Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Πριν πεις πέναλτι… Λουκάκου και πρόκριση η Ίντερ!
Ίντερ

Πριν πεις πέναλτι… Λουκάκου και πρόκριση η Ίντερ!

Φιορεντίνα και Ίντερ πήγαιναν ολοταχώς στη διαδικασία των πέναλτι όμως ο Λουκάκου είχε διαφορετική άποψη χαρίζοντας τη πρόκριση στο φινάλε της παράτασης.

13.01.2021 | 18:38

Φιορεντίνα και Ίντερ αφήνουν τις υποχρεώσεις τους για το ιταλικό πρωτάθλημα και ρίχνουν για λίγο το βάρος σε αυτές του κυπέλλου. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα πλαίσια της φάσης των «16» του θεσμού, σε ένα παιχνίδι το οποίο διεξήχθη στο Αρτέμιο Φράνκι το μεσημέρι της Τετάρτης. Ένα παιχνίδι που ήταν σημαντικό και για τις δύο ομάδες, κάτι που φάνηκε από τον καταρτισμό των ενδεκάδων.

Ελάχιστες αλλαγές σε πρόσωπα στο βασικό σχήμα σε σχέση με το υλικό που χρησιμοποιούν οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι βρήκε από την αρχή την Ίντερ να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Αντόνιο Κόντε προσπάθησε εξαρχής να ενισχύσει το κέντρο του δίνοντας παράλληλα την ευχέρεια τον Έρικσεν να δημιουργήσει. Λαουτάρο Μαρτίνες και Αλέξις Σάντσες βρέθηκαν στη κορυφή καλύπτοντας το κενό του Ρομελού Λουκάκου.

Οι πρώτες καλές στιγμές δεν άργησαν να έρθουν μπροστά στα καρέ της Φιορεντίνα. Οι «Βιόλα» παρόλα αυτά έδειχναν να αντέχουν στη πίεση των αντιπάλων τους κοιτώντας δειλά δειλά και τη δική τους επίθεση. Εκεί που το ημίχρονο έδειχνε να λήγει ισόπαλο, η Ίντερ βρήκε την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ. Στο 40′ ο Αλέξις Σάντσες ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Φιορεντίνα, Τερατσιάνο. Ο διαιτητής εξέτασε τη φάση και μέσω VAR έδωσε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αρτούρο Βιντάλ, με τον Χιλιανό να γράφει το 1-0.

Η Φιορεντίνα πλήγωσε την Ίντερ με τον Κουαμέ

Στο δεύτερο ημίχρονο, και πάλι οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να μπαίνουν καλύτερα. Στο 52′ ο Λαουτάρο έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να βάλει βάσεις νίκης για την ομάδα του. Ο Αργεντινός βρέθηκε φάτσα με το τέρμα όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα η Φιορεντίνα αντέδρασε, με τους «Βιόλα» να έχουν φάση διαρκείας στα καρέ της Ίντερ. Στο φινάλε αυτής ο Κουαμέ επιχείρησε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς γράφοντας το 1-1.

Η συνέχεια βρήκε και τις δύο ομάδες να κυνηγούν… με μέτρο το τέρμα που θα τους χάριζε τη πρόκριση. Η Φιορεντίνα έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η είσοδος του Ρομελού Λουκάκου δε βοήθησε ουσιαστικά και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στη παράταση. Οι δύο ομάδες έδειξαν αρκετά κουρασμένες στο έξτρα 30λεπτο. Ελάχιστες καλές στιγμές στις δύο εστίες, με το παιχνίδι να πηγαίνει σε αργό τέμπο. Παρόλα αυτά οι «Νεραντζούρι» μίλησαν στο τέλος, με τον Λουκάκου στο 119′ να χαρίζει τη πρόκριση στην ομάδα του.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version