ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσετο πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Κορυφαία ενδεκάδα γεμάτη… πολίτες!

Η δράση του Σαββατοκύριακου πέρασε και ήρθε ή ώρα να καταγράψουμε τους παίκτες που ξεχώρισαν θετικά με την απόδοσή τους

Κορυφαία ενδεκάδα γεμάτη… πολίτες!

Η συντριβή της Λίβερπουλ στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι με 4-1 δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν. Ειδικά στον Βασιλιά, έκανε αίσθηση το πόσο κυρίαρχη ήταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Άνφιλντ». Φυσικά, η κορυφαία ενδεκάδα μας δεν γίνεται να μην έχει έντονο στοιχείο από τη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, με 3 παίκτες να βρίσκουν θέση στο σχήμα μας.

Τερματοφύλακας – Αλέσιο Κράνιο (Κάλιαρι)

Ένας από του καλύτερους νέους τερματοφύλακες στην Ιταλία αγωνίζεται για την Κάλιαρι. Ο λόγος για τον Αλέσιο Κράνιο, ο οποίος σχεδόν σε κάθε αγωνιστική χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Κάτι που επαναλήφθηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Λάτσιο ήταν από την αρχή ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος και το έδειξε με συνεχόμενα σουτ στην αντίπαλη εστία. Μπορεί ο Ιμόμπιλε να βρήκε τελικά δίχτυα στο 64′, όμως χρειάστηκε να καταβάλει ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια. Με συνολικά 6 αποκρούσεις, ο Ιταλός έκανε πραγματικά ό,τι μπορούσε να αποτρέψει την ήττα, ωστόσο δεν τα κατάφερε μόνος του.

Δεξιός Μπακ – Μέισον Χόλγκεϊτ (Έβερτον)

Κατάφερε με επιτυχία αν χτυπήσει την Γιουνάιτεντ εκεί που είναι δυνατή: στο δεξί άκρο. Από την πλευρά του ήταν σχεδόν αλάνθαστος στην άμυνα, αλλά αθόρυβος στην επίθεση. Με 11 κερδισμένες μπάλες και 3 πετυχημένα τάκλιν ο νεαρός Άγγλος αμυντικός ήταν ο πλέον αξιόπιστος παίκτης στην άμυνα και από τις δύο ομάδες. Εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης σε ένα χορταστικό και χαοτικό 3-3.

Κεντρικός Αμυντικός – Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι)

Όπως είχαμε πει και παλιότερα, ο Στόουνς έχει μεταμορφωθεί τους τελευταίους μήνες σε αυτό που ήθελε όταν τον αγόραζε η Σίτι. Ο Άγγλος απέδειξε ακόμη μια φορά πως αξίζει να ξεκινάει βασικός στην ενδεκάδα, καθώς μπορεί να γίνει ο αμυντικός ογκόλιθος. Κόντρα στη Λίβερπουλ ήταν αλάνθαστος, καθαρίζοντας κάθε σέντρα που γινόταν προς την περιοχή του Έντερσον. Είχε την ικανότητα και να σκοράρει ένα γκολ, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε για οφσάιντ. Παρόλα αυτά οι συνεχείς  προωθήσεις του είναι «γαρνιτούρα» σε μια υπέροχη τούρτα που έχει δημιουργήσει ο Στόουνς.

Κεντρικός Αμυντικός – Αλέσιο Ρομανιόλι (Μίλαν)

Ίσως ο κορυφαίος αμυντικός που έχει να επιδείξει η Μίλαν από το υπάρχον ρόστερ της, ο Ρομανιόλι ήταν σταθερός σαν βράχος απέναντι στην Κροτόνε. Με σωστές και καίριες τοποθετήσεις στην άμυνα, ο Ιταλός αμυντικός κατάφερε να αφοπλίσει οποιαδήποτε επίθεση των αντιπάλων πριν καν δημιουργηθεί. Όσο αποφασιστικός και σημαντικός είναι ο Ζλάταν στην επίθεση, άλλο τόσο μπορεί να σηκώσει το βάρος στην άμυνα ο Ιταλός.

Αριστερός Μπακ – Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Σταθερότατος στην απόδοση του, με τη συνέπεια του να είναι εξαιρετική τους τελευταίος μήνες. Κόντρα στην Έβερτον ο Λουκ Σο ήταν εξαιρετικός τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Αρχικά κατάφερε να περιορίσει τον Ριτσάρλισον, ο οποίος είχε την ατυχία να έχει για προσωπικό αντίπαλο τον Άγγλο. Στην επίθεση είχε αρκετές προωθήσεις ενώ πλησίασε και ο ίδιος το γκολ. Η ασίστ του για το 3ο γκολ της Γιουνάιτεντ όμως δεν ήταν αρκετή για να φέρει τη νίκη στην ομάδα του.

Κεντρικός Μέσος – Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Λάτσιο)

Ο Σέρβος μπορεί να είχε μια μικρή καθίζηση τον τελευταίο χρόνο σε σχέση με τις τελευταίες σεζόν, όμως παραμένει ένας παίκτης κορυφαίου επιπέδου. Κόντρα στην Κάλιαρι, απέδειξε πως ακόμα είναι ο παίκτης που μπορεί να σου παρέχει τον έλεγχο που θέλεις να έχει η ομάδα σου στα χαφ. Όντας ο απόλυτος «μετρονόμος» στο γήπεδο, ο Σέρβος τροφοδοτούσε τους συμπαίκτες του για κάθε επίθεση. Μπορεί ο Κράνιο να έκανε δύσκολη τη ζωή των επιθετικών της Λάτσιο, όμως τελικά από δική του πάσα ο Ιμόμπιλε έκανε το 1-0 και πήρε τη νίκη για τους «λατσιάλι».

Κεντρικός Μέσος – Ιλκάι Γκουντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι)

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για το 2021 πραγματοποιεί ο Ιλκάι Γκουντογκάν με τη φανέλα της Σίτι. Ο Γερμανός χαφ κινείται τρομακτικά πολύ σαν… φορ και αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή του στα τέρματα της ομάδας του. Το ντέρμπι με την Λίβερπουλ δεν ξεκίνησε καλά για τον ίδιο, καθώς έχασε πέναλτι, όμως η συνέχεια ήταν ανάλογη της φόρμας του. Με δύο προωθήσεις και δύο εύστοχες προσπάθειες στην εστία του Άλισον, ο 30χρονος έδειξε στους συμπαίκτες του το δρόμο για την τελική συντριβή των πρωταθλητών με 4-1.

Δεξιός Εξτρέμ – Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι)

Μάλλον η εμφάνιση που έδειξε σε όλους πως ο Φόντεν ανήκει στην ελιτ του ποδοσφαίρου. Το διαμάντι που δημιούργησε η Σίτι έλαμψε κόντρα στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ, δείχνοντας τα καράτια του. Από δικιά του προσπάθεια ο Γκουντογκάν πήρε το ριμπάουντ ο για το 0-1. Στη συνέχεια μετά το λάθος του Άλισον, πέρασε υπέροχα την άμυνα της Λίβερπουλ για να ετοιμάσει τον συμπαίκτη του. Το καλύτερο φυσικά το φύλαγε για το τέλος, καθώς η «βολίδα» του ήταν αδύνατο να σωθεί. Κορυφαία εμφάνιση από έναν παίκτη ο οποίος στο μέλλον θα ακούγεται πάρα πολύ.

Επιθετικός Μέσος – Αλεξάντρ Γκολόβιν (Μονακό)

Σεληνιασμένος εμφανίστηκε απέναντι στη Νίμ ο Αλεξάντρ Γκολόβιν, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο γήπεδο. Ο Ρώσος έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε και η Νιμ έγινε έρμαιο στις ορέξεις του. Σκοράροντας δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η Μονακό νόμισε ότι θα είχε εύκολο απόγευμα. Κάθε άλλο όμως, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει πριν τη λήξη του 45λέπτου. Με τη συμπλήρωση μια ώρας παιχνιδιού, ο Γκολόβιν βρήκε και τρίτη φορά δίχτυα, πετυχαίνοντας το χατ-τρικ. Ωστόσο δεν έμεινε εκεί, μοιράζοντας και μια ασίστ στον φορμαρισμένο Βόλαντ. Καθοριστική όπως αποδείχθηκε, καθώς η Νιμ μείωσε εκ νέου λίγα λεπτά αργότερα για το τελικό 3-4

Αριστερός Εξτρέμ – Μέμφις Ντεπάι (Λυών)

Με τέτοιον Ντεπάι η Λυών… πετάει! Οι λυωναί παραμένουν πολύ ισχυροί στο Σαμπιονά, συνεχίζοντας μέχρι τέλους τη μάχη για τον τίτλο. Και ο Ολλανδός επιθετικός είναι ο πρώτος που σέρνει… τον χορό. Η Στρασμπούρ μπορούσε να μπει εμπόδιο στην δεύτερη θέση, όμως ο Ντεπάι δεν το επέτρεψε. Αρχικά άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Εκαμπί να διπλασιάζει τα τέρματα της Λυών πριν την ανάπαυλα. Στη συνέχεια ο Ολλανδός βρήκε ακόμη μια φορά δίχτυα για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο της ομάδας του. Μπορεί η αποχώρηση του το καλοκαίρι να είναι βέβαιη, όμως ο επαγγελματισμός του παραμένει σε κορυφαία επίπεδα.

Κεντρικός επιθετικός – Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Μίλαν)

Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο Ζλάταν θα παραμείνει ένας. Ο Σουηδός απέναντι στην Κροτόνε μπήκε πάλι σε «beast mode» και κατατρόπωσε την αντίπαλο του. Με δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, ο πολύπειρος επιθετικός έδειξε και πάλι τον δρόμο στους συμπαίκτες του, με τον Ρέμπιτς να ακολουθεί το παράδειγμά του (2 γκολ). Έτσι κατάφερε να διατηρήσει για ακόμη μια αγωνιστική τη Μίλαν στην κορυφή, παρότι η ανάσα της Ίντερ παραμένει καυτή (-2).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ