ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Ο Μαρτίνες έχει κάνει την Άρσεναλ να… μετανιώσει!

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες εξελίχθηκε σε ήρωα της εθνικής Αργεντινής, πέραν από της Άστον Βίλα στη σεζόν και η Άρσεναλ χτυπάει το «κεφάλι» στον τοίχο που τον πούλησε πέρσι.

Ο Μαρτίνες έχει κάνει την Άρσεναλ να… μετανιώσει!

Η ιστορία του Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι από αυτές που μπορούν να σηκώσουν αρκετή συζήτηση. Ο Αργεντινός πορτιέρε βρισκόταν στην Άρσεναλ από τα 18 του. Ωστόσο, μέχρι και την περσινή σεζόν μετρούσε ελάχιστες σκόρπιες εμφανίσεις. Ουσιαστικά οι «κανονιέρηδες» δεν πίστευαν ιδιαίτερα στο ταλέντο του. Γι’ αυτό, άλλωστε, δόθηκε δανεικός σε έξι ομάδες, προσπαθώντας να φτιάξει την καριέρα του. Αμφισβητήθηκε όσο λίγοι και σχεδόν… καταλάθος πήρε χρόνο συμμετοχής με την ομάδα του Λονδίνου πέρσι. Βλέπετε, χρειάστηκε να τραυματιστεί ο Μπερντ Λένο για να «αναγκαστεί» ο Αρτέτα να τον πιστέψει, έστω και προσωρινά.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Μαρτίνες στα ματς που πρόλαβε να αγωνιστεί στο κλείσιμο της σεζόν ήταν εξαιρετικός. Μάλιστα, αποδείχτηκε και… ήρωας για την Άρσεναλ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Τσέλσι. Η συγκλονιστική αφιέρωση του στους γονείς του μετά το τέλος της αναμέτρησης τον έκανε ακόμα «ψηλότερο» στα μάτια των οπαδών των «κανονιέρηδων». Ωστόσο, το καλοκαίρι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα του Λονδίνου, καθώς για μια ακόμη σεζόν θα ερχόταν ως δεύτερος. Κάτι που μετά τις τρομερές εμφανίσεις του δεν το ήθελε. Έτσι, πωλήθηκε στην Άστον Βίλα έναντι 20 εκατ. λιρών. Μια μεταγραφή για την οποία η Άρσεναλ μετανιώνει ως και σήμερα.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Άρσεναλ Μαρτίνες

Η εκπληκτική σεζόν στην Άστον Βίλα και το «χαμόγελο» της μοίρας

Πολλοί περίμεναν πως ο Μαρτίνες δύσκολα θα διατηρούσε αυτή τη σταθερότητα του. Ειδικά από τη στιγμή που μετακινούταν σε μια πολύ πιο αδύναμη ομάδα. Για τον ίδιο βέβαια δεν ίσχυε αυτό στο μυαλό του. Εξάλλου, στις πρώτες του δηλώσεις είχε τονίσει πως «είναι βήμα παραπάνω στην καριέρα μου αυτή η μεταγραφή». Κάτι που έμελλε να αποδειχθεί προφητικό. Ο Αργεντινός πορτιέρε έκανε μια εξαιρετική σεζόν, καταφέρνοντας να διατηρήσει το μηδέν σε 15 από τα 38 ματς που αγωνίστηκε στην Premier League. Ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση στο αγγλικό πρωτάθλημα, με την Άστον Βίλα να τερματίζει 11η, μόλις στο -6 από την Άρσεναλ.

Η… εκτόξευση, όμως, για τον 29χρονο τερματοφύλακα έμελλε να έρθει λίγο αργότερα. Πριν από ένα μήνα έκανε ντεμπούτο με την εθνική Αργεντινής και κλήθηκε στο Copa America. Ωστόσο, ακόμη και στην «αλμπισελέστε» δεν προοριζόταν για βασικός. Ο Φράνκο Αρμάνι της Ρίβερ Πλέιτ ήταν εκείνος που ο Λιονέλ Σκαλόνι είχε στα πλάνα του για την εστία της ομάδας. Η μοίρα, όμως, ήθελε το… παραμύθι του Μαρτίνες να συνεχιστεί. Ο έμπειρος πορτιέρε της Ρίβερ Πλέιτ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και έφερε τον Μαρτίνες στη βασική ενδεκάδα. Εκεί απ’ όπου δύσκολα θα ξαναβγεί για κάμποσο καιρό.

Ο Μαρτίνες έγινε… Γκοϊκοετσέα και η Αργεντινή «ονειρεύεται»

Στο ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση απέναντι στη Χιλή απέκρουσε πέναλτι, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ στην επαναφορά. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά κέρδιζε τις εντυπώσεις. Ωστόσο, το καλύτερο το φύλαγε για το πιο κρίσιμο παιχνίδι της Αργεντινής, αυτό κόντρα στην Κολομβία για τα ημιτελικά. Η «αλμπισελέστε» είχε μπροστά της την ευκαιρία να φτάσει στον τελικό, αλλά οι «καφετέρος» αποδείχτηκαν πολύ σκληροί για να «πεθάνουν», φτάνοντας το ματς μέχρι και τα πέναλτι, δηλαδή στο 50-50. Εκεί, όμως, η Αργεντινή είχε τον Μαρτίνες, που «ντύθηκε» Σέρχιο Γκοϊκοετσέα.

Ήταν η στιγμή του, η μέρα που το όνομα του θα έκανε το γύρο του κόσμου. Ο 29χρονος τερματοφύλακας έκανε… trash talking στους Κολομβιανούς πριν από τις εκτελέσεις τους και κατάφερε να τους «παγώσει». Απέκρουσε συνολικά τρία πέναλτι κι έστειλε την Αργεντινή στον τελικό, δακρύζοντας στην αγκαλιά του Μέσι στο φινάλε. Ο ηγέτης των Αργεντινών τον αποθέωσε μετά τη λήξη της διαδικασίας «Με αυτό το θηρίο κάτω από τα δοκάρια ήξερα ότι θα περάσουμε στον τελικό. Από εκείνον περιμέναμε να πιάσει τουλάχιστον δύο πέναλτι. Όπως και έγινε», ανέφερε ο Μέσι.

Πλέον ο Μαρτίνες καλείται να δώσει ένα ακόμα «happy end» στην ιστορία του. Απέναντι του στέκει η Βραζιλία των πολλών «αστεριών», που είναι οικοδέσποινα του τουρνουά, αλλά και μεγάλο φαβορί. Ο 29χρονος πορτιέρε, όμως, δε… νιώθει από δυσκολίες και αμφισβητήσεις. Με δουλειά και πείσμα έχει βρεθεί σε αυτό το σημείο και θέλει να οδηγήσει, μαζί με τον Μέσι την Αργεντινή στην κατάκτηση του πρώτου της τροπαίου από το 1993. Αλήθεια, θα πόνταρε κανείς με άνεση εναντίον του;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ