Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο Μέσι «πιάνει» τον Τσάβι και γράφει ξανά ιστορία!
Μπαρτσελόνα

Ο Μέσι «πιάνει» τον Τσάβι και γράφει ξανά ιστορία!

Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να φτάσει τις 767 συμμετοχές με την Μπαρτσελόνα, πιάνοντας τον Τσάβι, του οποίου το ρεκόρ αναμένεται πλέον να ανήκει σ' εκείνον.

13.03.2021 | 16:05

Το μέλλον του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρέθηκε μια «ανάσα» από την αποχώρηση του. Ωστόσο, πήρε την απόφαση να παραμείνει για μια ακόμα σεζόν. Από εκεί κι έπειτα θα έχει το ελεύθερο να επιλέξει αν θέλει να παραμείνει ή να αναζητήσει νέες «περιπέτειες». Ένα σενάριο που οι Καταλανοί το απεύχονται. Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο νέος πρόεδρος τους, Τζουάν Λαπόρτα, έδωσε την υπόσχεση του ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον πείσει να μείνει στη Βαρκελώνη. Εξάλλου, δεν μιλάμε για έναν απλά καλό παίκτη. Είναι ο ηγέτης της ομάδας, ένας θρύλος και πιθανώς ο κορυφαίος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της.

Ο ίδιος συνεχίζει και τη φετινή σεζόν να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Είναι ο κορυφαίος παίκτης της Μπαρτσελόνα και προσπαθεί να τον οδηγήσει ξανά στην κορυφή. Στην πορεία αυτή, όμως, συνεχίζει να γράφει ιστορία με τον σύλλογο. Να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πλέον, ετοιμάζεται να μπει στο πάνθεον των «μπλαουγκράνα», ως ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της. Ήδη μετράει 766 στις 17 σεζόν που αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, έχοντας μόλις μια λιγότερη από τον Τσάβι. Έτσι, αν ο Μέσι αγωνιστεί κόντρα στην Ουέσκα τη Δευτέρα (15/3) θα «πατήσει» κορυφή, πιάνοντας τον Ισπανό.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η ανάλυση των 766 συμμετοχών του… προσεχώς ρέκορντμαν Μέσι

Οι συμμετοχές του Αργεντινού σούπερ σταρ έχουν χωριστεί σε έξι συνολικά διοργανώσεις. Φυσικά τη μερίδα του λέοντος έχει η La Liga, στην οποία έχει αγωνιστεί 509 φορές. Ακολουθεί το Champions League με 149 συμμετοχές, το Κύπελλο Ισπανίας με 79, το Σούπερ Καπ Ισπανίας με 20, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 5 και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με 4. Τα 375 από τα παιχνίδια του τα έχει δώσει στο «Καμπ Νου», ενώ τα υπόλοιπα εκτός έδρας. Συνολικά στα 766 ματς που έχει φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα μετράει 535 νίκες, 140 ισοπαλίες και 91 ήττες.

Όσον αφορά τους αντιπάλους του, η Ρεάλ είναι η ομάδα την οποία έχει αντιμετωπίσει της περισσότερες φορές, έχοντας βρεθεί απέναντι της σε 45 παιχνίδια. Ακολουθεί η Σεβίλλη (43), η Ατλέτικο Μαδρίτης (42), η Αθλέτικο Μπιλμπάο (40) και η Εσπανιόλ με τη Βαλένθια (από 35). Το ρεκόρ αυτό κρατάει εδώ και πεντέμισι χρόνια, όταν ο Τσάβι πραγματοποίησε την τελευταία του συμμετοχή με την Μπαρτσελόνα. Τώρα ο Ισπανός παλαίμαχος μέσος ετοιμάζεται να το παραδώσει στον πρώην συμπαίκτη και… προστατευόμενο του, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 659 γκολ, αριθμός ρεκόρ γενικότερα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όσον αφορά τα τέρματα με μόνο έναν σύλλογο.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version