ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μεγάλη στιγμή για τον Ράγια: Καπάρωσε το «χρυσό γάντι» της Premier League!
Κλοπ: «Γι’ αυτό τον λόγο πάτωσαν οι αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη»
Θρύλος της Λίβερπουλ «έκραξε» τον Σαλάχ δίχως… αύριο: «Είναι ατομίσταρος!»
Ο Αρτέτα γελάει με τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Ζεσούς!
Ο Αρτέτα έριξε «βόμβα» πριν το ματς με την Μπόρνμουθ!
Ο Ρόις σε ένα συγκινητικό βίντεο εξήγησε γιατί αποχωρεί από την Ντόρτμουντ! (vid)
ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τέλος από την Ντόρτμουντ ο Ρόις το καλοκαίρι!
Η μεγάλη επιστροφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι γεγονός!
ΟΛΟ το Μάντσεστερ μάχεται για τα μάτια του Μανδά!
Κάνει πίσω η Μπαρτσελόνα για τον Μεσίνιο!
Ο Κλοπ ξεκαθάρισε πώς έχει η κατάσταση με τον Σαλάχ!
Τσέλσι: Οι επτά παίκτες που δε θα φορέσουν ξανά τη φανέλα της!
Η Λάτσιο… επιστρέφει δυναμικά για τον Ιωαννίδη!
Τζο Κόουλ: «Ο Βιρτς είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Μπέλινγχαμ»!
Η Τσέλσι βρήκε τον αντικαταστάτη του Τιάγκο Σίλβα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!

Με περίσσια κυριαρχία, η Ίντερ ζευγάρωσε τα αστέρια στη φανέλα της πλέον με την 20ή κατάκτηση του Σκουντέτο!

Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!

Σε μια από τις ιστορικότερες στιγμές της, η Ιντερ κατέκτησε το πρωτάθλημα Serie A για 20η φορά στην ιστορία της. Στο χθεσινό παιχνίδι κατά της Μίλαν στο Σαν Σίρο, οι «νερατζούρι» επικράτησαν με 2-1, κατακτώντας έτσι τον πολυπόθητο τίτλο και προσθέτοντας μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία τους. Η νίκη αυτή επί της συμπολίτισσάς της, έδωσε στους φίλους της Ίντερ ακόμη ένα λόγο για γιορτή και χαρά.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η επιτυχία αυτή αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης  καθώς και της συνεχούς προσπάθειας για αρτιότητα και αριστεία. Η Ίντερ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη θέση της στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου και δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει να γράφει ιστορία στα χρόνια που έρχονται. Αυτή η κατάκτηση θα παραμείνει αξέχαστη για τους οπαδούς της και θα αποτελέσει ένα ακόμη θρυλικό κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία του συλλόγου.

Ο πρωτομάστορας της πρωταθλήτριας Ίντερ, Σιμόνε Ιντζάγκι

Ο προπονητής της μιλανέζικης ομάδας του βορρά της πόλης, Σιμόνε Ιντζάγκι, αποτέλεσε τον αρχιτέκτονα πίσω από αυτήν την επιτυχία. Με τον χαρακτηριστικό του πάθος και την τακτική του επιδέξια διαχείριση, καθοδήγησε την ομάδα στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος. Πρώτο πρωτάθλημα στην προπονητική καριέρα του Ιταλού τεχνικού μετά από τρεις κατακτήσεις Κυπέλλου (2022, 2023 με Ίντερ, 2019 με Λάτσιο) και πέντε ιταλικών σούπερ καπ (2022, 2023, 2024 με Ίντερ, 2018, 2020 με Λάτσιο). Ο 48χρονος αλενατόρε πανάξια λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος για την επιτυχία της Ίντερ φέτος.

Δεύτερο αστέρι μετά από 58 χρόνια!

Από ιστορικής άποψης, το φετινό Σκουντέτο αν μπορεί να συγκριθεί με κάποιο άλλο πρωτάθλημα, θα ήταν με το αντίστοιχο του 1966. Tότε έγινε η αρχή και ράφτηκε το πρώτο αστέρι στη φανέλα των «νερατζούρι», με τη συμπλήρωση δέκα πρωταθλημάτων.

Πέραν τούτου, στην Ιταλία η Ίντερ αποτελεί τον δεύτερο πιο πετυχημένο σύλλογο, με τη Γιουβέντους των 36 πρωταθλημάτων, να είναι στην πρώτη θέση. Ξεπέρασε, θυμίζουμε, τη συμπολίτισσα Μίλαν η οποία έχει κατακτήσει 19. Κάπως έτσι, η απόλαυση της επιτυχίας το βράδυ της Δευτέρας (22/04) ήταν διπλή. Αφενός, επειδή η Ίντερ έφτασε τα 20 πρωταθλήματα προσπερνώντας την μεγάλη αντίπαλό της και έραψε το δεύτερο αστέρι, αφετέρου γιατί νίκησε τη Μίλαν για να το πράξει και το κατάφερε πρώτη!

Πέντε αγωνιστικές πριν απ’ το τέλος της σεζόν η Ίντερ κυριάρχησε της Μίλαν, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας αλλά με 17 βαθμούς διαφορά, κάτι που καθιστά θριαμβευτική τη φετινή πορεία της Ίντερ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αριθμητικά, οι «νερατζούρι» σε 33 αγωνιστικές πέτυχαν 27 νίκες, πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ μονάχα μια ήττα συνέβη και μάλιστα εντός έδρας. Επρόκειτο για το 1-2 από τη Σασουόλο τον Σεπτέμβρη του 2023 για την 6η αγωνιστική, παρότι οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Ντούμφρις. Έτσι, επέστρεψαν στην κορυφή της Ιταλίας μετά από τρία χρόνια, με τις Μίλαν και Νάπολι να σηκώνουν τον τίτλο πρόπερσι και πέρσι, αντίστοιχα.

Αρχηγός στο σκοράρισμα έχει ο Αργεντινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2022, Λαουτάρο Μαρτίνες που αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ της σεζόν για τους πρωταθλητές έχοντας πετύχει 23 γκολ στη Serie A. Ακολουθεί ο Μάρκους Τουράμ με 12 έχοντας όμως και 12 ασίστ. Σπουδαία σεζόν πραγματοποιεί και ο Χακάν Τσαλχάνογλου, ο οποίος έχει πετύχει 11 γκολ.

Εν κατακλείδι φέτος θα λέγαμε ότι ήταν μια επιτυχημένη εν γένει χρονιά για την Ίντερ. Παρότι στο Κύπελλο δεν τα κατάφερε και πόσο μάλλον στο Champions League όπου αποκλείστηκε στους «16» από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Νωρίς σχετικά θα λέγαμε, μιας και πέρσι είχε φτάσει ως τον τελικό για να ηττηθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι με 1-0. Όλα καλά κι όλα ανθηρά βέβαια, με τον στόχο του πρωταθλήματος να επετεύχθη και τα καλύτερα είναι μπροστά για την καταπληκτική ομάδα της Ίντερ.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ