ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Hala Madrid: «Μεθυσμένος» Αντσελότι, τραγουδούσε τον ύμνο της Ρεάλ! (vid)
«Βασιλιάς» ο Χοσέλου με το δίμπαλο πρόκρισης της Ρεάλ! (vids)
ΡΕΑΛ είσαι το ποδόσφαιρο – ΜΥΘΙΚΗ πρόκριση στον τελικό με ήρωα Χοσέλου (vid)
ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ γκολ ο Ντέιβις, «πάγωσε» το «Μπερναμπέου»! (vid)
Έτοιμο γκολ στον Ροντρίγκο… αλλά τραγικό τελείωμα του Βραζιλιάνου (vid)
Τσέλσι: Δική της η ταλεντάρα made in Brazil!
Ρεάλ – Μπάγερν: ΜΥΘΙΚΗ επέμβαση Λούνιν σε γυριστό του Κέιν! (vid)
Τεράστια δήλωση Ιμπόρα: «Θα αντάλλαζα ένα Europa για το Conference με τον Ολυμπιακό»
Το ηχηρό «όχι» του Νόιερ στον Βινίσιους – Δεν χάνεται αυτή η ευκαιρία! (vid)
Μεντιλίμπαρ: «Ελπίζω να υπάρξει κι άλλο σημαντικό παιχνίδι»
Ρεάλ – Μπάγερν: Άρρωστη ατμόσφαιρα στο Μπερναμπέου – «Βασίλισσα»… για πάρτη σου (vid)
Conference League: Ξανά στον τελικό η Φιορεντίνα και περιμένει Βίλα ή Ολυμπιακό! (vids)
Αισχροί οπαδοί της Ρεάλ λίγο πριν τον «τελικό» με Μπάγερν – «Μέσι είσαι…π@@ γιος» (vid)
Γιουνάιτεντ: Βρήκε στόπερ από την Ιταλία – Σπάει ρήτρα… με 55 εκατ. ευρώ!
Μπριζ – Φιορεντίνα: Ο Βανάκεν φέρνει τα πάντα στα ίσια! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Έντισον Καβάνι θα πει πάθος και μαχητική ψυχή!

Στα 34 του ο Έντισον Καβάνι αποδεικνύει ότι όσο βρίσκεται στα γήπεδα έχει σκοπό να παίζει κάθε του παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο.

Έντισον Καβάνι θα πει πάθος και μαχητική ψυχή!

Όταν το καλοκαίρι ο Καβάνι ερχόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν λίγοι εκείνοι μου αμφισβήτησαν τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Ο Ουρουγουανός είναι ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια καριέρα, όμως ερχόταν στην Αγγλία σε αρκετά προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία. Το γεγονός ότι η μετακίνησή του έκλεισε την τελευταία μέρα των μεταγραφών έκανε τη συνθήκη ακόμη πιο δύσκολη για εκείνον. Ο Καβάνι έφτανε στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου στα 34 και χωρίς καθόλου προετοιμασία. Όταν όμως κάποιος έχει τόσο πάθος για αυτό που κάνει μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Κόντρα στη λογική

Εδώ που τα λέμε οι ανησυχίες σχετικά με το αν ο Καβάνι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην Αγγλία είχαν κάποια λογική. Για έναν ποδοσφαιριστή σε αυτή την ηλικία και χωρίς καθόλου προετοιμασία η προσαρμογή στην Πρέμιερ Λιγκ μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Ο Ουρουγουανός δεν είχε κάνει προετοιμασία ούτε με την Παρί, αφού προσβλήθηκε από κορονοϊό και έμεινε εκτός για περισσότερο από ένα μήνα. Κάπου εδώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν ιό που προσβάλλει το αναπνευστικό.

Επομένως ακόμα και να τον ξεπεράσει κανείς χρειάζεται χρόνος για να επανέλθει στην προηγούμενη φυσική κατάσταση. Όπως καταλαβαίνετε όταν έχουμε να κάνουμε με έναν ποδοσφαιριστή η φυσική κατάσταση είναι το Α και το Ω. Με τούτα και με κείνα ο Καβάνι πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με τη Γιουνάιτεντ στα τέλη Οκτώβρη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τότε ήταν απόλυτα έτοιμος. Το πρώτο του γεμάτο ενενηντάλεπτο το έπαιξε στα τέλη Νοέμβρη. Όλα αυτά τα σημειώνουμε για να δείξουμε ότι η σεζόν του Ουρουγουανού θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική αν όλα είχαν γίνει κανονικά.

Όχι ότι τα έχει πάει άσχημα μέχρι στιγμής. Κάθε άλλο. Τα 12 γκολ σε 33 εμφανίσεις μπορεί να μη γεμίζουν το μάτι, όμως δεδομένων των συνθηκών είναι μια εξαιρετική συγκομιδή. Σε τέτοιο βαθμό που τον καθιστά τρίτο σκόρερ της Γιουνάιτεντ στη σεζόν πίσω μόνο από Μπρούνο και Ράσφορντ, οι οποίοι μετράνε κυριολεκτικά τον διπλάσιο -και παραπάνω- χρόνο συμμετοχής. Όσο η σεζόν προχωρούσε ο Καβάνι κέρδιζε έδαφος.

Έστειλε στον πάγκο τον δέκα χρόνια νεότερο Μαρσιάλ και έγινε αυτός ο βασικός φορ του Σόλσκιερ. Πλέον θεωρείται όχι απλά σημαντικός, αλλά κομβικός για το παιχνίδι της ομάδας. Με όλα τα δεδομένα εναντίον του κατάφερε να καθιερωθεί και να προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Διότι ο «Ματαντόρ» μπορεί να μεγάλωσε, όμως η ψυχή του παραμένει νέα και ατίθαση. Ρωτήστε όποιον θέλετε στο Όλντ Τράφορντ. Θα το επιβεβαιώσει.

Της δίνει άλλη οντότητα στην επίθεση

Ο Καβάνι και μόνο με την παρουσία του αλλάζει τη συνολική επιθετική λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει άλλο καθαρόαιμο φορ στο ρόστερ της ομάδας. Το πείραμα με τον Μαρσιάλ στην κορυφή μπορεί να δούλεψε πέρσι, όμως φέτος ο Γάλλος δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα. Ακόμα και πριν τραυματιστεί, ο Καβάνι είχε αναγκάσει τον Σόλσκιερ να μεταφέρει τον Μαρσιάλ είτε στα άκρα, είτε στον πάγκο. Ένα από τα καλύτερα φορ που πέρασαν από τα ευρωπαϊκά γήπεδα τα τελευταία χρόνια γέμιζε την περιοχή καλύτερα από έναν παίκτη που η φυσική του θέση ήταν εξτρέμ.

Ακόμα και στα παιχνίδια που δεν σκόραρε ο Καβάνι έδινε πράγματα στη Γιουνάιτεντ. Με τις συνεχείς του κινήσεις και το ασφυκτικό πρέσινγκ γίνεται μια παρουσία που οι άμυνες δε μπορούν να παραβλέψουν. Οι τοποθετήσεις του μέσα στην περιοχή φέρνουν την ομάδα του πιο κοντά στο αντίπαλο τέρμα και κατ’ επέκταση πιο κοντά στο γκολ. Παιχνίδι με το παιχνίδι αυτό γίνεται όλο και πιο φανερό. Τον τελευταίο μήνα ο Ουρουγουανός φορ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Ειδικότερα οι εμφανίσεις του με Τότεναμ και Ρόμα ήταν στο υψηλότερο επίπεδο.

Όπως δηλαδή μας είχε συνηθίσει επί σειρά ετών τόσο με τη φανέλα της Νάπολι όσο και με της Παρί. Η εικόνα του δε θυμίζει σε καμία περίπτωση ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του. Έχοντας βρει πατήματα και συνεργασίες με τους υπόλοιπους αστέρες της Γιουνάιτεντ είναι πια ένας από αυτούς. Ο Καβάνι δείχνει να αναπτύσσει κώδικες επικοινωνίας με τους Ράσφορντ, Πογκμπά και Μπρούνο.

Όταν αυτοί οι τέσσερεις βρίσκονται ταυτόχρονα στο γήπεδο η ομάδα του Σόλσκιερ βγάζει συχνά αυτοματισμούς και συνεργασίες που είναι για να τους χαζεύει κανείς. Όλοι μέσα και γύρω από το κλαμπ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την παρουσία του «Ματαντόρ». Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθούν εδώ και καιρό να εξασφαλίσουν την παραμονή του για ακόμη ένα χρόνο. Βέβαια όπως φαίνεται αυτό μόνο σίγουρο δε μπορεί να θεωρείται.

Κρίμα κι άδικο να μην κάτσει άλλον έναν χρόνο

Οι φήμες του τελευταίου διαστήματος θέλουν τον Καβάνι να κοιτάζει για άλλες πολιτείες. Όχι απλά σε άλλη χώρα, αλλά σε άλλη ήπειρο. Η Μπόκα Τζούνιορς έχει ψάξει ζεστά την περίπτωσή του και όπως φαίνεται το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο. Μια τέτοια κίνηση προφανώς και εμπεριέχει και άλλα κίνητρα εκτός από αγωνιστικά. Γιατί ένας παίκτης που είναι βασικός σε μια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δύσκολα αποχωρεί για την Μπόκα Τζούνιορς αν δεν υπάρχει κάτι άλλο στη μέση.

Ο Καβάνι βρίσκεται πολλά χρόνια στην Ευρώπη. Για παραπάνω από μια δεκαετία έχει αποδείξει ξανά και ξανά ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Ενδεχομένως στα 35 του να θέλει κάτι άλλο πλέον. Το Λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό από το Ευρωπαϊκό. Άλλες απαιτήσεις, άλλοι ρυθμοί, άλλη νοοτροπία. Ειδικότερα οι παίκτες που κατάγονται από εκεί το λατρεύουν και πολλοί από αυτούς επιθυμούν να παίξουν εκεί έστω και για λίγα χρόνια. Καβάνι

Σαφώς και η Μπόκα Τζούνιορς είναι μια τεράστια ομάδα που μπορεί να προσφέρει στον Καβάνι ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον στο κλείσιμο της καριέρας του. Θα τον παρακαλούσαμε ωστόσο να καθυστερήσει για μια σεζόν τη μετακόμισή του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Διότι θα ήταν κρίμα να μη δούμε τον «Ματαντόρ» σε μια τελευταία, κανονική χρονιά στην Ευρώπη και μάλιστα σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Με ένα χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα και με μια κανονική προετοιμασία στο πόδια του σίγουρα μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα.

Όσο για τη Γιουνάιτεντ; Για να πάρει κάποιον καλύτερο στη θέση του θα πρέπει να ξοδέψει ένα τεράστιο ποσό. Μη γελιέστε. Οι καλύτεροι φορ από εκείνον στην Ευρώπη είναι ακόμη μετρημένοι στα δάχτυλα. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πραγματικός ποδοσφαιρόφιλος που να μην γουστάρει την αλητεία και την τρέλα του Καβάνι. Τις κραυγές με τις οποίες πανηγυρίζει τα γκολ του και την ένταση με την οποία μπαίνει σε κάθε φάση. Για αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους θα θέλαμε να τον βλέπουμε στο κορυφαίο επίπεδο όσο το δυνατόν παραπάνω. Γιατί παίκτες σαν αυτόν σπανίζουν στην εποχή μας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ