί και πέρα καθιερώθηκε για τα καλά. Μετράει συνολικά 22 συμμετοχές εκ των οποίων οι 17 είναι σαν βασικός. Ο πιτσιρικάς από τις Κανάριες Νήσους κέρδισε με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του Κούμαν και είδε τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να εκτοξεύονται. Σε κάθε ματς παρουσιάζεται όλο και πιο ώριμος και δείχνει ικανός να γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Πουλέν του Μέσι, θυμίζει Ινιέστα

Ο σωματότυπος του και το αγωνιστικό του στυλ φέρνουν στο μυαλό έναν άνθρωπο-θρύλο της ομάδας. Τον τεράστιο Αντρές Ινιέστα. Πολυθεσίτης, με χαμηλό κέντρο βάρους, συνεχές τρέξιμο, ικανότητα στο passing game και ποδοσφαιρική οξυδέρκεια. Ο Πέδρι είναι… μαμούνι μέσα στο γήπεδο. Κινείται συνεχώς, ζητάει μπάλες και κάνει πολλές δουλειές από αυτές που δεν πιάνει η στατιστική. Τα τρία γκολ και οι δύο ασίστ που έχει μέχρι στιγμής είναι πολύ λίγα για να αποτυπώσουν την πραγματική του προσφορά εντός τεσσάρων γραμμών.

Αν δεν μας πιστεύετε δείτε ένα παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Ο 18χρονος έχει καταφέρει να γίνει τόσο απαραίτητος για το σύνολο που ο Κούμαν ψάχνει τρόπους να τον έχει πάντα στο γήπεδο. Η μοναδική φορά που δεν αγωνίστηκε καθόλου ήταν ένα εκτός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Φερεντσβάρος. Ένα παιχνίδι χαμηλής δυναμικότητας που ουσιαστικά ο Πέδρι πήρε ανάσες μαζί με άλλους βασικούς. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν εκεί. Είτε πιο κεντρικά, είτε στα πλάγια ο Κούμαν πάντα τον έχει στα βασικά του πλάνα. Πέδρι Μέσι

Ένας από τους βασικότερους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι η σύνδεση που έχει ο μικρός με τον Λιονέλ Μέσι. Οι δυο τους βρίσκονται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. Όσο περνάει ο καιρός αυτό γίνεται όλο και πιο εμφανές. Στο τελευταίο ματς κόντρα στη Μπιλμπάο, Μέσι και Πέδρι κάνανε πλάκα στην άμυνα των Βάσκων.

Ο συνδυασμός τους στο δεύτερο γκολ είναι για να τον χαζεύει κανείς. Ο τρόπος που ο Αργεντίνος έτρεξε να πανηγυρίσει με τον μικρό δείχνει σίγουρα πολλά πράγματα. Παρεμπιπτόντως, Πέδρι και Μέσι πέτυχαν και τα τρία γκολ σε αυτό το πολύ σημαντικό διπλό των «Μπλαουγκράνα». Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η σχέση εντός και εκτός τεσσάρων γραμμών αν τελικά ο Μέσι παραμείνει στη Βαρκελώνη. Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι ένας παίκτης όπως εκείνος απολαμβάνει να παίζει με τον Πέδρι δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο.

Ο ηγέτης της επόμενης μέρας

Η Μπαρτσελόνα βιώνει μια αρκετά δύσκολη περίοδο. Μετά από μια δεκαπενταετία που το κλαμπ κυριάρχησε και γιγαντώθηκε μπορούμε να μιλήσουμε κάλλιστα για ένα τέλος εποχής. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει ούτε πρώτη, ούτε τελευταία φορά. Απλά στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις λόγω των δυσθεώρητων στάνταρ που η ίδια είχε θέσει για τον εαυτό της και των τραγικών χειρισμών της διοίκησης.

Για να γίνει το πέρασμα στη νέα εποχή ομαλά και να φέρει νέες επιτυχίες χρειάζεται πλάνο και προσοχή. Σε ένα σύνολό που πολλοί από τους παίκτες τους μοιάζουν ξεζουμισμένοι, πρέπει να προστατευτούν αυτοί που έχουν ακόμα πολλά να δώσουν. Ο Πέδρι είναι μια τέτοια περίπτωση. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αν τον προσέξουν ενδέχεται να αποτελέσει κεντρική φιγούρα στην νέα σελίδα του συλλόγου. Έχει όλο το πακέτο για να παίξει αυτό το ρόλο.

Είναι Ισπανός, ανήκει στην ομάδα από τα 17 του και ταιριάζει γάντι στο στυλ παιχνιδιού που διαχρονικά προτιμά η Μπαρτσελόνα. Αυτός μαζί με τον -μεγάλο άτυχο της φετινής σεζόν- Ανσού Φάτι είναι δύο παιδιά που με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορούν να εξελιχθούν σε ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης τα επόμενα χρόνια. Τα δείγματα γραφής που έχουν δώσει μέχρι τώρα αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Μέσα σε ένα κλίμα προβληματισμού και εσωστρέφειας αυτοί οι δύο αποτελούν αχτίδες φωτός και λόγους τεράστιας αισιοδοξίας.

Γύρω τους μπορεί να χτιστεί μια ομάδα που θα συνεχίσει να κερδίζει τρόπαια. Κι αν ο Φάτι θα μείνει για κάποιο καιρό ακόμη εκτός λόγω τραυματισμού, ο Πέδρι είναι εδώ ετοιμοπόλεμος. Τρυπώντας κάθε μέρα το ταβάνι του και θέτοντας συνεχώς καινούργιες, ακόμα πιο υψηλές προσδοκίες. Κι αν στα 18 του παίζει ήδη σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τι επιφυλάσσει η συνέχεια. Κάτι μου λέει ότι παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα του επόμενου μεγάλου της ξακουστής σχολής χαφ των Ισπανών. Μέλλον και παρόν του ανήκουν δικαιωματικά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ