ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Η Τότεναμ «πέταξε» στα σκουπίδια τα λεφτά από τον Μπέιλ

Οχτώ έτη μετά την πώληση του Μπέιλ στη Ρεάλ έναντι 100 εκατ. ευρώ μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η Τότεναμ δεν αξιοποίησε αυτά τα χρήματα.

Η Τότεναμ «πέταξε» στα σκουπίδια τα λεφτά από τον Μπέιλ

Το 2013 η Τότεναμ έβαλε στα ταμεία της 100 εκατομμύρια ευρώ μετά την πώληση του Γκάρεθ Μπέιλ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η μεταγραφή του Ουαλού αποτέλεσε την ακριβότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή. Για την ακρίβεια, έσπασε το ρεκόρ των 94. εκατ ευρώ που είχε ξοδέψει η Ρεάλ για να αποκτήσει τον Κριστιάνο από τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ.

Οχτώ χρόνια μετά την πώληση του Γκάρεθ Μπέιλ, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι οι «πετεινοί» πέταξαν «στα σκουπίδια» τα χρήματα της Ρεάλ για τον Μπέιλ. Ειδικότερα, με τα 100 εκατ. ευρώ που έλαβαν απέκτησαν 7 ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για τους: Παουλίνιο, Κρίστιαν Έρικσεν, Ρομπέρτο Σολδάδο, Νασέρ Σαντλί, Ετιέν Καπού, Βλαντ Κίρικες, και Έρικ Λαμέλα.

Από αυτήν την εφτάδα ο τελευταίος που είχε απομείνει στο ρόστερ μέχρι πρόσφατα ήταν ο Έρικ Λαμέλα. Ωστόσο, πριν λίγα 24ωρα αποχώρησε για χάρη της Σεβίλλης, κλείνοντας ένα κύκλο. Έχοντας δει την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών από το πέρασμά τους στην Τότεναμ μπορούμε να πούμε ότι με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις οι περισσότεροι παίκτες «δεν έπιασαν».

Για την ακρίβεια, ο μοναδικό παίκτης που συστηματικά προσέφερε στους «πετεινούς» ήταν ο Κρίστιαν Έρικσεν. Ωστόσο, ακόμη και αυτός δεν κατάκτησε κάποιον τίτλο. Ο Λαμέλα είχε τα φόντα για να βαδίσει στα βήματα του Δανού αλλά η έλλειψη τακτικής πειθαρχίας, ο ατίθασος χαρακτήρας του και οι τραυματισμοί του, τον απέτρεψαν από μία λαμπρή καριέρα στην Τότεναμ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Τι απέγιναν οι υπόλοιποι

Ο Ρομπέρτο Σολδάδο αποκτήθηκε από την Τότεναμ έναντι 26 εκατ. ευρώ και σκόραρε μόλις 7 γκολ σε 52 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, με τα 5 γκολ να έρχονται από την άσπρη βούλα. Τελικά πωλήθηκε στη Βιγιαρεάλ έναντι 10 εκατ. λιρών.

Ο Παουλίνιο έφτασε στο σύλλογο το 2013 μετά από ένα εξαιρετικό Confederations Cup (17 εκατ. λίρες). Στην Τότεναμ μέτρησε 10 γκολ και 7 ασίστ σε 67 συμμετοχές προτού αποχωρήσει τον Ιούνιο του 2015 για την κινέζικη Γκουανγκζού έναντι 14 εκατ. ευρώ.

Ο Βλαντ Κίρικες αποκτήθηκε έναντι 8 εκατ. λιρών από την Στεάουα Βουκουρεστίου αλλά όπως και οι 2 προηγούμενοι έμεινε στο σύλλογο μόνο για 2 σεζόν. Το 2015 δόθηκε στη Νάπολι ολοκληρώνοντας την περιπέτειά του στο νησί.

Ο Νασέρ Τσαντλί (7 εκατ. λίρες) παρά το αργό του ξεκίνημα, κατάφερε να γίνει δημοφιλής την 2η σεζόν του, σκοράροντας 13 γκολ υπό τις οδηγίες του Ποκετίνο. Ωστόσο, το 2017 έφυγε για την Γουέστ Μπρομ.

Τέλος, ο Ετιέν Καπού αποκτήθηκε έναντι 9 εκατ. ευρώ και είναι ο παίκτης που ξέχασαν πιο σύντομα οι φίλοι της Τότεναμ. Έμεινε μόλις 1 σεζόν και αποχώρησε πριν την έλευση του Ποκετίνο το 2014. Έκτοτε έχει κάνει μία αξιόλογη καριέρα σε Γουότφορντ και Βιγιαρεάλ με την οποία κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ