ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ligue 1

Από μηχανής… Ικάρντι και η Παρί είναι ακόμα ζωντανή!

Ο Μάουρο Ικάρντι λύτρωσε στο 95' την Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Σεντ Ετιέν (3-2) κι έβαλε «φωτιά» στη μάχη του τίτλου στη Γαλλία.

Από μηχανής… Ικάρντι και η Παρί είναι ακόμα ζωντανή!

Μετά την πρόσφατη γκέλα της Λιλ, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν νίκης της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Σεντ Ετιέν θα ήταν αποτυχία. Ωστόσο, οι Παριζιάνοι τα βρήκαν κάτι παραπάνω από σκούρα κόντρα στους «Στεφανουά». Είχαν, όμως, Μπαπέ και Ικάρντι. Ο Γάλλος άσος με δύο γκολ ανέτρεψε το αρχικό 0-1, η Σεντ Ετιέν δεν το παράτησε και ισοφάρισε στο 93′, αλλά εκεί ήρθε ως από μηχανής θεός ο Αργεντινός και με κεφαλιά να… λυτρώσει την Παρί (3-2). Στο -1 από την κορυφή η ομάδα του Ποκετίνο, «φωτιά» στη μάχη του τίτλου.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Πίεση χωρίς αντίκρισμα από την Παρί

Το παιχνίδι δεν είχε καθόλου ρυθμό στο ξεκίνημα του. Η Παρί είχε την κατοχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει, με τη Σεντ Ετιέν να κλείνει τους χώρους. Χρειάστηκε να φτάσει η αναμέτρηση στο 19′ για να υπάρξει η πρώτη καλή στιγμή. Ο Μπαπέ βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και εννιά λεπτά αργότερα έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ. Ο Σαράμπια με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι του Γκριν, ενώ στην επαναφορά ο Ντανίλο έκανε κακό πλασέ.

Από εκεί κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε ξανά. Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των «Στεφανουά», χωρίς όμως να δημιουργούν ουσιαστικούς κινδύνους. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν πίσω από την μπάλα κι έψαχναν τη στιγμή τους στην κόντρα. Ωστόσο, στο 42′ η Παρί πλησίασε ξανά το γκολ. Από τραγικό λάθος της άμυνας ο Μπαπέ έφυγε στην κόντρα, άδειασε έναν αμυντικό, αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Την έσωσε στα… χασομέρια ο Ικάρντι

Στο ξεκίνημα του δευτέρους μέρους, το μοτίβο της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η Παρί βρισκόταν γύρω γύρω από την περιοχή της Σεντ Ετιέν κι έψαχνε τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της. Στο 58′ πλησίασε ξανά στο γκολ, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαπέ πέρασε λίγο άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος πέντε λεπτά αργότερα. Ο Κάζρι έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Ρίκο μπλόκαρε σταθερά.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 76′, ο Γκριν έδιωξε το δυνατό σουτ του Φλορέντσι από το ύψος της περιοχής. Κι αφού δεν έβρισκε γκολ η Παρί, το… πλήρωσε. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Τραούκο έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπουανγκά με προβολή έκανε το 1-0 για τη Σεντ Ετιέν! Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Παριζιάνοι απάντησαν. Από μπαλιά του Ερέρα ο Μπαπέ έκανε άψογο κοντρόλ και ψύχραιμο πλασέ απέναντι στον Γκριν για το 1-1!

Στο 87′, μάλιστα, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο έφτασαν στην ανατροπή του σκορ. Ο Μπαπέ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Γκριν και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γάλλος άσος ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι κι έκανε το 2-1! Παρόλα, αυτά η Σεντ Ετιέν κατάφερε να «σοκάρει» ξανά τους Παριζιάνους στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ρίκο δεν απέκρουσε σωστά το σουτ του Μπουανγκά και ο Χαμουμά από κοντά «έγραψε» το 2-2!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Παρί έφτασε μια «ανάσα» από το να ξαναπάρει προβάδισμα, αλλά το απευθείας κόρνερ του Ντι Μαρία σταμάτησε στο δοκάρι.  Τελικά, η Παρί πέτυχε και τρίτο κι αυτή τη φορά νικητήριο γκολ. Ο Ντι Μαρία σέντραρε από τα δεξιά και ο Μάουρο Ικάρντι με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Έτσι η Παρί έφτασε τους 69 βαθμούς έπειτα από 33 αγωνιστικές, όντας στο -1 από την πρωτοπόρο Λιλ. Από την άλλη η Σεντ Ετιέν έμεινε στους 39 βαθμούς έπειτα από 33 ματς, χωρίς να κινδυνεύει, αλλά ούτε να διεκδικεί κάτι περισσότερο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Ρίκο, Φλορέντσι (77′ Ντάγκμπα), Κέρερ, Κιμπεμπέ, Μπάκερ, Ντανίλο, Ερέρα, Σαράμπια (68′ Ντι Μαρία), Ραφίνια (68′ Βεράτι), Μπαπέ, Κιν (68′ Ικάρντι).

Σεντ Ετιέν (Κλοντ Πιέλ): Γκριν, Ντεμπισί (56′ Μουεφέκ), Μουκουντί, Σισέ, Τραούκο, Γιουσούφ (46′ Νορντίν), Καμαρά, Νεγιού, Μονέ-Πακέ (46′ Μπουανγκά), Κάζρι (68′ Αουτσίτσε), Χαμουμά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ