Ο Νέβιλ… δίκασε τον Μαγκουάιρ – «Δεν κάνει τίποτα!» (vid)
Ο Παγιέ έστειλε τον Μέσι για… σπίρτα! (vid)
«Ο Βινίσιους είναι οπαδός της Μπάρτσα – Έκλαιγε από χαρά στο 6-1 με την Παρί!»
Η πεντάρα στο «Ολντ Τράφορντ» έφερε ρεκόρ για τον Κλοπ! (pic)
Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα… είχαν “μανία” με τον Βινίσιους
Κριστιάνο: «Μόνο εμείς φταίμε για το αποτέλεσμα»
Άμεσο άκυρο του Ζιντάν στην Γιουνάιτεντ – Ελπίζουν στον Κριστιάνο
Χαλάλι η ήττα – Η Μπαρτσελόνα είχε τρελά κέρδη από το El Clasico
Τελειώνει ο Σόλσκιερ – Έχασε την στήριξη των «σταρ» της Γιουνάιτεντ!
Τούχελ και… Μεντί μετέτρεψαν την Τσέλσι σε «φρούριο»!
Τραγική απόφαση της Μπαρτσελόνα για Ντε Γιονγκ – Εκτός ο Ολλανδός
Ο Σόλσκιερ έπιασε ταβάνι και η Γιουνάιτεντ πάτο!
Η Ρεάλ Μαδρίτης τείνει να κάνει το Καμπ Νου… εξοχικό (stats)
Μετράει αντίστροφα ο Σόλσκιερ – Στο προσκήνιο ο Κόντε
Ο τρελο-Τσιμίκας… βούτηξε την μπάλα απ’ τα χέρια του Σαλάχ (vid)
Ευρώπη

Το σχίσμα μεγαλώνει – Ρεάλ, Γιούβε και Μπάρτσα δεν κάνουν πίσω

Με κοινή τους ανακοίνσωση, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα υπογραμμίζουν ότι θα συνεχίσουν να εργαζονται για την ίδρυση της ESL.

Η ίδρυση της ESL προκάλεσε τεράστιους τριγμούς ανάμεσα στην UEFA και τη FIFA και τα ιδρυτικά μέλη της λίγκας. Αν και η ιδέα δεν μακροημέρευσε, υπάρχουν ακόμα 3 ομάδες που επιμένουν για την αναγκαιότητα ίδρυσης τη ευρωπαϊκής Super League. Αναφερόμαστε στην Γιουβέντους, τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα

Οι 3 ομάδες αυτές είδαν χθες τα υπόλοιπα 9 ιδρυτικά μέλη να συμφιλιώνονται ξανά με την UEFA και να δεσμεύονται να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της. Παράλληλα, τόνισαν πως θα τερματίσουν τη συμμετοχή τους στην ESL άμεσα. Την ίδια, οι 3 ομάδες που απέμειναν να στηρίζουν το project της ESL, δέχονται απειλές για 2ετή αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της UEFA.

Αυτό τις οδήγησε σε κοινή ανακοίνωση σήμερα (8/5). Σε αυτή τονίζουν ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν τις απειλές της UEFA και της FIFA. Γι΄αυτό επιμένουν στην ανάγκη σύσταση της διοργάνωσης παρόλο που αναγνωρίζουν ότι πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές. Παράλληλα, υπογραμμίζουν τη ανάγκη να κάτσουν όλοι μαζί οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στο τραπέζι των συζητήσεων για να βρουν τη χρυσή στομή.

Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό ότι οι 3 ομάδες δεν κάνουν πίσω. 

Η αναλυτική ανακοίνωση των Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπάρτσα

Σε σχέση με τη δήλωση που εξέδωσε η UEFA στις 7 Μαΐου σχετικά με το Σούπερ Λιγκ και τη θέση που έλαβαν 9 από τα ιδρυτικά μέλη της, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ αναφέρουν τα εξής:

1) Οι ιδρυτικοί σύλλογοι υπέστησαν, και συνεχίζουν να υφίστανται, απαράδεκτες πιέσεις, απειλές για να εγκαταλείψουν το project και ως εκ τούτου απέχουν από το δικαίωμα και το καθήκον τους να παρέχουν λύσεις στο οικοσύστημα ποδοσφαίρου μέσω συγκεκριμένων προτάσεων και εποικοδομητικού διαλόγου. Αυτό είναι απαράδεκτο βάσει του κράτους δικαίου και τα Δικαστήρια έχουν ήδη αποφανθεί υπέρ της πρότασης της Σούπερ Λιγκ, διατάζοντας τη FIFA και την UEFA να, είτε άμεσα είτε μέσω των συνδεδεμένων οργάνων τους, να μην προβούν σε ενέργειες που ενδέχεται να εμποδίσουν αυτήν την πρωτοβουλία με οποιονδήποτε τρόπο ενώ το δικαστήριο εκκρεμούν διαδικασίες.

2)Το σχέδιο της Super League σχεδιάστηκε από κοινού από τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους του:

α) με στόχο την παροχή λύσεων στην τρέχουσα μη βιώσιμη κατάσταση στον ποδοσφαιρικό κλάδο. Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι μοιράστηκαν τις ίδιες ανησυχίες –όπως και άλλοι ενδιαφερόμενοι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο–, ιδίως στο τρέχον κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο, ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι το άθλημά μας θα παραμείνει ελκυστικό και θα επιβιώσει μακροπρόθεσμα. Για το σκοπό αυτό, στις 18 Απριλίου, ανακοίνωσαν την προθυμία τους να δημιουργήσουν τη Super League και να δημιουργήσουν ένα κανάλι επικοινωνίας με την UEFA και τη FIFA, σε ένα εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των μερών.

β) με τον απόλυτο σεβασμό για τις τρέχουσες ποδοσφαιρικές δομές και το οικοσύστημα, Οι ιδρυτικοί σύλλογοι συμφώνησαν ρητά ότι η Σούπερ Λιγκ θα διεξαγόταν μόνο εάν ένας τέτοιος διαγωνισμός αναγνωριζόταν από την UEFA ή / και τη FIFA ή εάν, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, θεωρούταν ότι είναι μία διοργάνωση συμβατή για όλους τους σκοπούς και θα εξασφάλισε τη συμμετοχή των ιδρυτικών μελών και στα εγχώρια πρωταθλήματά τους. Ωστόσο, παρά την επίγνωση των παραπάνω όρων, η UEFA και η FIFA μέχρι στιγμής αρνούνται να δημιουργήσουν κάποιο κατάλληλο κανάλι επικοινωνίας και

γ) να φέρουν οικονομική σταθερότητα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια ποδοσφαίρου. H Super League από τη μεριά της δεσμεύτηκε για καθιέρωση ετήσιων πληρωμών αλληλεγγύης για εγγυημένα ετήσια ποσά που πολλαπλασιάζουν ουσιαστικά αυτά που διανέμονται από την UEFA, και την υποχρέωση ενίσχυσης των κανόνων οικονομικής βιωσιμότητας, μέσω της δημιουργίας ενός σαφούς, διαφανούς και αποτελεσματικού συστήματος ελέγχου που θα επαληθεύεται από ειδικούς.

3) Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι αναγνώρισαν επίσης ότι η Σούπερ Λιγκ ήταν μια μοναδική ευκαιρία να προσφέρει στους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο το καλύτερο δυνατό σόου και να ενισχύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το άθλημα, το οποίο δεν είναι «δεδομένο» και προκαλείται από νέες τάσεις γενεών. Επιπλέον, ένας από τους κύριους στόχους της ήταν να προωθήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο, μια τεράστια, αλλά επί του παρόντος υποτιμημένη, ευκαιρία για τον τομέα.

4)) Έχουμε πλήρη επίγνωση της ποικιλίας των αντιδράσεων στην πρωτοβουλία της Super League και, κατά συνέπεια, της ανάγκης να σκεφτούμε τους λόγους για κάποιους από αυτούς. Είμαστε έτοιμοι να επανεξετάσουμε την προτεινόμενη προσέγγιση, όπως απαιτείται. Ωστόσο, θα ήμασταν εξαιρετικά ανεύθυνοι εάν, έχοντας επίγνωση των αναγκών και της συστημικής κρίσης στον τομέα του ποδοσφαίρου, που μας οδήγησε να ανακοινώσουμε τη Super League, εγκαταλείπαμε αυτήν την αποστολή για να παράσχουμε αποτελεσματικές και βιώσιμες απαντήσεις στα υπαρξιακά ζητήματα που απειλούν τη βιομηχανία ποδοσφαίρου .

5) Λυπούμαστε που βλέπουμε ότι οι φίλοι μας και οι ιδρυτικοί συνεργάτες της League βρέθηκαν τώρα σε τόσο ασυνεπή και αντιφατική θέση όταν υπέγραψαν χθες μια σειρά δεσμεύσεων προς την UEFA. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα ουσιώδη ζητήματα που οδήγησαν τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους να ανακοινώσουν τη Super League πριν από εβδομάδες δεν εξαφανίστηκαν, επαναλαμβάνουμε ότι, για να τιμήσουμε την ιστορία μας, να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις μας προς τους ενδιαφερόμενους και τους οπαδούς μας, για το καλό του ποδοσφαίρου και για την οικονομική βιωσιμότητα του τομέα, έχουμε το καθήκον να ενεργούμε με υπευθυνότητα και να επιμένουμε στην αναζήτηση κατάλληλων λύσεων, παρά τις απαράδεκτες και συνεχιζόμενες πιέσεις και απειλές της UEFA,

6) Κυρίως, επαναλαμβάνουμε στη FIFA, την UEFA και όλους τους ενδιαφερόμενους ποδοσφαιρικούς φορείς, όπως κάναμε πολλές φορές από την ανακοίνωση του Super League, τη δέσμευσή μας και τη σταθερή βούλησή μας να συζητήσουμε, με σεβασμό και χωρίς απαράδεκτη πίεση και σύμφωνα με την κράτος δικαίου, οι καταλληλότερες λύσεις για τη βιωσιμότητα ολόκληρης της οικογένειας ποδοσφαίρου.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ