ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Η Γουέστ Χαμ έκανε ξανά τον Λίνγκαρντ … Λινγκαρντίνιο!

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ κάνει πάταγο με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ και θυμίζει τις εποχές που μας ανάγκασαν να τον αποκαλούμε Λινγκαρντίνιο.

Η Γουέστ Χαμ έκανε ξανά τον Λίνγκαρντ … Λινγκαρντίνιο!

Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον Λίνγκαρντ. Ένα από τα αγαπημένα παιδία των φίλων της Γιουνάιτεντ -και του ίντερνετ- είδε τη θέση του στην ομάδα της καρδίας του να χάνεται. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τον Γενάρη ο Άγγλος μεσοεπιθετικός δεν είχε ούτε μια συμμετοχή σε παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ. Ο δανεισμός στη Γουέστ Χαμ έμοιαζε με λύτρωση για εκείνον. Τελικά ήταν κιόλας. Στα σφυριά ο Λίνγκαρντ οργιάζει και φέρνει στο μυαλό όλων μας εκείνες τις μέρες της σεζόν 17/18 που τον μετέτρεψαν σε καλτ ήρωα.

Η γέννηση του Λινγκαρντίνιο και η επιστροφή του Λίνγκαρντ

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ ποτέ δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο σαν παίκτης. Δεν είχε το ταλέντο και την ποιότητα να ξεχωρίσει σε μια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βασικά για να είμαστε ακριβείς τα είχε για περίπου ένα μήνα. Από τέλη Νοέμβρη του 2017 μέχρι αρχές Γενάρη του 2018 ο Λίνγκαρντ ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση. Σε εκείνο το διάστημα θα σημειώσει 9 γκολ και θα αποτελέσει τον μακράν πιο φορμαρισμένο παίκτη της Γιουνάιτεντ. Για να καταλάβετε το μέγεθος του επιτεύγματος η αμέσως προηγούμενη πιο παραγωγική σεζόν του είχε συνολικά 6 γκολ.

Όταν λοιπόν πετυχαίνει 9 σε ένα μήνα είναι λογικό να προκαλεί τεράστια εντύπωση. Σε τέτοιο βαθμό που έκανε τη εμφάνισή του ένα παρατσούκλι που έμελλε να σημαδέψει την καριέρα του. Στην εποχή του ίντερνετ και των social media όπου όλα τραβιούνται από τα μαλλιά ο Λίνγκαρντ έγινε… Λινγκαρντίνιο. Κάτι που του έκανε περισσότερο κακό παρά καλό. Γενικότερα εκείνη η σεζόν ήταν η κορυφαία στην καριέρα του. Ερχόμενος από θέση απόλυτου αουτσάιντερ είχε καταφέρει να καθιερωθεί στη Γιουνάιτεντ αλλά και στην εθνική Αγγλίας. Δεν ήταν το πρώτο βιολί αλλά ένα χρήσιμος και κυρίως βασικός παίκτης. Λίνγκαρντ Γιουνάιτεντ

Παρόλα αυτά ο κόσμος δεν τον πήρε ποτέ στα… σοβαρά. Όλο αυτό το χάιπ και η κουβέντα γύρω από τον Λίνγκαρντ εξελίχθηκε περισσότερο σε έναν ατελείωτο χαβαλέ γύρω από το όνομά του. Τα αστεία περί Λινγκαρντίνιο έδωσαν τη θέση τους σε αστεία περί καλύτερου παίκτη όλων των εποχών και πάει λέγοντας. Έτσι από το πουθενά ο Άγγλος μεσοεπιθετικός συγκέντρωσε πάνω του περισσότερη προσοχή απ’ ότι μπορούσε να αντέξει.

Κι όταν η απόδοσή του άρχισε να πέφτει η πίεση ήταν δυσανάλογη των απαιτήσεων. Σιγά σιγά έχασε τη θέση στη Γιουνάιτεντ και στην Εθνική. Μέχρι που φέτος έφτασε στο σημείο να μην έχει ούτε μια συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ! Η Γουέστ Χαμ του πέταξε τη σανίδα σωτηρίας και εκείνος την έπιασε. Κι εκεί που όλοι τον είχαν ξεχάσει και ο χαβαλές είχε κοπάσει ο Λίνγκαρντ επέστεψε. Και δεν έχει καμία όρεξη για πλάκα.

Λίνγκαρντ σκέτο και κομμένα τα αστεία

Η φετινή πορεία της Γουέστ Χαμ είναι καταπληκτική και πέρα κάθε λογικής. Μια ομάδα που γλύτωσε στον τσακ τον υποβιβασμό πέρυσι, φέτος κάνει πορεία τετράδας. Χωρίς ιδιαίτερα εντυπωσιακές αλλαγές στο ρόστερ τους τα «Σφυριά» με τον Μόγιες στον πάγκο είναι η μεγάλη έκπληξη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πέμπτη θέση, δύο βαθμούς μακριά από την τετράδα και έχουν κερδίσει το δικαίωμα να ονειρεύονται.

Το Γενάρη έψαχναν για έναν παίκτη που θα παίξει μπροστά από το φοβερό και τρομερό δίδυμο των Σούτσεκ και Ράις στα χαφ. Η επιλογή τους ήταν ο -ξεχασμένος στο βάθος του πάγκου της Γιουνάιτεντ- Τζέσι Λίνγκαρντ. Όταν ανακοινωνόταν ο δανεισμός του ποδοσφαιριστή κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθήσει. Ο Λίνγκαρντ έφτασε στο Λονδίνο πλημμυρισμένος από όρεξη για ποδόσφαιρο. Το συναίσθημά του πρέπει να μοιάζει πολύ με αυτό που θα νιώσουμε όλοι όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης της πανδημίας και του lockdown. Ελευθερία! Κι επειδή η ελευθερία είναι στη φύση του ανθρώπου αυτό συνήθως βγαίνει προς τα έξω. Λίνγκαρντ

Στην περίπτωση του Λίνγκαρντ τουλάχιστον έτσι έγινε. Αρχές Φλεβάρη συστήθηκε στο κοινό της Γουέστ Χαμ με δύο εκτός έδρας γκολ που χάρισαν πολύτιμο διπλό επί της Άστο Βίλα. Στα μέχρι στιγμής εφτά  παιχνίδια -στα οποία ξεκίνησε σε όλα βασικός- με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ έχει πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Περιττό να πούμε ότι αποτελεί ήδη ένα πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του Μόγιες.

Ο Λίνγκαρντ δεν προσφέρει απλά πολύτιμες λύσεις στα «Σφυριά». Έχει μεταμορφώσει την ομάδα επιθετικά. Με τους Ράις και Σούτσεκ να του προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια, κινείται στο ρόλο που ταιριάζει όσο κανείς.  Δεν είναι ούτε δεκάρι ούτε δεύτερος επιθετικός. Είναι κάτι το ενδιάμεσο. Όσο μεγαλύτερο πεδίο δράσης του δώσεις τόσα περισσότερα θα πάρεις από εκείνον. Ο Μόγιες τον έχει αφήσει ελεύθερο και παίρνει πίσω μερικές κορυφαίες εμφανίσεις. Και πιστέψτε μας κανείς δεν το βρίσκει αστείο πια.

Η εκδίκηση των αουτσάιντερ

Γουέστ Χαμ και Λίνγκαρντ ταίριαξαν εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Και το κατάφεραν γιατί στην ομάδα του Λονδίνου ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι πιστεύουν με όλο τους το είναι σε αυτό. Στη φετινή ξέφρενη πορεία της Γουέστ Χαμ πρωταγωνιστούν ως επί το πλείστον αουτσάιντερ. Άνθρωποι που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν λάμβαναν και ιδιαίτερη αναγνώριση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Πρώτα και πανώ απ’ όλους ο Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Σκωτσέζος τεχνικός μετά την παταγώδη αποτυχία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απαξιώθηκε πλήρως. Περιπλανήθηκε σε διάφορες ομάδες αποτυγχάνοντας συνεχώς και το όνομά του έχασε κάθε δυναμική. Η πρόσληψή του στη Γουέστ Χαμ τον Δεκέμβρη του 2019 δεν έβγαζε κανένα νόημα. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η τελευταία ομάδα που είχε προπονήσει ήταν πάλι η Γουέστ Χαμ έχοντας τραγικά αποτελέσματα. Ο Μόγιες έσωσε την περσινή χρονιά στο όριο και φέτος κατάφερε να παρουσιάσει αυτό που όλοι βλέπουμε και θαυμάζουμε.

Οι παίκτες δεν πάνε πίσω. Αν εξαιρέσει κανείς τον λαμπερό Ντέκλαν Ράις όλοι οι υπόλοιποι είναι εξαιρέσεις στον κανόνα. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Τόμας Σούτσεκ είναι ένα πανύψηλο και αργό αμυντικό χαφ που υποθετικά δεν θα είχε καμία τύχη στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα δύο βασικά εξτρέμ, ο Μπόουεν και ο Μπενραχμά είναι παίκτες που μέχρι τα 24 τους δεν είχαν ούτε μισή συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο βασικός φορ, ο Αντόνιο, είναι ένας ποδοσφαιριστής που έκανε τα καλύτερα του παιχνίδια όταν βρέθηκε κοντά στα 30.

Σε αυτό το τρελό παρεάκι ήρθε να προστεθεί ο Λίνγκαρντ. Ένας παίκτης που όλοι θεωρούσαμε ότι έχει τελειώσει. Κι εκείνος όχι απλά μας απάντησε, αλλά μας βούλωσε το στόμα. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η συνέχεια της σεζόν για τον ίδιο και την ομάδα του. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θέλουμε το παραμύθι τους να συνεχιστεί για όσο περισσότερο γίνεται. Γιατί ότι και να γίνει θα είμαστε πάντα με τα αουτσάιντερ. Πάντα όμως.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ