Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Πιέζει για πωλήσεις… ανάσα η Μπαρτσελόνα!
Μπαρτσελόνα

Πιέζει για πωλήσεις… ανάσα η Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα πιέζει για να ολοκληρώσει τις πωλήσεις των Μορίμπα, Πιάνιτς και Έμερσον, ούτως ώστε να βάλει λεφτά στο «πληγωμένο» ταμείο της.

30.08.2021 | 16:10

Η περσινή σεζόν μόνο ιδανική δεν ήταν για την Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» τελείωσαν τη χρονιά ως τρίτοι στο πρωτάθλημα, ενώ αποκλείστηκαν νωρίς στην Ευρώπη. Άπαντες, βέβαια, ήλπιζαν πως το καλοκαίρι που ήρθε θα έδινε νέα «πνοή» στην ομάδα. Ωστόσο, οι προσδοκίες τους γρήγορα διαλύθηκαν. Κι αυτό γιατί έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια είδαν τον Λιονέλ Μέσι να αποχωρεί από τον σύλλογο. Ένα τέλος εποχής, που ελάχιστοι περίμεναν, ειδικά από τη στιγμή που οι δύο πλευρές ήταν μια «ανάσα» από την ανανέωση. Τα οικονομικά των Καταλανών, όμως, βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και δεν τους επέτρεψαν την ενεργοποίηση της συμφωνίας.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η Μπαρτσελόνα ενισχύθηκε μεν, αλλά μόνο με την απόκτηση των ελεύθερων Αγκουέρο, Γκαρσία και Ντεπάι. Στις τάξεις της βέβαια ξέρουν πως υπάρχουν αρκετοί παίκτες «βαρίδια», που μέχρι στιγμής δεν έχουν αποχωρήσει. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τη «Marca», οι Καταλανοί πιέζουν για την πώληση τριών παικτών λίγο πριν το κλείσιμο των μεταγραφών. Ο λόγος για τους Μορίμπα, Πιάνιτς και Έμερσον, που καλούνται να αποχωρήσει για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η Μπαρτσελόνα έχει «ανάγκη» αυτές τις τρεις πωλήσεις

Ο νεαρός Ισπανός μέσος είναι ο παίκτης που στην Μπαρτσελόνα θα ήθελαν να κρατήσουν. Ωστόσο, ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε για το συμβόλαιο του το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2022. Έτσι, οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να τον παραχωρήσουν άμεσα, για να μην τον χάσουν χωρίς αντίκρισμα. Ο Μορίμπα έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να μετακινηθεί στη Λειψία, με την οποία μάλιστα έχει συμφωνήσει για το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι Καταλανοί από την μεριά τους θέλουν να τον πουλήσουν τώρα και αναζητούν τη «χρυσή τομή» μ’ ένα ποσό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ, αν και αναμένεται να δεχτούν και μια λίγο χαμηλότερη πρόταση.

Από την άλλη, Πιάνιτς και Έμερσον θεωρούνται φευγάτοι καιρό τώρα. Ο Βόσνιος μέσος δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ρόναλντ Κούμαν κι έβλεπε το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται συνεχώς. Η Γιουβέντους είχε δείξει ενδιαφέρον για την επιστροφή του, αλλά με την απόκτηση του Λοκατέλι έμοιαζε να απομακρύνεται. Ωστόσο, όπως τονίζει το ισπανικό Μέσο, τις τελευταίες ημέρες η «Γηραιά Κυρία» σκέφτεται ξανά το ενδεχόμενο μετακόμισης του, ως δανεικό. Εδώ το «κλειδί» στην υπόθεση είναι πως οι Καταλανοί είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα μέρος του μισθού του προκειμένου να τον… ξεφορτωθούν.

Τέλος, ο Βραζιλιάνος μπακ δεδομένα δε θα έχει χρόνο συμμετοχής τη νέα σεζόν. Εξάλλου, η καριέρα του στην Μπαρτσελόνα έχει περιοριστεί σε συνολικά 90 λεπτά. Μόλις πριν λίγο καιρό η Τότεναμ έκανε πρόταση ύψους 20 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι «Spurs» να επιστρέψουν, αν και ο ίδιος παίκτης επιθυμεί να παραμείνει στους «μπλαουγκράνα». Η ισπανική ομάδα, όμως, έχει ανάγκη τα χρήματα αλλά και να «ελαφρύνει» το ρόστερ της, οπότε δεν είναι απίθανο να δεχτεί την επόμενη πρόταση. Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στις επόμενες ώρες, με τους Καταλανούς, πάντως, να έχουν μεγάλη ανάγκη σε ρευστό.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version