Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Το βάρος του σε… χρυσό θα πάρει στην Παρί ο Μέσι!
Παρί Σεν Ζερμέν

Το βάρος του σε… χρυσό θα πάρει στην Παρί ο Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι θα λάβει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο από την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού οι απολαβές του για τα επόμενα τρία χρόνια φτάνουν τα 110 εκατ. ευρώ.

18.09.2021 | 13:13

Η μετακίνηση του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν ήταν από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές «βόμβες» των τελευταίων ετών. Κι αυτό γιατί έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια ο Αργεντινός σούπερ σταρ άλλαξε φανέλα. Το φετινό καλοκαίρι δρομολόγησε το τέλος εποχής του από την Μπαρτσελόνα, αν και κάποιους μήνες πριν αυτό δεν έμοιαζε πιθανό. Βλέπετε, ο 34χρονος άσος είχε συμφωνήσει με τους «μπλαουγκράνα» για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα της ισπανικής ομάδας σε συνδυασμό με τους αυστηρούς κανόνες της La Liga δεν επέτρεψαν την ενεργοποίηση της συμφωνίας.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Έτσι, ο Μέσι επέλεξε την Παρί για να συνεχίσει την καριέρα του. Από τη μια η επιλογή του αυτή έγινε με τη λογική διεκδίκησης ενός ακόμη Champions League. Η «φονική» τριάδα του μαζί με τους Μπαπέ και Νεϊμάρ μπορεί να μην επικράτησαν της Μπριζ, αλλά σαφέστατα προκαλούν φόβο σε κάθε ομάδα. Πέραν τούτου, βέβαια, ο Αργεντινός δεν θα παίρνει και… ψίχουλα. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού σύμφωνα με την «Equipe», οι απολαβές του θα φτάσουν τα 110 εκατομμύρια ευρώ, εφόσον εξαντλήσει το 2+1 ετών συμβόλαιο που υπέγραψε.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του Μέσι, ο Νεϊμάρ και ο Μπαπέ

Πιο αναλυτικά, στην φετινή και πρώτη του σεζόν με την Παρί, ο Μέσι θα λάβει 30 εκατομμύρια ευρώ, ένα εκ των οποίων θα του δοθεί σε κρυπτονόμισμα. Παράλληλα, υπάρχει και… μπόνους αφοσίωσης ύψους 10 εκατ. ευρώ για τον Αργεντινό. Αυτό θα ενεργοποιηθεί αυτόματα αν ο ίδιος παραμείνει στην γαλλική ομάδα ως το τέλος του συμβολαίου του. Τέλος, ο μισθός του για τα επόμενα δύο χρόνια, αν εξαντλήσει το συμβόλαιο του, θα φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται τα ατομικά και ομαδικό μπόνους του 34χρονου άσου. Αυτά είναι εξτρά χρήματα, που θα του δοθούν εφόσον φτάσεις στους αριθμούς που έχουν οριστεί και κατακτήσει τα τρόπαια που έχουν συμφωνηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι απολαβές του Μέσι είναι σχεδόν ίδιες με του Νεϊμάρ, που πριν λίγους μήνες ανανέωσε με την Παρί ως το 2025. Ωστόσο, στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου δεν υπάρχει αύξηση του μισθού του ανά χρόνο. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού ο ίδιος συμφώνησε να μειώνονται τα χρήματα που θα λαμβάνει σε κάθε χρόνο παραμονής του. Βέβαια, οι απολαβές του Αργεντινού είναι κατά τι μεγαλύτερες από εκείνες του Κίλιαν Μπαπέ. Κι αυτό γιατί ο Γάλλος άσος έχει αρνηθεί όλες τις προτάσεις ανανέωσης που του έχουν γίνει ως τώρα.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version