Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατσαλάκωτη στους «16» η ΟΜΑΔΑ Ιταλία (vid)
EURO 2020

Ατσαλάκωτη στους «16» η ΟΜΑΔΑ Ιταλία (vid)

Ιταλία με σπασμένα φρένα! Η «Σκουάντρα Ατζούρα» επικράτησε και της Ουαλίας (1-0), έκανε το 3 στα 3 στον όμιλο και πέταξε στους 16 του EURO.

20.06.2021 | 20:50

Και με τα δεύτερα η Ιταλία δεν σταματάει πουθενά. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» επικράτησε και στο τρίτο της παιχνίδι στον όμιλο. Νέο της θύμα αυτή τη φορά η Ουαλία, με την παρέα του Μπέιλ να γνωρίζει την ήττα με 1-0. Το τέρμα του αγώνα πέτυχε ο άσσος της Αταλάντα, Ματέο Πεσίνα. Η Ιταλία με την νίκη αυτή πέρασε στην επόμενη φάση του θεσμού κάνοντας το 3 στα 3 στον όμιλό της. Ουαλία και Ελβετία την ακολούθησαν!

To ματς

Έχοντας αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι υποδέχθηκε στο Ολίμπικο της Ρώμης την Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ. Μια αναμέτρηση η οποία πριν τη σέντρα έφερνε και τις δύο ομάδες πολύ κοντά στην πρόκριση στον επόμενο γύρο του φετινού EURO. Στα του αγώνα, οι γηπεδούχοι μπήκαν από το ξεκίνημα έτοιμοι να κάνουν το τρία στα τρία στον όμιλο.

Κιέζα, Μπελότι και Μπερναντέσκι πίεσαν από την αρχή την άμυνα της Ουαλίας κερδίζοντας αρκετές μπάλες. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» με κατοχή της μπάλας και παιχνίδι πρωτοβουλίας πάτησε αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή. Οι Ουαλοί στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους παρέμειναν πίσω από την μπάλα. Η Ιταλία πίεσε για να ολοκληρώσει προηγούμενη στο σκορ στο ημίχρονο και εν τέλει τα κατάφερε. Δράστης για τους Ιταλούς ο Ματέο Πεσίνα. Ο άσσος της Αταλάντα βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και με εύστοχο πλασέ άνοιξε το σκορ γράφοντας το 1-0. Αυτό έμελλε να ήταν και το αποτέλεσμα στα πρώτα 45 λεπτά.

Η Ιταλία δε χαρίστηκε ούτε στους Ουαλούς

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που και πάλι πίεσαν για να βρουν τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 55′ μάλιστα τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την Ουαλία καθώς η ομάδα του Γκάρεθ Μπέιλ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστής. Ο Αμπαντού πήγε άτσαλα πάνω στον Μπερναρντέσκι βρίσκοντας τον με τις τάπες στον αστράγαλο. Ο διαιτητής ο οποίος είχε καλή εικόνα της φάσης απέβαλε τον Ουαλό με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Έχοντας το προβάδισμα και την αριθμητική υπεροχή στον αγώνα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι απολύτως στα μέτρα της. Αργότερα, Μπερναρντέσκι και Μπελότι είχαν τις ευκαιρίες τους να διευρύνουν το σκορ. Όμως μία το δοκάρι, μια ο Γουόρντ και το σκορ διατηρήθηκε στο 1-0. Στο 75′ ο Γκάρεθ Μπέιλ σπατάλησε χρυσή ευκαιρία να ξαναβάλει την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης. Ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε σε θέση βολής όμως το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό. Στο τελευταίο 15λεπτο ο ρυθμός

1ος Όμιλος

Ιταλία 9

Ουαλία 4

Ελβετία 4

Τουρκία 0

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

EURO 2020
Exit mobile version