ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αγγλία

Δεν κόβεται ούτε με… λεπίδα η Τσέλσι του Τούχελ! (vid)

Η Τσέλσι έπαιξε τόσο όσο χρειαζόταν κόντρα στην αδύναμη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, επικράτησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας

Δεν κόβεται ούτε με… λεπίδα η Τσέλσι του Τούχελ! (vid)

Η Τσέλσι ήταν το φαβορί της κλήρωσης κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και το απέδειξε και εντός γηπέδου. Οι «μπλε» χωρίς να… ζοριστούν ιδιαίτερα έκαμψαν την αντίσταση των «λεπίδων» (2-0) και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Η Σέφιλντ ναι μεν στάθηκε καλά καλά αμυντικά, αλλά πλήρωσαν ένα αυτογκόλ του Νόργουντ, αν και μετά το 75′ έπαιξαν σχεδόν… μονότερμα την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; 

Δε… φόρτσαρε καν στο πρώτο μέρος η Τσέλσι

Το παιχνίδι είχε πάρα πολύ αργό τέμπο στο ξεκίνημα του. Η Τσέλσι είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Σέφιλντ. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 10′. Από εκτέλεση κόρνερ του Νόργουντ, ο Τζαγκιέλκα είχε χώρο, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και ο Κέπα μπλόκαρε. Οι «μπλε» απείλησαν πρώτη φορά στο ματς στο 23′. Ο Χάντσον-Οντόι έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Ράμσντεϊλ έδιωξε προ του Ζιρόυ.

Στην εξέλιξη της φάσης, όμως, η ομάδα του Τόμας Τούχελ βρήκε το γκολ που ήθελε. Ο Τσίλγουελ βρήκε χώρο και σέντραρε από τα αριστερά και ο Νόργουντ με προβολή έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του για το 1-0! Μάλιστα, οκτώ λεπτά αργότρα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Γκίλμουρ βρήκε με εξαιρετική διαγώνια πάσα στην περιοχή τον Χάντσον-Οντόι, αλλά το τελείωμα του ήταν τραγικό.

Ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ χαμηλός, με την Τσέλσι παρόλα αυτά να «αγγίζει» κι άλλο γκολ στο 42′. Ο Νόργουντ έκανε τραγικό λάθος και ο Πούλισιτς έφυγε απέναντι στον Ράμσντεϊλ, ο οποίος τον νίκησε στο τετ α τετ. Τσέλσι

«Καρδιοχτύπησε» αλλά το κράτησε

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πιο δυνατά με τους γηπεδούχους να φτάνουν και πάλι κοντά στο γκολ. Στο 47′, ο Πούλισιτς έκανε «μαγική» ενέργεια και ξέφυγε από τρεις αντιπάλους, αλλά ο Ράμσντεϊλ απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του. Ο ρυθμός έπεσε ξανά και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 60′ για την επόμενη καλή στιγμή. Μια στιγμή που πήγε να θυμίσει το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Τζαγκιέλκα έκανε τραγικό γύρισμα προς τον Ράμσντεϊλ και πήγε να πετύχει αυτογκόλ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Επτά λεπτά αργότερα, η Σέφιλντ έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση. Από εξαιρετική σέντρα του Λούντστραμ, ο ΜακΓκόλντρικ πετάχτηκε με κεφαλιά «ψαράκι», αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κέπα. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και στο 69′ χρειάστηκε η εντυπωσιακή επέμβαση του Ισπανού τερματοφύλακα σε σουτ του ΜακΜπέρνι για να αποσοβήσει την ισοφάριση.

Οι «λεπίδες» συνέχισαν να πιέζουν και οκτώ λεπτά αργότερα ξανά ο Κέπα έδιωξε τη σέντρα σουτ του ΜακΓκόλντριγκ. Στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Στίβενς από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Σέφιλντ έφτασε κανά μια «ανάσα» από το 1-1. Η μπάλα στρώθηκε στον Μπριούστερ, αλλά το σουτ του κόντραρε ελάχιστα και πέρασε ακριβώς δίπλα από το δοκάρι του Κέπα. Κι αφού δεν σκόραραν οι φιλοξενούμενοι, το έκαναν οι «μπλε» στο αμέσως επόμενο λεπτό στην κόντρα. Ο Τσίλγουελ έκανε το γύρισμα και ο Ζίγιες με υπέροχο κοντρόλ και σουτ στην κίνηση «έγραψε» το τελικό 2-0!

Με τη νίκη αυτή η Τσέλσι πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σαουθάμπτον, Μάντσεστερ Σίτι ή το νικητή του ζευγαριού Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την άλλη η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έμεινε εκτός θεσμού κι απλά ουσιαστικά περιμένει να τελειώσει η σεζόν, που θα τη δει ταυτόχρονα να υποβιβάζεται και στην Championship.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Κέπα, Ζουμά, Κρίστενσεν (63′ Αθπιλικουέτα), Έμερσον, Χάντσον-Οντόι (73′ Ζίγιες), Κόβασιτς, Γκίλμουρ (73′ Χάβερτζ), Τσίλγουελ, Μάουντ, Πούλισιτς (83′ Καντέ), Ζιρού (63′ Τζέιμς).

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Πολ Χέκινμποτομ): Ράμσντεϊλ, Μπάλντοκ, Τζαγκιέλκα, Στίβενς, Όσμπορν, Μπογκλ (90′ Μουσέ), Λούντστραμ, Νόργουντ (79′ Μπριούστερ), Φλεκ, ΜακΓκόλντριγκ, ΜακΜπέρνι (76′ Μπερκ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ