ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

EURO 2020: Ο 6ος όμιλος είναι γεμάτος φαβορί για τον τίτλο

Ο έκτος όμιλος του EURO 2020 είναι γεμάτος από ομάδες που μπορούν να τις δούμε να διεκδικούν τον τίτλο και στα τελευταία στάδια της διοργάνωσης.

EURO 2020: Ο 6ος όμιλος είναι γεμάτος φαβορί για τον τίτλο

Μετά από λίγες εβδομάδες αποχής από το ποδόσφαιρο πήραμε τις απαραίτητες ανάσες για το κερασάκι στην τούρτα της φετινής σεζόν. Το EURO 2020. Αν και μετακινήθηκε ένα χρόνο λόγω της πανδημίας κράτησε την αρχική του ημερομηνία. Οι καλύτερες εθνικές ομάδες της Ευρώπης ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν 5 χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Πορτογαλία.

Μία Πορτογαλία, η οποία τυχαίνει να βρίσκεται στο πιο «βαρβάτο» όμιλο της διοργάνωσης Μαζί με Γαλλία, Γερμανία και Ουγγαρία, ο συγκεκριμένος όμιλος συμπεριλαμβάνει 2 μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, ένα υπολογίσιμο αουτσάιντερ και μία ομάδα σάκο του μποξ.

Ο 6ος όμιλος ξεκινάει στις 15 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 23 του ίδιου μήνα με τα παιχνίδια να διεξάγονται στο Μόναχο και στην Βουδαπέστη. Επομένως, Γερμανία και Ουγγαρία θα έχουν το μέρος τους ένα κομμάτι του κόσμου που θα βρεθεί στα γήπεδα.

Οι «τρικολόρ» μοιάζoυν το ελαφρό φαβορί για την πρώτη θέση, με τους Ίβηρες, πάντως, να είναι έτοιμοι να δώσουν μάχη για να τερματίσουν εκείνοι στην κορυφή του ομίλου. Τα «πάντσερ» φυσικά, καραδοκούν για να τιμωρήσουν οποιοδήποτε λάθος. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο και πασχίζουν να βρουν την ιδανική φόρμουλα για να ταιριάξουν νιάτα με εμπειρία.

Τέλος, η Ουγγαρία, θα αγωνιστεί για το γόητρο και οποιοσδήποτε βαθμός θα πανηγυριστεί σαν να κερδήθηκε ο τίτλος.

1. Εθνική Γαλλίας

  • Τερματοφύλακες: Ούγκο Γιορίς, Στιβ Μανταντά, Μάικ Μαινάν
  • Αμυντικοί: Ραφαέλ Βαράν, Μπεντζαμέν Παβάρ, Ζουλς Κουντέ, Κέρτ Ζουμά, Κλεμάν Λενγκλέ, Λεό Ντιμπουά, Λούκας Ερναντές, Λούκας Ντιν, Μπρεσνέλ Κιμπεμπε
  • Μέσοι: Αντριέν Ραμπιό, Ενγκολό Καντέ, Κορεντέν Τολισό, Μούσα Σισοκό, Πολ Πογκμπά, Τομάς Λεμάρ
  • Επιθετικοί: Αντουάν Γκριζμάν, Βισάμ Μπεν Γιεντέρ, Καρίμ Μπενζεμά, Κιλιάν Εμπαπέ, Κίνγκσλει Κομάν, Μάρκους Τουράμ, Ουσμάν Ντεμπελέ, Ολιβιέ Ζιρού

Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάν: Ο 52χρονος προπονητής βρίσκεται για 11η σερί χρονιά στο τιμόνι των «τρικολόρ». Με αυτόν στον πάγκο οι Γάλλοι μετατράπηκαν από μία ομάδα που δεχόταν απανωτούς πρόωρους αποκλεισμούς στις μεγάλες διοργανώσεις σε μία ομάδα φαβορί για την κατάκτησή των τίτλων. Ο Ντεσάν γνωρίζει όσο λίγοι να διαχειρίζεται τεράστιες προσωπικότητες, ένα προσόν πολύ σημαντικό για ομοσπονδιακό τεχνικό. Μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2018, θα επιχειρήσει να ωθήσει την ομάδα στον τελικό της διοργάνωση για 2η φορά. Αυτή τη φορά, όμως, θέλει να φύγει με το τρόπαιο σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το 2016.

Πρόγραμμα Αγώνων

  1. Γαλλία – Γερμανία στις 15/6, 22:00 στην «Αλιάνζ Αρίνα», Μόναχο
  2. Ουγγαρία – Γαλλία στις 19/6, 16:00 στην «Πούσκας Αρένα», Βουδαπέστη
  3. Πορτογαλία – Γαλλία στις 23/6, 22:00 στην «Πούσκας Αρένα», Βουδαπέστη

Που βάζει τον πήχη: Οι «τρικολόρ» προέρχονται από την κατάκτηση του Μουντιάλ, το 2018, ενώ ήταν οι φιναλίστ στο περασμένο EURO. Η χρυσή γενιά του γαλλικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στο απόγειο της, με πολλούς παίκτες στην κορυφαία φάση της καριέρας τους. Φυσιολογικά η ομάδα του Ντεσάν είναι το φαβορί για τον τίτλο. Το ρόστερ της είναι αυτό με το μεγαλύτερο βάθος από κάθε άλλη ομάδα στη διοργάνωση.

Οι Γάλλοι θα ακολουθήσουν τη γνωστή συνταγή της επιτυχίας. Με σφιχτή άμυνα και αντεπιθέσεις που σκοτώνουν αναμένεται να προσεγγίσουν τα περισσότερα ματς ειδικά όσο φτάνουν στο τέλος της διοργάνωσης. Με την προσθήκη του Μπενζεμά έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και μοιάζει αδύνατο να βρεις μία αδυναμία στο ρόστερ τους.

Το αστέρι: Κιλιάν Μπαπέ: Αν και είναι δύσκολο να διαλέξεις κάποιον, ο Κιλιάν Μπαπέ είναι ο μόνος που έχει σε τέτοιο βαθμό όλα τα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί ο σούπερ σταρ της ομάδας. Είναι νέος, σκοράρει ακατάπαυστα, διαθέτει εντυπωσιακό παιχνίδι αλλά και την προσωπικότητα για να αναλάβει αυτό το βάρος. Μετράει ήδη 17 γκολ και 14 ασίστ σε 43 συμμετοχές και με την παρουσία του στο προηγούμενο Μουντιάλ απέδειξε ικανός να αντέξει την πίεση.

Προϊστορία: 2 φορές νικήτρια (1984,2000) 

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

2. Εθνική Πορτογαλίας

  • Τερματοφύλακες: Ά. Λόπες, Ρούι Πατρίσιο, Ρούι Σίλβα
  • Αμυντικοί: Νέλσον Σεμέδο, Ζοάο Κανσέλο, Ράφα Γκερέιρο, Ζοσέ Φόντε, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Νούνο Μέντες
  • Μέσοι: Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ντανίλο Περέιρα, Ζοάο Παλίνια, Ρούμπεν Νέβες, Μπρούνο Φερνάντες, Ρενάτο Σάντσες, Ζοάο Μουτίνιο, Σέρχιο Ολιβέιρα, Πέδρο Γκονσάλβες, Μπερνάντο Σίλβα
  • Επιθετικοί: Αντρέ Σίλβα, Ντιόγκο Ζότα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζοάο Φέλιξ, Γκ. Γκέδες, Ράφα Σίλβα

Πρόγραμμα Αγώνων

    1. Ουγγαρία – Πορτογαλία στις 15/6 19:00 στην «Πούσκας Αρένα», Βουδαπέστη
    2. Πορτογαλία – Γερμανία στις 19/6, 19:00 στην «Αλιάνζ Αρίνα», Μόναχο
    3. Πορτογαλία – Γαλλία στις 23/6, 22:00 στην «Πούσκας Αρένα», Βουδαπέστη

Προπονητής: Φερνάντο Σάντος: O 66χρονος προπονητής έχει αναλάβει τους Ίβηρες από το 2014 και η θητεία του θεωρείται ήδη επιτυχημένη. Η κατάκτηση του EURO, το 2016 ήταν μία υπέρβαση. Τότε τα είχε καταφέρει με ένα φτωχό, γερασμένο ρόστερ χωρίς πολλές ποιοτικές λύσεις. Στη φετινή διοργάνωση θα έχει πολλές περισσότερες επιλογές στα χέρια του. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε μία σφιχτή Πορτογαλία που δίνει βάση πρώτα στο ανασταλτικό κομμάτι, όπως γίνεται με τις περισσότερες ομάδες του Σάντος.

Που βάζει τον πήχη: Οι Ίβηρες μπαίνουν στο τουρνουά ως οι υπερασπιστές του τίτλου και ως το δεύτερο μεγάλο φαβορί μετά την Γαλλία. Οι Πορτογάλοι διαθέτουν μία φουρνιά γεμάτη ταλέντο που έχουν πολλά χρόνια να δουν και παίκτες οι οποίοι πρωταγωνιστούν στην Πρέμιερ Λιγκ με τους TOP 6. Αυτή τη φορά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δε θα χρειάζεται να κουβαλήσει μόνος του το φορτίο, καθώς θα έχει στο πλάι του τον Μπρούνο, τον Ζότα, τον Ρούμπεν Ντίαζ και τον Ζοάο Φέλιξ.

Η ομάδα του Σάντος μοιάζει πλήρης σε όλες τις γραμμές και συνδυάζει εμπειρία με ταλέντο. Δίνοντας βάση στο ανασταλτικό κομμάτι και στη συνέχεια στο επιθετικό αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη διοργάνωση και αν ο Κριστιάνο βρεθεί σε καλό φεγγάρι, τότε θα διεκδικήσει στα ίσα την κούπα με τη Γαλλία.

Το αστέρι: Κριστιάνο Ρονάλντο: Τα χρόνια έχουν περάσει αλλά η εκτελεστική δεινότητα του Πορτογάλου παραμένει αψεγάδιαστη. Μπορεί καμιά φορά να εκβιάζει προσπάθειες αλλά όταν περιορίζεται σε αυτό που κάνει καλύτερα – να εκτελεί μέσα από την περιοχή – είναι από τα πιο πολύτιμα όπλα που μπορείς να έχεις στην φαρέτρα σου. Ο 36χρονος έχει αποδείξει ότι με την εθνική του ομάδα μπορεί ακόμα και να μαρκάρει ενώ με την προσωπικότητα του μπορεί να τους καθοδηγήσει στη νίκη.

Προϊστορία: 1 φορά νικήτρια (2016)

3. Εθνική Γερμανίας

  • Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ, Μπερντ Λένο, Κέβιν Τραπ
  • Αμυντικοί: Ματίας Γκίντερ, Ματς Χούμελς, Γιόσουα Κίμιχ, Κλόστερμαν, Αντόνιο Ρίντιγκερ, Νίκλας Ζίλε, Εμρέ Τσαν, Χάλστενμπεργκ, Ρόμπιν Κοχ, Γκόσενς
  • Μέσοι: Γιόσουα Κίμιχ, Τόνι Κρος, Ιλκάι Γκουντογκάν, Λεόν Γκορέτσκα, Τόμας Μίλερ. Λιρόι Σανέ, Κάι Χάβερτς, Νόιχαουζ, Χόφμαν, Τζαμάλ Μουζιάλα
  • Επιθετικοί: Τίμο Βέρνερ, Σερζ Γκνάμπρι, Κέβιν Φόλαντ

Πρόγραμμα Αγώνων

  1. Γαλλία – Γερμανία στις 15/6, 22:00 στην «Αλιάνζ Αρίνα», Μόναχο
  2. Πορτογαλία – Γερμανία στις 19/6, 19:00 στην «Αλιάνζ Αρίνα», Μόναχο
  3. Γερμανία – Ουγγαρία στις 23/6, 22:00 στην «Αλιάνζ Αρίνα», Μόναχο

Προπονητής: Γιόακιμ Λεβ: Το EURO 2020 θα αποτελέσει τον «τελευταίο χορό» του 61χρονου στον πάγκο των «πάντσερ». Ο Γερμανός τεχνικός έχει ανακοινώσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του διοργάνωση στη «νασιοναλμανσαφτ». Ο ίδιος έχει ένα παραπάνω λόγο να θέλει να διακριθεί η ομάδα του, καθώς χρωστάει κάτι μετά το στραπάτσο του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Λεβ έριξε τον εγωισμό του και κάλεσε 2 σημαίες της ομάδας (Μίλερ, Χούμελς) παρόλο που είχε πει ότι δεν πρόκειται να τους καλέσει ξανά πριν 3 χρόνια. Αυτή η κίνηση δείχνει πόσο μανιασμένα θέλει να κλείσει επιτυχημένα την καριέρα του στην εθνική Γερμανίας.

Που βάζει τον πήχη: Είναι η πολυνίκης του θεσμού (1972, 1980, 1996) μαζί με την Ισπανία αλλά τελευταία φορά που πανηγύρισε το τρόπαιο ήταν πριν 25 χρόνια. Δεν λογίζεται στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτησή του, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια η αστάθεια χαρακτηρίζει τα αποτελέσματά της. Ο Γιόακιμ Λεβ επιχειρεί συνδυάζοντας νιάτα με εμπειρία να φτάσει την ομάδα του όσο πιο ψηλά στη διοργάνωση.

Ωστόσο, τα «πάντσερ» μοιάζουν να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα αμυντικά, καθώς δυσκολεύονται να βρουν την ιδανική τριάδα πίσω στα στόπερ. Παράλληλα, επιθετικά ο Βέρνερ δεν βρίσκει δίχτυα με τη συχνότητα που απαιτείται για να κερδίσεις μία μεγάλη διοργάνωση ενώ Σανέ και Γκνάμπρι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τη φετινή σεζόν. Παίκτης κλειδί αναμένεται να είναι ο Τόμας Μίλερ αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά ως δεκάρι και όχι ως εξτρέμ.

Το αστέρι: Γιόσουα Κίμιχ: Μπορεί ο Τόνι Κρος να είναι ο μετρονόμος της ομάδα αλλά ο Κίμιχ είναι ο νέος ηγέτης των «πάντσερ». Ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί είτε ως δεξιός μπακ είτε ως μέσος και είναι μπαρουτοκαπνισμένος στο κορυφαίο επίπεδο. Από την απόδοσή του θα εξαρτηθούν πολλά για την ομάδα του Λεβ. Η ικανότητα να μοιράζει ασίστ, να κόβει αλλά και να σκοράρει είναι ένα πακέτο που σπάνια συναντάς σε παίκτη. Απομένει να φανεί αν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να προκριθεί από ένα όμιλο «φωτιά».

Προϊστορία: 3 φορές νικήτρια (1972, 1980, 1996) 

4. Εθνική Ουγγαρίας

  • Τερματοφύλακες: Γκουλάτσι, Μπόγκνταν, Τοτ
  • Αμυντικοί: Ντίμπους, Κεσκές, Λανγκ, Σαλάι, Φιόλα, Όρμπαν, Λόβρεντσιτς, Μπότκα, Νεγκό, Μπόλα, Σπάντλερ, Χάνγκια
  • Μέσοι: Νάγκι, Σέφερ, Κλαϊνχάισλερ, Σίγκερ, Γκάζνταγκ, Σζομποσλάι, Τσέρι, Χόλεντερ
  • Επιθετικοί: Άντ. Σαλάι, Χαν, Βάργκα, Νίκολιτς, Βάργκα, Σαλάι, Σον

Πρόγραμμα Αγώνων

  1. Ουγγαρία – Πορτογαλία στις 15/6 19:00 στην «Πούσκας Αρένα», Βουδαπέστη
  2. Ουγγαρία – Γαλλία στις 19/6, 16:00 στην «Πούσκας Αρένα», Βουδαπέστη
  3. Γερμανία – Ουγγαρία στις 23/6, 22:00 στην «Αλιάνζ Αρένα», Μόναχο

Προπονητής: Μάρκο Ρόσι: Ο 56χρονος ανέλαβε την εθνική ομάδα το 2018. Παρά την 4η θέση στα προκριματικά του ομίλου, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στα τελικά της διοργάνωσης μέσω των play off του Nations League, όπου απέκλεισε την Ισλανδία. Σε πάγκους ουγγρικών ομάδων βρίσκεται από το 2012 και έπειτα, πανηγυρίζοντας και το πρωτάθλημα με την Χόνβεντ.

Που βάζει τον πήχη: Η Ουγγαρία βρίσκεται με διαφορά στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης. Ακόμα και η 3η θέση θα είναι ένας άθλος. Γι΄αυτό το λόγο θα αρκεστεί σε μία αξιόμαχη εμφάνιση στο τουρνουά με στόχο να είναι όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται.

Με μία συντηρητική τακτική αναμένεται να προσεγγίσει τους αγώνες της προκειμένου να πέσει μαχόμενη στον αγωνιστικό χώρο.

Το αστέρι: Σε μία ομάδα με αρκετούς άσημους ποδοσφαιριστές, υπάρχουν λίγοι που αγωνίζονται στη Μπουντεσλίγκα. Ένας από αυτούς είναι και ο Άνταμ Σαλάι. Φέτος προέρχεται από μία πολύ φτωχή χρονιά στη Μάιντζ (2 γκολ σε 20 εμφανίσεις). Ωστόσο, είναι ο Ούγγρος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ. Με 23 τέρματα σε 70 συμμετοχές είναι ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής και ο σκόρερ που θα επιχειρήσει να κουβαλήσει στις πλάτες του ένα έθνος.

Προϊστορία: 3η θέση (1964)

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ