ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Μάντζουκιτς! (pic, vid)

Ο Μάριο Μάντζουκιτς αποφάσισε να σταματήσει την επαγγελματική του καριέρα στο ποδόσφαιρο, σε ηλικία 35 ετών έχοντας κατακτήσει τα πάντα.

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Μάντζουκιτς! (pic, vid)

Ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η Κροατία είναι ο Μάριο Μάντζουκιτς. Επιθετικός που το… μυρίζει το γκολ ο 35χρονος. Ωστόσο, δεν θα τον ξαναδούμε να παίζει επαγγελματικά μπάλα, μιας και αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο παλαίμαχος πια επιθετικός δεν βρήκε σε κάποια ομάδα συμβόλαιο και πήρε τη δύσκολη απόφαση να «κρεμάσει» τα παπούτσια του.

O Μάντζουκιτς έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Κατέκτησε πολλούς τίτλους στην πλούσια καριέρα του με αρκετές ομάδες. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μαρσόνια, ομάδα της γενέτειράς του, το 2004 και έναν χρόνο μετά πήγε στην ΝΚ Ζάγκρεμπ. Από εκεί μεταπήδησε στον μεγαλύτερο σύλλογο της πρωτεύουσας της Κροατίας και της χώρας ολόκληρης. Στην Ντιναμό έπαιξε για μια τριετία (2007-2010) κι έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα.

Ο… ξενιτεμός έγινε αμέσως μετά, με τη Βόλφσμπουργκ να τον αποκτά τότε για δυο χρόνια. Τα μάτια της Μπάγερν Μονάχου έλιωσαν όταν τον είδαν και οι Βαυαροί τον πήραν με συνοπτικές διαδικασίες το 2012. Δίνοντάς του το δικαίωμα τη σεζόν 2012-13 να κατακτήσει το ένα και μοναδικό Champions League της καριέρας του. Το οποίο συνδυάστηκε με τρεμπλ.

Τέτοιο Instagram έχεις ξαναδεί; Πάμε στοίχημα όχι! Οι… εικόνες μιλάνε από μόνες τους! 

Ο «killer» Μάντζουκιτς

Με τη φανέλα της Μπάγερν τα πήρε όλα το 2013 σε μια γεμάτη διετία. Το καλοκαίρι του 2014 η Ατλέτικο Μαδρίτης έψαχνε έναν επιθετικό που να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα και τον βρήκε στον Κροάτη. Ο Μάντζουκιτς έμεινε έναν χρόνο στη Μαδρίτη φτάνοντας στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Το ίδιο ήθελε και η Γιουβέντους το 2015 και η επιθυμία της πραγματοποιήθηκε. Στη «Γηραιά Κυρία» κάθισε τέσσερα χρόνια και σήκωσε ισάριθμους τίτλους πρωταθλητή. Μαζί με τρία κύπελλα και ένα σούπερ καπ συμπληρώθηκε εξαιρετικά η θητεία του εκεί. Παραλίγο να στεφθεί και πρωταθλητής Ευρώπης το 2017. Αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης τού στέρησε τη χαρά. Στον τελικό του Κάρντιφ, είχε σημειώσει ένα απίθανο τέρμα…

Μετά από 118 εμφανίσεις και 31 γκολ, ο Μάντζουκιτς αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο Κατάρ. Με το… αζημίωτο φυσικά υπέγραψε στην Αλ Ντουχάιλ, αλλά έπαιξε μόλις πέντε φορές. Έκλεισε την καριέρα του στη Μίλαν στην οποία πήγε τον περασμένο Γενάρη, ως παρτενέρ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ωστόσο δυστυχώς δεν σκόραρε ούτε ένα γκολ σε 10 εμφανίσεις και έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι.

Να μην παραλείψουμε το γεγονός ότι μετράει κι έναν τελικό Μουντιάλ στην καριέρα του. Το 2018 η Κροατία είχε κάνει ξέφρενη πορεία, αλλά υπέστη ήττα με 4-1 από τη διαστημική τότε, Γαλλία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ