ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Όταν η Άστον Βίλα «διέλυε» την Μπαρτσελόνα! (vid)

Κι όμως! Η Μπαρτσελόνα σαν σήμερα (26/1) είχε συντριβεί με 3-0 από την Άστον Βίλα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, χάνοντας τον τίτλο.

Όταν η Άστον Βίλα «διέλυε» την Μπαρτσελόνα! (vid)

Υπήρχε μια εποχή που η Άστον Βίλα θεωρούταν και ήταν η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, οι «Χωριάτες» στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήταν μια πραγματική… υπερδύναμη. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως τότε κατέκτησαν και τους μεγαλύτερους τίτλους τους. Το πρωτάθλημα της σεζόν 1980/81, αλλά και το Κύπελλο Πρωταθλητριών (σημερινό Champions League) την επόμενη σεζόν. Η τότε ομάδα της Βίλα θεωρείται και η καλύτερη εκδοχή στην ιστορία της. Μια ομάδα που σκορπούσε τρόμο στο πέρασμα της. Με αιχμή του δόρατος τον επιθετικό Πίτερ Γουίθ πραγματικά ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το Νησί εκείνη την περίοδο. Το ίδιο διάστημα στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα ήταν μεν ισχυρή, αλλά ακόμα… ανερχόμενη στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Εξάλλου, είχε να επιδείξει μόλις δύο Κύπελλα Κυπελλούχων (1978/79 και 1981/82) στην ευρωπαϊκή συλλογή της. Καμία σχέση δηλαδή με το σήμερα. Οι «μπλαουγκράνα» πλέον μετράνε πέντε κατακτήσεις Champions League, τέσσερα συνολικά Κύπελλα Κυπελλούχων αλλά και πέντε Σούπερ Καπ Ευρώπης. Ακόμα δεν… τρομοκρατούσαν κόσμο με τις εμφανίσεις τους. Με τον Ούντο Λάτεκ στον πάγκο, τον άνθρωπο που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν 1973/74, η Μπαρτσελόνα έδειχνε να φτιάχνει κάτι καλό.

Ο Γερμανός τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο των Καταλανών από το 1981 και είχε «στρώσει» την ομάδα. Σταρ της ομάδας ήταν ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος είχε αποκτηθεί έναντι 7.6 εκατομμυρίων δολαρίων το καλοκαίρι του 1982. Τέσσερα χρόνια δηλαδή πριν οδηγήσει την Αργεντινή στο Μουντιάλ και μπει μια για πάντα στο πάνθεον της ιστορίας. Τότε ήταν ακόμα ένας ταλαντούχος νέος ποδοσφαιριστής που είχε μόλις πρωτοέρθει στην Ευρώπη.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… ακολουθήσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Το πάρτι των «Χωριατών» στο «Βίλα Παρκ»

Η μοίρα τα έφερε έτσι, ούτως ώστε Άστον Βίλα και Μπαρτσελόνα να τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ σαν σήμερα (26/1) του 1983. Βέβαια, τότε τα παιχνίδια ήταν διπλά στις έδρες των δύο αντιπάλων και όχι μονά όπως σήμερα. Οι «μπλαουγκράνα», παρότι δεν είχαν στη διάθεση τους τον Μαραντόνα έκαναν το… καθήκον τους στο ματς του Καμπ Νου και επικράτησαν 1-0 με γκολ του Μάρκος Αλόνσο.

Ωστόσο, η ρεβάνς του «Βίλα Παρκ» ήταν εντελώς διαφορετική υπόθεση, αν και μόνο τέτοια δεν έδειχνε. Οι «μπλαουγκράνα» άντεξαν στην πίεση της Βίλα για 80 ολόκληρα λεπτά. Όταν δηλαδή ο Γκάρι Σο με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου οι «Χωριάτες» λύγισαν τελικά την αντίσταση των Καταλανών. Με τη συμπλήρωση 100 λεπτών, ο Ουρούτι απέκρουσε πέναλτι του Κάουανς, αλλά στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΜακΝοτ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ «σφράγισε» τον τίτλο για τη Βίλα, τον οποίο η ομάδα πανηγύρισε έξαλλα με τους οπαδούς της.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

https://twitter.com/AVFCOfficial/status/1354042402307264513

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ