ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Θα ξαναδούμε ποτέ τον πραγματικό Αζάρ;

Ο Εντέν Αζάρ είναι και πάλι εκτός λόγω τραυματισμού. Ο παίκτης που όλοι θαυμάζαμε επί χρόνια έχει… να εμφανιστεί εδώ και ενάμιση χρόνο.

Θα ξαναδούμε ποτέ τον πραγματικό Αζάρ;

Όποιος γνωρίζει τα βασικά από ποδόσφαιρο ξέρει την ασύλληπτη ποιότητα και την τεράστια κλάση του Εντέν Αζάρ. Ο Βέλγος έχει γράψει δική του ιστορία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα με τη φανέλα της Τσέλσι αλλά και της Λιλ. Ένας από τους πιο προικισμένους και χαρισματικούς παίκτες των τελευταίων ετών, ο οποίος έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές μαγείας. Στιγμές που από τότε που μετακόμισε στη Μαδρίτη… εξαφανίστηκαν. Από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και σήμερα ο Αζάρ είναι ουσιαστικά εκτός αγωνιστικής δράσης. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί έχουν στερήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης και από το ποδόσφαιρο γενικότερα έναν παίκτη-κόσμημα. Θα καταφέρει να ξεπεράσει τις αναποδιές και να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ;

Μόνο γκαντεμιά ή και κάτι άλλο;

Αυτό που συμβαίνει με τον Αζάρ από τη στιγμή που πήγε στη Ρεάλ είναι πραγματικά απίστευτο. Λες και με το που πάτησε το πόδι του στη Μαδρίτη ένα μαύρο σύννεφο εμφανίστηκε πάνω από το κεφάλι του και δεν έφυγε ποτέ. Οι τραυματισμοί δε λένε με τίποτα να αφήσουν τον Βέλγο σούπερ σταρ. Για έναν παίκτη που επί τόσα χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ δεν έχανε ματς με τίποτα η κατάσταση αυτή είναι αν μη τι άλλο πρωτόγνωρη.Ο Αζάρ δεν είχε ποτέ ευπάθεια σε τραυματισμούς. Το ακριβώς αντίθετο.

Στην Αγγλία παρά τα σκληρά μαρκαρίσματα και τον έντονο ρυθμό δεν εμφάνισε πότε κανένα πρόβλημα. Με τη φανέλα της Τσέλσι από το 2012 μέχρι το 2019 έχασε συνολικά οχτώ παιχνίδια λόγω μικροτραυματισμών. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε διάστημα ενάμιση χρόνου έχει ήδη χάσει πενήντα! Ο αριθμός σοκάρει. Στην πραγματικότητα  είναι σαν μην πήγε ποτέ στη Ρεάλ. Γιατί οι 34 συμμετοχές, τα 4 γκολ και οι 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις δεν είναι αριθμοί που αντιπροσωπεύουν έναν παίκτη της κλάσης του. Αζάρ

Το εντυπωσιακότερο από όλα είναι ότι σε αυτό το διάστημα ο Βέλγος έχει αντιμετωπίσει δέκα διαφορετικούς τραυματισμούς ή ασθένειες. Σίγουρα η τύχη δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις μαζί του τελευταία. Είναι όμως μόνο θέμα τύχης; Το ζήτημα των τραυματισμών ενός ποδοσφαιριστή αυτού του επιπέδου δεν είναι τόσο απλό. Σχετίζεται άμεσα μα τη δουλειά που ίδιος αφιερώνει στις προπονήσεις και στο σώμα του.

Η καλή φυσική κατάσταση, η σωστή αποκατάσταση και η κατάλληλη αποθεραπεία είναι μέσα στις υποχρεώσεις των παικτών που δίνουν πάνω από πενήντα αγώνες μέσα στη χρονιά. Η αλήθεια είναι πως ο Αζάρ δεν έχει ακριβώς τη φήμη του δουλευταρά. Αρκετές ιστορίες από την Τσέλσι τον ήθελαν να είναι… χαλαρός στις προπονήσεις και να βγάζει μάτια στα παιχνίδια. Όσο όμως τα χρόνια περνάνε η χαλαρότητα στις προπονήσεις κοστίζει. Η εμφάνισή του στην προετοιμασία της Ρεάλ με αρκετά παραπάνω κιλά το καλοκαίρι του 2019 μάλλον ενισχύει την άποψη αυτή.

Η απουσία του “κανονικού” Αζάρ επηρεάζει καθοριστικά τη Ρεάλ

Η αδυναμία του Αζάρ να βρίσκεται σταθερά στη διάθεση του Ζιντάν εκτός από τον ίδιο έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό και την ομάδα. Όταν το καλοκαίρι του 2018 ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφηνε τη «Βασίλισσα» όλοι περίμεναν με αγωνία ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Προς έκπληξη όλων η Ρεάλ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή για να καλύψει αυτό το τεράστιο κενό. Φυσικά το πλήρωσε. Η χρονιά 18/19 ήταν τραγική για τους «Μερένχες» και η απόφασή τους να μην φέρουν ένα πρωτοκλασάτο όνομα στη θέση του Πορτογάλου έγινε αντικείμενο σφοδρής κριτικής.

Την επόμενη χρονιά λοιπόν αποφάσισαν να διορθώσουν το λάθος τους με τον καλύτερο τρόπο. Δίνοντάς 115 εκατομμύρια στην Τσέλσι έκαναν δικό τους τον Αζάρ. Έναν παίκτη που εκείνη την εποχή βρισκόταν σίγουρα στο τοπ 5 παγκοσμίως. Εκτός από τον Μέσι και τον Κριστιάνο δύσκολα έβρισκες κάποιον καλύτερο από τον Βέλγο. Οι απαιτήσεις -λογικά- ήταν τεράστιες. Ο Αζάρ θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα Ρεάλ. Προοριζόταν για να γίνει ο ηγέτης στη μετά Κριστιάνο εποχή. Αζάρ Ρεάλ

Όταν λοιπόν ο παίκτης που φέρνεις για να χτίσεις γύρω του είναι συνεχώς απών τότε αυτό έχει μεγάλες συνέπειες. Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην επίθεση. Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει μείνει μόνος να τραβάει το κουπί και αυτό δεν θα μπορούσε να λειτουργεί για πάντα. Το πρωτάθλημα μπορεί να ήρθε πέρυσι όμως και πάλι η ομάδα του Ζιντάν δεν ήταν καλή.

Φέτος κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει με εντελώς άδεια χέρια. Η απουσία του Αζάρ είναι τεράστια. Ακόμη κι αν μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει πως θα είναι σαν ομάδα με έναν κανονικό Αζάρ. Ξέρουμε σίγουρα ότι θα ήταν τουλάχιστον ένα επίπεδο ανώτερη. Στην περίπτωση του Βέλγου οι «Μαδριλένοι» στάθηκαν απίστευτα άτυχοι. Μάλιστα δε μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό εκτός από το να… περιμένουν.

Όποιος έχει τον Αζάρ να τον φέρει πίσω

Φυσικά δεν είναι μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης που έχει ανάγκη τον Αζάρ. Το ίδιο το ποδόσφαιρο θα επωφεληθεί από την επιστροφή του Βέλγου στα γνωστά του στάνταρ. Παίκτες όπως αυτός ομορφαίνουν το παιχνίδι. Η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια και η τεχνική του Αζάρ βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο. Δε συναντάς εύκολα παίκτες με τις δυνατότητές του.

Γράφαμε και τις προάλλες για την αντίστοιχη περίπτωση του Γκριεζμάν. Δεν υπάρχει ουδέτερος ποδοσφαιρόφιλος που να βλέπει τις εμφανίσεις του Γάλλου τον τελευταίο μήνα και να μη χαίρεται. Μόνο που στην περίπτωση Αζάρ το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε κάποιο παρατεταμένο ντεφορμάρισμα αλλά στην αδυναμία να δώσει παρόν στους αγώνες. Όταν είσαι μία μέσα δέκα έξω είναι ανθρωπίνως αδύνατο να βρεις ρυθμό και να έχεις την οποιαδήποτε επιρροή. Αζάρ

Θα ήταν εντελώς διαφορετικό να βλέπαμε τον Βέλγο εξτρέμ να παίζει και απλά να μη του βγαίνει. Σε μια τέτοια περίπτωση θα συζητάγαμε άλλα πράγματα. Τι φταίει; Τον χειρίζεται σωστά ο Ζιντάν; τον βοηθάει η υπόλοιπη ομάδα; πως μπορεί να ανεβάσει την απόδοσή του; Και άλλα τέτοια αμιγώς ποδοσφαιρικά. Τώρα οι συζητήσεις γίνονται σε εντελώς διαφορετικό βάση. Το ερώτημα δεν είναι πότε ή πώς θα ξαναδούμε τον καλό Αζάρ, αλλά αν θα τον ξαναδούμε.

Τις σπάνιες φορές που είναι διαθέσιμος με κάποιες στιγμές μαγείας έχει προλάβει να μας θυμίσει τι χάνουμε τόσο καιρό. Όμως αυτό σίγουρα δεν αρκεί. Είναι επιτακτική ανάγκη για τον ίδιο να μπορεί σε πρώτη φάση να βρίσκεται στο γήπεδο. Όπως άλλωστε δήλωσε πριν λίγες μέρες είναι ακόμα 30 χρονών. Επειδή η φετινή χρονιά μπορεί να θεωρηθεί ήδη χαμένη για εκείνον, οφείλει να στοχεύσει την επόμενη. Να προσέξει, να προετοιμαστεί σωστά και να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να παραμείνει υγιής. Να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να ξαναγίνει αυτός που πραγματικά μπορεί να είναι. Στην τελική αν δε θέλει να το κάνει για τον εαυτό του ας το κάνει για όλους εμάς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ