ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Οι δέκα που «έλαμψαν» στο Euro και… χτυπούν μεταγραφή!

Το Euro έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στη μεγάλη «σκηνή», με δέκα εξ αυτών να ξεχωρίζουν και να... χτυπούν μεταγραφή.

Οι δέκα που «έλαμψαν» στο Euro και… χτυπούν μεταγραφή!

Ανέκαθεν οι μεγάλες διοργανώσεις έδιναν την ευκαιρία στα «μεγάλα» ονόματα να συνδυάσουν το ταλέντο τους με επιτυχίες. Σίγουρα αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αλλά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη δημιουργία μιας… κληρονομίας. Πέραν τούτου, όμως, φέρνουν στην επιφάνεια και παίκτες πιο… άγνωστους στο ευρύ κοινό. Με τον όρο άγνωστοι δεν εννοούμε απαραίτητα ότι δεν τους ξέρει κανείς ή ότι ήδη δεν έχουν φτιάξει ένα όνομα. Αλλά ότι στον περισσότερο κόσμο δεν «έλεγαν» και πολλά σαν ποδοσφαιριστές. Είτε γιατί τους θεωρούσαν λιγότερο ταλαντούχους, είτε γιατί αγωνιζόταν σε μικρότερες ομάδες και πρωταθλήματα. Το φετινό Euro δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον «κανόνα».

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που… ξεμύτισαν από τη φετινή διοργάνωση. Το «FourFourTwo» μάζεψε δέκα συνολικά ποδοσφαιριστές που εντυπωσίασαν σε αυτό το Euro και δεν αποκλείεται να τους δούμε να παίρνουν μεταγραφή το καλοκαίρι. Να τονίσουμε κάπου εδώ πως οι παίκτες θα αναφερθούν με σειρά θέσεων στο γήπεδο και όχι όσον αφορά το ποιος ξεχώρισε περισσότερο. Αρχικά, στη θέση του τερματοφύλακα υπάρχει το όνομα του Ντάνι Γουορντ. Ο ίδιος είναι το νούμερο δύο στη Λέστερ, όποτε δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, έκανε μια εξαιρετική διοργάνωση με την Ουαλία και δεν αποκλείεται να τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ομάδων, ιδίως της Premier League.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Euro: Επιθετικογενείς μπακ η… μάστιγα της διοργάνωσης

Από εκεί και πέρα στην άμυνα ξεχώρισε αρκετά ο Ντένζελ Ντάμφρις. Ο δεξιός μπακ της Αιντχόφεν και της Εθνικής Ολλανδίας έκανε ένα τρομερό Euro, προκαλώντας ουκ ολίγα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες με τα ανεβάσματα του. Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Ρόμπιν Γκόσενς της Γερμανίας από την αριστερή πλευρά, όμως. Αμφότεροι αποτέλεσαν την επιτομή των επιθετικογενών μπακ και ήδη υπάρχουν ομάδες της Premier League που τους τσεκάρουν. Τελευταίος στη… λίστα των αμυντικών είναι ο Ουγκουρτσάν Τσακίρ. Μπορεί η Τουρκία να απογοήτευσε στη διοργάνωση, αλλά ο 25χρονος στόπερ της Τραμπζονσπόρ ήταν από τους λίγους… διασωθέντες του «ναυαγίου» και κάμποσες ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον για εκείνον. Euro

Τα χαφ έκαναν όλη τη δουλειά

Στη μεσαία γραμμή θα μπορούσε κανείς να πει πως αυτό είναι το Euro των χαφ. Κι αυτό γιατί εκεί έχουν «λάμψει» ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές, αρχής γενομένης από τον Νικολό Μπαρέλα. Ο Ιταλός μέσος της Ίντερ κάνει μια απίθανη διοργάνωση και βρίσκεται στα ημιτελικά με την «Σκουάντρα Ατζούρα», όντας από τους πρωταγωνιστές. Δεν είναι τυχαίο πως το όνομα του βρίσκεται ήδη στα ρεπορτάζ ομάδων όπως η Λίβερπουλ. Παρόμοια περίπτωση αν και δεν προχώρησε μακριά είναι ο Ρενάτο Σάντσες. Ο Πορτογάλος ήταν εξαιρετικός σε όλο το Euro και ώρες ώρες έμοιαζε να «κρατάει» το κέντρο της Πορτογαλίας μόνος του. Τέλος, ο Γκράνιτ Τζάκα έκανε μια τρομερή διοργάνωση, αποτελώντας πιθανώς τον MVP των Ελβετών στην πορεία ως τα προημιτελικά, με τον ίδιο να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα πωληθεί το καλοκαίρι. Euro

Οι δύο πιτσιρικάδες και… άγνωστοι εξτρέμ που βγήκαν μπροστά

Όσον αφορά τους επιθετικούς στο Euro, ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Μίκελ Ντάμσγκααρντ. Ο Δανός πλάγιος/εξτρέμ έχει «μαγέψει» άπαντες στη διοργάνωση, όντας από τους διακριθέντες της εξαιρετικής πορείας της Δανίας ως τα ημιτελικά. Ήδη πολλές «μεγάλες» ομάδες αν την Ευρώπη τσεκάρουν τον… θαυματουργό 20χρονο της Σαμπντόρια. Μια παρόμοια περίπτωση που «έσκασε» από το… πουθενά είναι και ο Τζέρεμι Ντοκού. Ο Βέλγος, αν και δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και σιγά σιγά έχει μπει στα «μπλοκάκια» αρκετών ομάδων. Τελευταίος και μη εξαιρετέος σε αυτή τη λίστα είναι ο Ντόνιελ Μάλεν. Ο Ολλανδός επιθετικός αν και δε βρήκε δίχτυα (4 ματς, 2 ασίστ) στο Euro, αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων για τις αντίπαλες άμυνες και σε συνδυασμό με την εξαιρετική του χρονιά στην Αϊντχόφεν ήδη η μεταγραφή του μοιάζει θέμα χρόνου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ