ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Κλοπ διέλυσετο πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Ενδεκάδα της εβδομάδας… made in Germany!

Με ξεκάθαρη χώρα προέλευσης, η ενδεκάδα της αγωνιστικής μας έχει επηρεαστεί αρκετά από τη Μπουντεσλίγκα και τη Γερμανία

Ενδεκάδα της εβδομάδας… made in Germany!

Ακόμα μια εβδομάδα αγωνιστικής δράσης ολοκληρώθηκε. Μπορεί η Αγγλία να μην είχε δράση από το πρωτάθλημα, ωστόσο οι αγώνες του FA Cup είχαν αρκετό ενδιαφέρον. Αυτή την… έλλειψη παιχνιδιών στην Πρέμιερ Λιγκ όμως εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο η Μπουντεσλίγκα. Το γερμανικό πρόγραμμα ήταν υπερπλήρες και προσέφερε άπλετο θέαμα, σχεδόν μονοπωλώντας στην ενδεκάδα του Βασιλιά!

Τερματοφύλακας – Λορέντζο Μοντιπό (Μπενεβέντο)

Η αλήθεια είναι πως το τελικό σκορ της Μπενεβέντο με την Αταλάντα δεν δικαιολογεί την εμφάνιση κάποιου παίκτη σε αυτή την ενδεκάδα. Πόσο μάλλον του τερματοφύλακα που δέχθηκε 4 γκολ σε ένα παιχνίδι. Ωστόσο ο Ιταλός πορτιέρο ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Η Αταλάντα πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλο της, με τις ευκαιρίες να πέφτουν βροχή! Και αν οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον Μοντιπό, το κοντέρ θα είχε γράψει πολύ περισσότερα από 4 γκολ. Οι συνολικά 11 επεμβάσεις του νεαρού τερματοφύλακα  δεν λένε ψέματα.

Δεξιός Μπακ – Άσραφ Χακίμι (Ίντερ)

Απειλητικός με κάθε τρόπο παραμένει και τη νέα σεζόν ο Άαραφ Χακίμι, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Κόντε έχει «απογειωθεί». Ο Μαροκινός ταχύτατος μπακ κατάφερε να ξεχωρίσει και στο ντέρμπι της Ίντερ με τη Ρόμα. Μόνιμο πρόβλημα από τη δεξιά πλευρά, κέρδισε εύκολα τη μάχη απέναντι στον Σπινατσόλα. Η υπέροχη του προσπάθεια στο 63′ κατέληξε σε ένα υπέροχο γκολ, το οποίο έφερε την ανατροπή του σκορ. Κάτι που δεν κατάφερε να κρατήσει όμως η Ίντερ…

Κεντρικός Αμυντικός – Ραφαέλ Τολόι (Αταλάντα)

Σημαντικός για την Αταλάντα όσο την μέρα που πρωτοξεκίνησε να φαίνεται στον ποδοσφαιρικό χάρτη η ομάδα του, ο Ραφαέλ Τολόι ξεχώρισε για τους Μπεργκαμέσκι στην ολοκληρωτική επικράτηση της ομάδας του επί της Μπενεβέντο. Ο Βραζιλιάνος ως ηγέτης της άμυνας του επέτρεψε μόλις μια παραβίαση στους γηπεδούχους, ενώ διατηρούσε το τέμπο για την Αταλάντα στο χτίσιμο των επιθέσεων. Ακόμα, κατάφερε να συνεισφέρει και με ένα γκολ, ολοκληρώνοντας μια καλή εμφάνιση.

Κεντρικός Αμυντικός – Τζιανλούκα Μαντσίνι (Ρόμα)

Ακόμη ένας παίκτης από το ντέρμπι της Ρόμα με την Ίντερ. Ο Ιταλός αμυντικός ήταν αυτός που κατάφερε να ξεχωρίσει από την αμυντική γραμμή των «τζιαλορόσι», καθώς Σμόλινγκ, Κάρσντροπ και Σπινατσόλα δυσκολεύτηκαν αρκετά. Αντίθετα ο Μαντσίνι ήταν σε ετοιμότητα και σταθερός στις επεμβάσεις του. Οι «ρωμαίοι» άξιζαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι και στην εκπνοή του 90λεπτού ο Ιταλός αμυντικός σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης για το τελικό 2-2.

Αριστερός Μπακ – Χουάν Κρουζ (Οσασούνα)

Μακριά από τη νίκη για ακόμα έναν αγώνα έμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης, με την Οσασούνα να της βάζει στοπ στην Παμπλόνα. Η «βασίλισσα» ήταν σχεδόν… ανύπαρκτη επιθετικά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Χουάν Κρουζ. Ο Μαδριλένος αμυντικός έβαλε «στοπ» στους επιθετικούς της Ρεάλ, με τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων να είναι ελάχιστες. Αποτελεσματική εμφάνιση για τον ίδιο και κατ’ επέκταση την ομάδα του, η οποία αν και δίνει μάχη για την παραμονή πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Κεντρικός Μέσος – Ντάνι Παρέχο (Βιγιαρεάλ)

Ο Παρέχο μπορεί να άλλαξε… πολιτείες όμως παραμένει ένας εξαιρετικός παίκτης και στη Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» πέρασε ένα απρόσμενα εύκολο απόγευμα απέναντι στη Θέλτα και ο Ισπανός χαφ ήταν ένας από τους κύριους λόγους. Ο 31χρονος μέσος ήταν… στρατηγός στον χώρο του κέντρου και φρόντισε να επιβάλει τον ρυθμό του από πολύ νωρίς. Μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, η Βιγιαρεάλ σκόραρε 4 γκολ και συνέτριψε την ομάδα της Γαλικίας. Με ένα τέρμα και μια ασίστ, ο Παρέχο ήταν πρωταγωνιστής σε αυτό το κατόρθωμα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίζοντας τη δουλειά του διατήρησε το προβάδισμα για μια εύκολη νίκη.

Κεντρικός Μέσος – Γιόνας Χόφμαν (Γκλάντμπαχ)

Όπως έχουμε ξαναπεί, η Γκλάντμπαχ είναι η ομάδα που έχει κόψει τους περισσότερους βαθμούς από τη Μπάγερν τα τελευταία χρόνια. Κάθε φορά κάποιος νέος ήρωας χαρίζει στιγμές δόξας στην ομάδα του και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Γιόνας Χόφμαν να το κάνει. Σε πιο προωθημένο ρόλο από ό,τι έχει συνηθίσει να παίζει, ο Γερμανός χαφ δεν άφησε τίποτα να πάει χαμένο. Τι κι αν η Μπάγερν προηγήθηκε με δύο τέρματα, ο Χόφμαν κατάφερε να σκοράρει δύο φορές από πάσες του εξαιρετικού Στιντλ και να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο. Στις αρχές της επανάληψης μοίρασε και μια ασίστ στον Νόιχαους για τη μεγάλη ανατροπή και τη μεγάλη νίκη επί των πρωταθλητών!

Δεξί Εξτρέμ – Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Οποιοσδήποτε από της επιθετική τριπλέτα της Ντόρτμουντ θα μπορούσε άξια να βρίσκεται στις επιλογές μας. Ο Σάντσο δείχνει να ζεσταίνεται ξανά μετά από ένα κρύο ξεκίνημα, ενώ ο Χάαλαντ επέστρεψε και έφερε πάλι χαμόγελα στους Βεστφαλούς. Όμως η επιστροφή του Μάρκο Ρόις στο προσκήνιο είναι ίσως το πιο σημαντικό για τη Ντόρτμουντ. Ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας, φώναξε «παρών» στο ντέρμπι με τη Λειψία και σκόρπισε χαμόγελα με την γεμάτη εμφάνιση του. Μπορεί να μην σκόραρε κάποιο γκολ όπως οι δυο προαναφερθέντες, όμως μοίρασε δύο υπέροχες ασίστ και γενικά ξεκλείδωσε την άμυνα τον «ταύρων».

Αριστερό Εξτρέμ – Αμίν Αρίτ (Σάλκε)

Μαζί με τον Μάθιου Χόουπ (βλέπε κάτω) οι κορυφαίοι της Σάλκε στην συντριβή της Χόφενχαϊμ στο «Βέλτνις Αρένα».  Ο Μαροκινός χαφ είναι γνωστός για την άριστη τεχνική κατάρτιση του και την διορατικότητα του μέσα στο γήπεδο. Κάτι που φρόντισε να δείξει μετά από κάμποσο καιρό. Με υπέροχες πάσες κλειδιά και συνολικά 3 τελικές πάσες, ο νεαρός ποδοσφαιριστής έδωσε έναν μικρό λόγο στους φίλους της ομάδας του να χαμογελούν  και να ελπίζουν για την παραμονή.

Κεντρικός Επιθετικός – Γιουσέφ Εν-Νεσιρί (Σεβίλλη)

Τις πραγματικές του δυνατότητες έχει ξεκινήσει να δείχνει τις τελευταίες εβδομάδες στην Σεβίλλη ο Γιουσέφ Εν-Νεσιρί. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στις αρχές της θητείας του στην Ανδαλουσία, ο Μαροκινός φορ έχει ξεκινήσει να ανεβάζει στροφές. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν ένας αντίπαλος που δικαίως φοβόντουσαν οι Σεβιγιάνοι, όμως ο Εν-Νεσιρί δεν άφησε περιθώριο στους Βάσκους. Αψεγάδιαστος μπροστά από την αντίπαλη εστία, ο Μαροκινός ολοκλήρωσε ένα σπουδαίο χατ-τρικ και χάρισε τη δύσκολη νίκη με 3-2 στην ομάδα του, με τη Σεβίλλη αν συνεχίζει δυναμικά την επάνοδο της.

Κεντρικός Επιθετικός – Μάθιου Χόουπ (Σάλκε)

Όπως σημαίνει και το όνομα του (Χόουπ=ελπίδα), ο φέρελπις Αμερικανός στράικερ έφερε ελπίδα στην σχεδόν διαλυμένη Σάλκε. Οι «βασιλικοί μπλε» έπιασαν απόλυτο πάτο στη Μπουντσλίγκα, όμως αυτό δεν ήταν το χειρότερο για αυτούς! Για σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο (!) η Σάλκε δεν είχε χαρεί νίκη στο γερμανικό πρωτάθλημα. Εξωφρενικό άλλα πέρα για πέρα αληθινό. Και απέναντι στην εξίσου προβληματική Χόφενχαϊμ ο Μάθιου Χόουπ με ένα χατ-τρικ θέλησε να σώσει τα αμάζευτα για την ομάδα του. Μόλις 19 χρονών, ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα έχει και άλλες ευκαιρίες να βοηθήσει την Σάλκε από την τεράστια ντροπή του υποβιβασμού.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ