ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επίσημο: Για… πάντα στην Παρί ο Ζαΐρ-Εμερί!
Η διαιτησία στέρησε από την Τσέλσι την επική ανατροπή κόντρα στην Άστον Βίλα! (vid)
Η Ατλέτικο «πάτησε» την Μπιλμπάο και «κλείδωσε» την τετράδα! (vid)
Η Παρί πήγε για… αυτοκτονία αλλά σώθηκε στο τέλος κόντρα στη Χάβρη! (vid)
Η Άρσεναλ θέλει να… κλέψει το μέλλον της Ατλέτικο!
Πρόβλημα στην Μπάγερν λίγο πριν το ντέρμπι με τη Ρεάλ!
Νέα καλοκαιρινή αποχώρηση στην Ατλέτικο Μαδρίτης!
Σκοράρει εκτός περιοχής ο Ντε Πολ και 1-0 η Ατλέτικο την Μπιλμπάο!
Η Άστον Βίλα προηγήθηκε με το «καλημέρα» κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Δεν χάνει ούτε με…. αίτηση η Λεβερκούζεν! Γλύτωσε και από τη Στουτγκάρδη! (vid)
Ο πάγκος της Ρεάλ θυμίζει… ουρανό με τόσα «αστέρια»! (pic)
Ο Σπορτιέλο κατέβασε ρολά και έκανε την επέμβαση της σεζόν στην Ιταλία! (vid)
Σημείο… μηδέν το Τορίνο για Γιουβέντους και Μίλαν!
Ο Ναδάλ «ένωσε» Ζιντάν και Βινίσιους! (vid)
Ο Ονάνα… γκρέμισε όλα όσα έχτισε ο Άντονι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Μπαπέ μεγάλωσε, αγρίεψε και τώρα θέλει το Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Κιλιάν Μπαπέ σκόρπισε τη Μπαρτσελόνα στους πέντε ανέμους και έδειξε ότι φέτος δε στοχεύει σε τίποτα λιγότερο από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μπαπέ μεγάλωσε, αγρίεψε και τώρα θέλει το Τσάμπιονς Λιγκ!

Παρακολουθώντας το παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Κιλιάν Μπαπέ ήταν λες και έχει βγει από άλλο ανέκδοτο. Ήταν πραγματικά αδύνατο για την -τραγική- άμυνα της Μπαρτσελόνα να τον περιορίσει. Η εικόνα του Πικέ να προσπαθεί και να μην καταφέρνει να τον σταματήσει τραβώντας του τη φανέλα συνοψίζει ακριβώς το τι είδαμε στο χορτάρι του «Καμπ Νου». Ο 22χρονος Γάλλος ήταν αποφασισμένος να τελειώσει μια και καλή την υπόθεση πρόκριση. Κι όταν μύρισε αίμα σκότωσε τους «Μπλαουγκράνα» με τρία προσωπικά γκολ. Η περσινή ήττα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται να πείσμωσε το παιδί θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Φέτος δε θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από το τρόπαιο.

Κυριαρχική εμφάνιση

Το ζευγάρι της Παρί με τη Μπαρτσελόνα κρίθηκε από το πρώτο παιχνίδι. Όχι κανείς μην περιμένει μια επανάληψη του 2017. Αυτά γίνονται μία φορά και από ομάδες με προσωπικότητα. Η φετινή Μπαρτσελόνα είναι ένα φάντασμα του παλιού της εαυτού που το μόνο που μπορεί να προσδοκά είναι να μη διασυρθεί και στον δεύτερο αγώνα. Βέβαια για να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για τελειωμένη πρόκριση έπρεπε να μεσολαβήσει η μαγική εμφάνιση του Κιλιάν Μπαπέ.

Ο Γάλλος επιθετικός ξεκίνησε κάπως υποτονικά τη φετινή σεζόν, αλλά όσο περνάει ο καιρός παίρνει μπροστά. Δυστυχώς για τη Μπαρτσελόνα απέναντί της πραγματοποίησε την κορυφαία φετινή του εμφάνιση. Ο Μπαπέ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του «Καμπ Νου». Κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στα πόδια του η Μπαρτσελόνα βρίσκονταν σε πανικό. Ο δύσμοιρος Ντεστ πρέπει να έχει ακόμα ναυτίες και ο Πικέ με τον Λενγκλέ λογικά θα τον βλέπουν στον ύπνο τους για καιρό. Μπαπέ

Ο Μπαπέ είδε μπροστά του μια ομάδα με προβλήματα στην άμυνα και την ισοπέδωσε. Το πρώτο και το τρίτο γκολ ήταν πίνακες ζωγραφικής. Δείγμα της τεράστιας κλάσης ενός ποδοσφαιριστή που έχει ότι χρειάζεται για να γίνει ο επόμενος καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Βέβαια για να πετύχεις κάτι τέτοιο δεν αρκεί μόνο η ποιότητα και το ταλέντο. Χρειάζεται και ο ανάλογος χαρακτήρας. Ίσως αυτό να είναι το στοιχείο που να μετράει περισσότερο από τη ραψωδία του Μπαπέ κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Η νοοτροπία με την οποία μπήκε στο ματς. Μια νοοτροπία που μετέφερε και στην ομάδα του. Ακριβώς όπως κάνει ένας μεγάλος ηγέτης. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε ξαναδεί τον Γάλλο να βγαίνει μπροστά με αυτόν τον τρόπο. Ίσως γιατί συνήθως έχει δίπλα του πιο έμπειρους παίκτες που αναλαμβάνουν αυτόν το ρόλο. Η χθεσινή απουσία του Νεϊμάρ του έδωσε την ευκαιρία να ηγηθεί και εκείνος δεν την άφησε να πάει χαμένη. Με μάτι που γυαλίζει και με αυτοπεποίθηση στον… θεό.

Ο μικρός μεγάλωσε

Το ότι βλέπουμε τον Μπαπέ να οργιάζει στα γήπεδα εδώ και μια πενταετία, ίσως να μας κάνει να ξεχνάμε ότι είναι ακόμα μόλις 22 χρονών! Βέβαια σε αυτά τα πέντε χρόνια έχει προλάβει να κερδίσει τόσα τρόπαια που άλλοι παίκτες κορυφαίου επιπέδου δεν κερδίζουν σε όλη τους την καριέρα. Πλέον αυτό που χρειάζεται για να περάσει στο επόμενο στάδιο είναι να… μεγαλώσει. Κι απ’ ότι φαίνεται αυτό ακριβώς κάνει.

Οι εμπειρίες και οι παραστάσεις που έχει μέχρι στιγμής είναι αρκετές για να βγάλουν από πάνω του τη ταμπέλα του μικρού. Από εκεί και πέρα ο ίδιος οφείλει να δείξει αυτή τη μετάβαση και στο παιχνίδι του. Τι σημαίνει αυτό; Να καθαρίζει τη μπουγάδα εκεί που η μπάλα ζυγίζει περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Ειδικά σε μια ομάδα όπως η Παρί που παρουσίασε τεράστια ζητήματα διαχείρισης μεγάλων παιχνιδιών τα προηγούμενα χρόνια. Μπαπέ Παρί

Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η Μπαρτσελόνα ένα ματς απέναντί της σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα ένα μεγάλο ματς. Ειδικά σε ένα γήπεδο που οι Παριζιάνοι βίωσαν τον πιο ταπεινωτικό αποκλεισμό στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι θες ποδοσφαιριστές που να μπορούν να διαχειριστούν την ένταση και τη σημασία της στιγμής. Άντρες όχι παιδιά.

Μετά το τέλος του ματς ο Ποτσετίνο δήλωσε : «Χθες ο Μπαπέ ήρθε και με ρώτησε πόσες φορές έχω κερδίσει στο Καμπ Νου. Του είπα μία με την Εσπανιόλ. Τότε αυτός μου απάντησε ότι αύριο θα κερδίσεις ξανά». Ακριβώς αυτή είναι η νοοτροπία που ξεχωρίζει τους νικητές από τους υπόλοιπους. Για τον Μπαπέ το ματς είχε λήξει πριν καν ξεκινήσει. Δεν άφησε κανέναν άλλον να ορίσει την τύχη του. Για έναν ποδοσφαιριστή με φιλοδοξίες και προοπτική να γίνει ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών το σκεπτικό αυτό είναι μονόδρομος. Αν στο μυαλό του κλειδώσει ότι μπορεί να είναι αυτός ο παίκτης σε κάθε αγώνα τότε αυτόματα αλλάζει επίπεδο.

Ο Μπαπέ θέλει Τσάμπιονς Λιγκ και το θέλει τώρα

Πολλές φορές κάποιες μικρές λεπτομέρειες ίσως έχουν πολλά να δείξουν και να πουν. Ο πανηγυρισμός του Μπαπέ στο τρίτο γκολ απέναντι στη Μπαρτσελόνα είναι μια τέτοια λεπτομέρεια. Το κρύο βλέμμα του δολοφόνου και η παρακίνηση στους συμπαίκτες του να μαζευτούν όλοι κοντά του για να πανηγυρίσουν ήταν σαν να τους λέει ‘’πάμε να το πάρουμε’’. Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να κοσμεί την τροπαιοθήκη του από το 2018 το τρόπαιο που λείπει περισσότερο από τον Γάλλο είναι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Φυσικά έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του για να το κατακτήσει αλλά δε δείχνει ιδιαίτερα διατεθειμένος να περιμένει. Προφανώς επιθυμεί να σηκώσει το τρόπαιο αρκετές φορές, οπότε λέει να αρχίσει από φέτος! Η περσινή πορεία μέχρι τον τελικό έδωσε αυτοπεποίθηση στην Παρί. Μπορεί να μην τα κατάφερε απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου ωστόσο τα κέρδη ήταν πολλά. Οι Παριζιάνοι μετά από χρόνια τεράστιων προσπαθειών κατάφεραν για πρώτη φορά να φτάσουν σε έναν τελικό.

Αποτίναξαν από πάνω τους τη ρετσινιά της λούζερ ομάδας και έχασαν στις λεπτομέρειες από την κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα της Ευρώπης την περσινή σεζόν. Αυτό τους έδωσε την πίστη ότι μπορούν να βρεθούν ξανά σε έναν τελικό και γιατί όχι αυτή τη φορά να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Όσο για τον Μπαπέ γνωρίζει καλά ότι η εμφάνισή του στον περσινό τελικό ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Αυτό τον πεισμώνει προκειμένου όταν ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση να μην αφήσει δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη. Η αλήθεια είναι ότι στην ιδιαίτερη φετινή σεζόν η Παρί δεν βγάζει μάτια, όμως το ίδιο ισχύει σχεδόν για όλες τις ομάδες. Με εξαίρεση τη Σίτι καμία από τις ομάδες που συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει εντυπωσιάσει. Οι Γάλλοι προφανώς και βρίσκονται ανάμεσα στα φαβορί. Σίγουρα είναι νωρίς για μια τέτοια κουβέντα αλλά όσο ο Κιλιάν Μπαπέ βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση κανείς δεν μπορεί να ποντάρει εναντίον τους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ