ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ απορρίπτουν την «καταδικαστική» επένδυση της La Liga

Μετά τη Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα απέρριψε την προτεινόμενη συμφωνία επένδυσης μεταξύ της La Liga και της ιδιωτικής μετοχικής εταιρείας CVC.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ απορρίπτουν την «καταδικαστική» επένδυση της La Liga

Η Μπαρτσελόνα υιοθέτησε τη στάση της Ρεάλ Μαδρίτης την Πέμπτη (6/8) καταγγέλλοντας μια προτεινόμενη συμφωνία επενδύσεων και κατανομής εσόδων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της La Liga και της ιδιωτικής μετοχικής εταιρείας CVC.

Η δήλωση της Μπαρτσελόνα ήρθε μετά την ανακοίνωση της ότι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών Λιονέλ Μέσι θα αποχωρήσει από το σύλλογο. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει σε όλα και υπήρχε αμοιβαία θέληση να συνεχίσουν μαζί. Ωστόσο, υπήρχαν αρκετά οικονομικά «εμπόδια», με βάση τους κανόνες του ισπανικού πρωταθλήματος

Ας το πάρουμε, όμως, από την αρχή. Το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η CVC θα επενδύσει 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ (2,3 δισεκατομμύρια λίρες) στη La Liga με αντάλλαγμα το 10 % των εσόδων της και το 10 % των περισσότερων δραστηριοτήτων της. Παράλληλα, το 90 % των χρημάτων θα πάει στους συλλόγους.

Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα δεν είναι σύμφωνη με αυτό το deal και με ανακοίνωση της καταγγέλλει τα εξής:

«Η Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι η επιχείρηση που έχει ανακοινωθεί δεν έχει συζητηθεί επαρκώς με τους συλλόγους (τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών δικαιωμάτων) · ότι το ποσό δεν είναι σύμφωνο με τα χρόνια διάρκειας και ότι η συμφωνία επηρεάζει μέρος των οπτικοακουστικού μέρους δικαιωμάτων όλων των συλλόγων για τα επόμενα 50 χρόνια. Οι όροι της σύμβασης που περιγράφει η La Liga καταδικάζουν το μέλλον της Μπαρτσελόνα όσον αφορά τα δικαιώματα μετάδοσης. Η Μπαρτσελόνα επιθυμεί να εκφράσει την έκπληξή της για μια συμφωνία που καθορίστηκε από τη La Liga, στην οποία οι απόψεις των ομάδων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Μπαρτσελόνα, ​​δεν έχουν ληφθεί υπόψη» υπογραμμίζεται.

Στην συνέχεια αναφέρεται: «Δεν έγινε καν μια παρουσίαση των επιλογών που προσφέρθηκαν από άλλους ανταγωνιστές προκειμένου να αξιολογηθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε μια κατάσταση μετά την πανδημία στην οποία υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που μένουν αναπάντητα».

Η αντίδραση της Ρεάλ Μαδρίτης

Νωρίτερα την Πέμπτη (6/8), η Ρεάλ Μαδρίτης με παρόμοια ανακοίνωση αντιδράει έντονα διότι είχε περιορισμένη πρόσβαση στους όρους της συμφωνίας. Παράλληλα, χαρακτηρίζει «οπορτουνιστές» αυτούς τους επενδυτές, οποίοι «απέτυχαν να πετύχουν παρόμοιες συμφωνίες με το ιταλικό και γερμανικό πρωτάθλημα».

«Η Ρεάλ Μαδρίτης δε μπορεί να υποστηρίξει ένα εγχείρημα που παραδίδει το μέλλον 42 ομάδων στην 1η και 2η κατηγορία της Ισπανίας σε ένα γκρουπ επενδυτών, για να μην αναφέρουμε το μέλλων των κλαμπ που θα προβιβαστούν τα επόμενα 5 χρόνια. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα συγκαλέσει τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων για να συζητήσει τη συμφωνία και να συζητήσει τη σημαντική απώλεια ιδίων κεφαλαίων, πρωτοφανή στην 119χρονη ιστορία μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της

Η εκτελεστική επιτροπή της ισπανικής ποδοσφαιρικής λίγκας, η οποία περιλαμβάνει τα αφεντικά της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Σεβίλλη αλλά όχι αυτά της Ρεάλ ή της Μπάρτσα, ενέκρινε την προγραμματισμένη συμφωνία της CVC την Τετάρτη. Αυτή θα τεθεί σε ψηφοφορία από όλα τα μέλη των 2 κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ισπανία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ