ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίντερ

Πόσο κοντά στην χρεοκοπία βρίσκεται η Ίντερ;

Μετά από μια αρχική διάψευση, οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της Ίντερ επιβεβαίωσαν ότι είναι ανοιχτοί να πουλήσουν μέρος των μετοχών τους.

Πόσο κοντά στην χρεοκοπία βρίσκεται η Ίντερ;

“Είναι μια περίεργη κατάσταση”, δήλωσε ο προπονητής των “νερατζούρι“, Αντόνιο Κόντε, στη Rai Sport μετά την ήττα της Ίντερ στο Κόπα Ιτάλια από τη Γιουβέντους στις 2 Φεβρουαρίου. “Δεν έχει νόημα να το κρύψουμε. Είχαμε ένα project, αλλά σταμάτησε τον Αύγουστο.”

Ενδεικτικό της μεταβατικής περιόδου στην οποία βρίσκεται ο ιταλικός σύλλογος είναι ότι δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για μεταγραφή μετά το περσινό καλοκαιρινό μεταγραφικό παράθυρο.

Εξάλλου και οι ίδιοι ιδιοκτήτες της Ίντερ το παραδέχονται πια. Αρχικά διέψευσαν ως «εντελώς αβάσιμο» το δημοσίευμα της Corriere dello Sport στις 2 Γενάρη που ήθελε την εταιρεία Suning να είναι πρόθυμη να πουλήσει το κλαμπ.

Ωστόσο, λιγότερο από 2 εβδομάδες μετά, ο CEO της Ίντερ, Τζουσέπε Μαρότα, επιβεβαίωσε ότι η Suning «σκεφτόνταν τις επιλογές της».

Προς το παρόν δεν απειλείται με χρεοκοπία

Αυτές οι φήμες σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Μαρότα πανικόβαλαν τους φίλους της Ίντερ, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι η ομάδα τους οδεύει προς την χρεοκοπία. Ο δημοσιογράφος Marco Bellinazzo της Il Sole 24 ORE μίλησε στο Goal εκτενώς για την οικονομική κατάσταση του κλαμπ επιχειρώντας να διαλευκάνει το τοπίο.

“Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μεγάλη σύγχυση γύρω από το κλαμπ και οι άνθρωποι στο Μιλάνο λένε διάφορα πράγματα” είπε αρχικά Marco Bellinazzo του Il Sole 24 ORE στο Goal . “Ωστόσο, η Suning έχει εγγυηθεί ότι θα πληρώσει όλα τα χρέη μέχρι το τέλος του έτους. Δεν υπάρχει καμία απειλή χρεοκοπίας της Ίντερ“.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι η επένδυση των Κινέζων πληγώθηκε από την πανδημία: “Η Suning έχει επενδύσει 600 εκατομμύρια ευρώ στην Ίντερ από τότε που ανέλαβε πριν από πέντε χρόνια, αλλά τώρα είχε την ατυχία να βρεθεί, όπως πολλές εταιρείες, στη μέση μιας πανδημίας, η οποία προκάλεσε μια οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο. Έτσι, επειδή έχασαν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ το 2020, η Ίντερ έχει τώρα πρόβλημα με τη ρευστότητα, όπως πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, συμπεριλαμβανομένης της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία”.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; 

Το δεύτερο μεγάλο αγκάθι πέραν της πανδημίας

Ωστόσο, όπως εξηγε ο Marco Bellinazzo πέρα ​​από την πανδημία, η Suning έχει ένα πολιτικό πρόβλημα. Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η κινεζική κυβέρνηση επέβαλε όριο στις ξένες επενδύσεις σε μη στρατηγικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, το οποίο προφανώς έρχεται σε αντίθεση με αυτό που η κυβέρνηση ενθάρρυνε πριν δύο χρόνια.

Τώρα, η Κίνα θέλει να συνεχίσει να επενδύει στο ποδόσφαιρο, αλλά επιλέγει να επενδύει μόνο στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Επομένως, οι επενδύσεις στο εξωτερικό δεν είναι πλέον στον κατάλογο στόχων του Πεκίνου.

“Αυτοί οι δύο παράγοντες – τα ζητήματα ρευστότητας στην Ίντερ που προκλήθηκαν από την πανδημία και τα πολιτικά προβλήματα – ώθησαν τη Suning στη χρηματοπιστωτική αγορά να αναζητήσει κάποιον που μπορεί να τους δανείσει χρήματα, επειδή θα χρειαστούν 150 εκατομμύρια – 200 εκατομμύρια ευρώ πριν από τις 30 Ιουνίου για να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Επιπλέον, η Suning πρέπει να πληρώσει ένα ομόλογο 350 εκατομμυρίων ευρώ (300 εκατομμύρια λίρες / 425 εκατομμύρια δολάρια) που καθορίστηκε τη στιγμή που ανέλαβαν την Ίντερ το 2016. Έτσι, όλα αυτά εξηγούν γιατί άρχισαν να αναζητούν επενδύσεις, από τον περασμένο Οκτώβριο ή Νοέμβριο” ανέφερε ο Marco Bellinazzo. ;In

Ζητάνε επενδυτές και όχι να πουλήσουν

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι η Suning ψάχνει έναν επενδυτή – όχι έναν αγοραστή.

Η Suning δεν θέλει απλώς να μειώσει τις απώλειές της και να φύγει. Αυτό υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι απέρριψε μια προσφορά 750 εκατ. Ευρώ από την εταιρεία BC Partners που εδρεύει στο Λονδίνο για τον έλεγχο του συλλόγου.

“Το οικονομικό πακέτο που παρουσίασε η BC Partners δεν ήταν ικανοποιητικό όσον αφορά τη Suning και δεν είναι απελπισμένοι να πουλήσουν” κατέληξε ο Marco Bellinazzo.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ