ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Ο Χάαλαντ «υπέγραψε» τη ματσάρα του Λεβερκούζεν! (vid)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με δύο γκολ, το ένα εξ αυτών νικητήριο, οδήγησε την Ντόρτμουντ στο «διπλό» στην έδρα της Λεβερκούζεν, έπειτα από ένα μυθικό παιχνίδι (4-3).

Ο Χάαλαντ «υπέγραψε» τη ματσάρα του Λεβερκούζεν! (vid)

Είναι δεδομένο πως ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει στο ρόστερ της η Ντόρτμουντ. Ότι είναι ο κορυφαίος επιθετικός της γενιάς του και πως μαζί με τον Μπαπέ είναι τα next big things του ποδοσφαίρου. Κι ο Νορβηγός φορ απέδειξε κόντρα στη Λεβερκούζεν το γιατί. Με δύο γκολ του, το δεύτερο νικητήριο με πέναλτι, οδήγησε τους Βεστφαλούς στο διπλό στην έδρα των «ασπιρίνων» έπειτα από ένα απίστευτο ματς (4-3). Προηγήθηκαν τρεις φορές οι γηπεδούχοι του εκπληκτικού 18χρονου Βιρτζ (γκολ και ασίστ), αλλά δεν ήταν αρκετό.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ένα ημίχρονο όλο… Βιρτζ

Το παιχνίδι είχε καλό και γρήγορο αριθμό από το ξεκίνημα, με τη Λεβερκούζεν να απειλεί πρώτη στο 3′. Ο Ντιαμπί βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Έπειτα από λάθος της άμυνας της Ντόρτμουντ, ο Παουλίνιο έβγαλε τον Βιρτζ απέναντι από τον Κόμπελ κι εκείνος πλάσαρε σωστά για το 1-0! Η Ντόρτμουντ έφτασε μια «ανάσα» από την απάντηση της μόλις δύο λεπτά μετά. Ο Χάαλαντ με κάθετη βρήκε τον Μπραντ σε τετ α τετ με τον Χραντσέσκι, αλλά ο Γερμανός αστόχησε.

Η Μπάγερ συνέχισε να απειλεί στο ματς και στο 31′ το σουτ του Αντρίχ πέρασε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, κόντρα στη ροή του ματς σ’ εκείνο το σημείο η Ντόρτμουντ βρήκε την ισοφάριση. Ο Μενιέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Χάαλαντ νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 1-1! Στις καθυστερήσεις, όμως, η Λεβερκούζεν πήρε ξανά το προβάδισμα. Οι «ασπιρίνες» έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα ο Βιρτζ βρήκε τον Σικ κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Χάαλαντ

Απίστευτο δεύτερο μέρος με Χάαλαντ πρωταγωνιστή

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο φρενήρη ρυθμό, όπως και το πρώτο. Μόλις στο 46′ η Ντόρτμουντ είχε τη στιγμή της για να ισοφαρίσει. Ο Μπραντ έβγαλε κάθετη στον Γκερέιρο που σούταρε από διαγώνια θέση αριστερά, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, οι Βεστφαλοί τα κατάφεραν. Οι παίκτες του Μάρκο Ρόζε συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Χάαλαντ βρήκε τον Μπραντ εν κινήσει κι εκείνος κοντρόλαρε και «πυροβόλησε» τον Χραντέτσκι από κοντά για το 2-2!

Ωστόσο, στο 55′ η Λεβερκούζεν πήρε προβάδισμα για τρίτη φορά. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Ντιαμπί έκανε… στραβοκλωτσιά, η μπάλα το ξαναστρώθηκε στο ύψος της περιοχής και με το δεύτερο σουτ του δε λάθεψε, κάνοντας το 3-2! Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και στο 69′ ο Κόμπελ έδιωξε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέμιρμπαϊ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον ίδιο τρόπο η Ντόρτμουντ βρήκε την ισοφάριση. Ο Γκερέιρο έστησε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με άψογη εκτέλεση έκανε το 3-3!

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει «άγρια» ομορφιά και στο 75′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι μετά από χτύπημα του Κουσονού στον Ρόις με το χέρι, το οποίο έγινε αντιληπτό από το VAR. Ο Χάαλαντ ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα, αν και ο Χραντέτσκι μάντεψε σωστά τη γωνία, κι «έγραψε» το 4-3! Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λεβερκούζεν πλησίασε στην ισοφάριση, αλλά ο Κόμπελ νίκησε τον Αλάριο στο τετ α τετ. Ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα τη λήξης.

Με τη νίκη αυτή η Ντόρτμουντ έφτασε τους 9 βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη οι «ασπιρίνες» ηττήθηκε για πρώτη φορά στη σεζόν κι έμεινε στους 7 βαθμούς και την 5η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Τζεράρντο Σεοάνε): Χραντέτσκι, Φρίμπονγκ, Κουσουνού, Τα, Μπάκερ, Ντέμιρμπαϊ (79′ Μπελαράμπι), Αντρίχ, Ντιαμπί, Παουλίνιο (63′ Άντλι), Βιρτζ, Σικ (79′ Αλάριο).

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ, Πόγκρατσιτς (83′ Χούμελς), Ακάντζι, Γκερέιρο, Βίτσελ (65′ Μάλεν), Μπέλιγχαμ (89′ Βολφ), Νταχούντ, Μπραντ, Ρόις, Χάαλαντ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ