Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κίερ: «Δεν είμαι ήρωας, έδρασα από ένστικτο»
Μίλαν

Κίερ: «Δεν είμαι ήρωας, έδρασα από ένστικτο»

Παρότι έλαβε παγκόσμια αναγνώριση για τις άμεσες ενέργειες του με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο Σιμόν Κίερ δεν θεωρεί πως έκανε κάτι για να χαρακτηρίζεται «ήρωας».

19.08.2021 | 19:01

Αντίθετος με τους ισχυρισμούς του «ήρωα» που του έχουν προσάψει τα Μέσα είναι ο αρχηγός της εθνικής Δανίας και παίκτης της Μίλαν, Σιμόν Κίερ. Μιλώντας σε ιταλικό Μέσο, ο Δανός αμυντικός θέλησε να αποδομήσει την εικόνα που δημιούργησαν γύρω από το όνομα του, μετά το ατυχές περιστατικό του Euro.

Παραμένει ταπεινός ο Κίερ!

Πέρα από σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο Σιμόν Κίερ δείχνει και το πραγματικό του ποιόν ως άνθρωπος. Θετικός πρωταγωνιστής σε ένα από τα χειρότερα συμβάντα στα γήπεδα τα τελευταία χρόνια, ο Κίερ έδρασε όπως έπρεπε. Όσο ο Κρίστιαν Έρικσεν έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, ο αρχηγός των Δανών ήταν εκεί για τον συμπαίκτη του. Κρατώντας τους συμπατριώτες τους ψυχολογικά και προστατεύοντας τον 29χρονο χαφ, ο αμυντικός της Μίλαν στάθηκε ως πραγματικός αρχηγός.

Ο ίδιος όμως δεν νιώθει πως έκανε κάτι σημαντικό ή διαφορετικό από τον οποιονδήποτε. Σε συνέντευξή του σε ιταλικό Μέσο, ο Δανός αμυντικός υποστηρίζει πως δεν έκανε κάτι σπουδαίο. Αντίθετα θεωρεί πως έτσι έπρεπε να δρουν όλοι. «Είχα την ετοιμότητα να διατηρήσω την διαύγειά μου. Όπως έκαναν και οι συμπαίκτες μου. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια και θα κάναμε το ίδιο και για κάθε αντίπαλο» σχολίασε ο Κίερ. «Το μόνο που έχει σημασία είναι πως ο Κρίστιαν είναι καλά. Αυτό είναι το μόνο σημαντικό».

«Ό,τι έκανα έγινε χωρίς να το σκεφτώ. Έδρασα από ένστικτο. Ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη και ελπίζω και η τελευταία». Ο Δανός στην συνέχεια, σχολίασε πως όλοι οι παίκτες θα έπρεπε να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες. Ελπίδα του είναι πως η περιπέτεια του Έρικσεν θα βοηθήσει άλλους αθλητές. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμα μια φορά τους γιατρούς για την αμεσότητα και αποτελεσματικότητα τους. «Οι γιατροί ήταν άριστοι. Η επέμβαση τους ήταν άμεση. Το να ξέρεις τι να κάνεις μερικές φορές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι σημαντικότατο. Μπορεί να σώσει μια ζωή».

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version