ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κόσμος

Συγκινητικός Νιλμάρ, ανοίγεται για την κατάθλιψη του

Κατάθεση ψυχής από τον άλλοτε παίκτη της Λυών και διεθνή με την εθνική Βραζιλίας, Νιλμάρ, ο οποίος πάλεψε και κατάφερε να κερδίσει την κατάθλιψη.

Συγκινητικός Νιλμάρ, ανοίγεται για την κατάθλιψη του

Στις δυσκολίες που πέρασε όσο καιρό ήταν ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε ο παλαίμαχος πλέον επιθετικός, Νιλμάρ. Μιλώντας σε εκπομπή στο Youtube, ο Βραζιλιάνος εξομολογήθηκε όσα των βάραιναν για πολλά χρόνια.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι ποδοσφαιριστές και γενικότερα οι περισσότεροι αθλητές δεν έχουν έγνοιες. Οι αμοιβές τους ξεπερνούν κατά πάρα πολύ τα χρήματα που θα δει ποτέ κάποιος «απλός» άνθρωπος. Ωστόσο και αυτοί έχουν τεράστια βάρη τα οποία καλούνται να σηκώσουν, τα οποία πολλές φορές είναι δύσκολο να αντέξουν.

Η δεξιά μου πλευρά του Νιλμάρ είχε παραλύσει από το άγχος!

Ο Νιλμάρ μπορεί να αγωνίστηκε μόλις 4 χρονιές στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, όμως κατάφερε να δημιουργήσει ένα όνομα. Λυών και Βιγιαρεάλ είχαν στο ρόστερ τους τον ικανό Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην πατρίδα του. Τελικά, το 2017 και μόλις στα 33 του αποφάσισε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο. Και ο λόγος που δίνει ο παίκτης είναι πραγματικά ανατριχιαστικός.

«Το ένιωθα στο κορμί μου, όμως δεν διαγνώστηκα ποτέ επειδή ήταν πόνος του σώματος. Δεν το μοιράστηκα ποτέ με κανέναν, Είμαι πολύ χαμηλών τόνων, ακόμα και με την γυναίκα μου. Πάντα ήμουν έτσι. “Δεν έχω τίποτα, είμαι λυπημένος αλλά θα γίνω καλύτερα” έλεγα».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην μέρα που συνειδητοποίησε πως το πρόβλημα με το στρες και το άγχος ήθελε άμεσα φροντίδα. «Κατάλαβα ότι δεν υπήρχε άλλος χώρος, όταν ολόκληρη η δεξιά μου πλευρά παράλυσε. Σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Κρουζέιρο ήμουν τόσο αγχωμένος που δεν ήθελα να προπονηθώ. Είχα χάσει την ευχαρίστηση σε αυτό που λάτρευα να κάνω. Είχα παραλύσει σε ολόκληρη την δεξιά πλευρά του σώματός μου. Πήγα στο νοσοκομείο, όπου και έμεινα για μερικές μέρες. Οι εξετάσεις έδειξαν πως η καρδιά μου χτυπούσε υπερβολικά γρήγορα, κάτι που οφειλόταν στο άγχος και το στρες».

Λίγους μήνες μετά, το συμβόλαιο του με την Σάντος λύθηκε. Ήταν η ώρα ο Νιλμάρ να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του με ψυχολογική θεραπεία. «Για 6 μήνες δεν έκανα τίποτα, απλά καθόμουν στον καναπέ. Ένιωθα ντροπή. Η επαφή μου όμως με άτομα που έχουν περάσει από την ίδια κατάσταση με βοήθησε. Έτσι, μίλησα με ψυχολόγο και ακολούθησα φαρμακευτική αγωγή».

Σήμερα, σχεδόν 4 χρόνια μετά την απόσυρσή του, ο Νιλμάρ απέχει από τα γήπεδα. «Δεν νιώθω ότι έχω γίνει εντελώς καλά, αλλά είμαι καλύτερα. Μου ήταν δύσκολο να πιστέψω τι είχα (κατάθλιψη). Είχα τα πάντα: Φήμη, χρήματα και ήμουν μέλος της Βραζιλίας στο Μουντιάλ. Σήμερα είμαι πάλι ο εαυτός μου, ο Νιλμάρ.»

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ