ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Άμυνα από μπετόν έχει φτιάξει ο Σιμεόνε φέτος (stats)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει φτιάξει φέτος μία απροσπέλαστη άμυνα, που οδεύει προς ολοταχώς για την κατάκτηση της La Liga.

Άμυνα από μπετόν έχει φτιάξει ο Σιμεόνε φέτος (stats)

Η φετινή Ατλέτικο Μαδρίτης αποτελεί ίσως την καλύτερη αμυντική έκδοση επί εποχής Ντιέγκο Σιμεόνε. Οι “ροχιμπλάνκος” δέχονται γκολ με το σταγονόμετρο. Η αμυντική τους λειτουργία είναι υποδειγματική, καθώς και οι 11 παίκτες λειτουργούν σαν σύνολο και κανείς δεν υστερεί σε αυτό το κομμάτι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναμέτρηση με αντίπαλο τη Σεβίλλη. Η ομάδα του Σιμεόνε κέρδισε με 2-0 παρόλο που ολοκλήρωσε το ματς με 34% κατοχή. Στην πραγματικότητα κινδύνεψε ελάχιστα από κάτι στημένες φάσεις.

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο εντυπωσιακές είναι οι φετινές αμυντικές επιδόσεις της Ατλέτικο αρκεί να ακούσει το εξής στατιστικό: Στη φετινή La Liga έχει δεχτεί συνολικά 6 γκολ μετά από 16 παιχνίδια. 6 τέρματα δέχτηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόνο σε έναν αγώνα φέτος. Αυτόν κόντρα στην Τότεναμ, όταν και ηττήθηκε με 6-1.

Επιπλέον, φέτος έχει δεχτεί μόλις 2 γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού. Τα υπόλοιπα 4 τα έχει δεχτεί μέσω στατικών φάσεων που θεωρητικά έχει να κάνει περισσότερο με την αμυντική ικανότητα του καθενός παρά με την ομαδική λειτουργία. Αυτό είναι έργο του Σιμεόνε.

Ας σημειωθεί ότι σε 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, η Ατλέτικο έχει δεχτεί 15 γκολ. Ατλέτικο

Σιμεόνε ο κορυφαίος προπονητής της 10ετίας!

Με τον «Τσόλο» στον πάγκο, οι «Ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν σχεδόν τα πάντα. Το πρωτάθλημα Ισπανίας τη σεζόν 2013/14. Το Κύπελλο Ισπανίας τη σεζόν 2012/13. Το ισπανικό Σούπερ Καπ το 2014/15. Δύο φορές το Europa League, τις σεζόν 2011/12 και 2017/18, αλλά και ισάριθμές φορές το UEFA Super Cup, το 2012 και το 2018. Ο μόνος «καημός» της Ατλέτικο είναι ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει το Champions League με τον Σιμεόνε. Δύο φορές έφτασε στον τελικό (2014, 2016), αλλά το εμπόδιο της συμπολίτισσας Ρεάλ αποδείχτηκε ανυπέρβλητό για τους «Ροχιμπλάνκος».

Έτσι, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) τον ανακήρυξε τον καλύτερο τεχνικό στον κόσμο από το 2011 μέχρι το 2020. Ο Σιμεόνε άφησε πίσω του τόσο τον Πεπ Γκουαρντιόλα όσο και τον Γιούργκεν Κλοπ. Δύο προπονητές δηλαδή που έχουν επίσης αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αμφότεροι μάλιστα έχουν κατακτήσει εντός της δεκαετίας τον μοναδικό τίτλο που λείπει από τον Αργεντινό, το Champions League. Ο μεν Γκουαρντιόλα το 2011 με την Μπαρτσελόνα και ο δε Κλοπ με τη Λίβερπουλ το 2019.

Παρόλα αυτά, ο Σιμεόνε κατάφερε να τους αφήσει και τους δύο πίσω του στην βαθμολογία. Πιο συγκεκριμένα, ο Αργεντινός τεχνικός συγκέντρωσε 152 ψήφους, έναντι 144 του Καταλανού και 105 του Γερμανού. Για να βγει η λίστρα συγκεντρώθηκαν οι βαθμολογίες κάθε χρονιάς, με τη θέση κάθε προπονητή να αντιστοιχεί σε συγκεκριμένους βαθμούς. Έτσι, η πρώτη θέση μιας σεζόν ισοδυναμεί με 20 βαθμούς, η δεύτερη με 19, η τρίτη με 18 και ούτω καθεξής με τον 20η και τελευταία βαθμολογούμενη θέση να δίνει 1 βαθμό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ