ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Εννιά λεπτά, πέντε γκολ, μόνο ένας Λεβαντόφσκι! (vid)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μια μέρα σαν σήμερα (22/9) το 2015 κατήργησε κάθε λογική, πετυχαίνοντας πέντε γκολ σε εννιά λεπτά (!) κόντρα στην Βόλφσμπουργκ.

Εννιά λεπτά, πέντε γκολ, μόνο ένας Λεβαντόφσκι! (vid)

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι ο καλύτερος επιθετικός στον πλανήτη. Δύσκολα μπορεί να υπάρξει άνθρωπος που θα ισχυριστεί κάτι διαφορετικό. Εξάλλου, είναι τέτοια τα νούμερα και οι εμφανίσεις του Πολωνού φορ που απλά… ζαλίζουν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως από 2015 ως και σήμερα, μετράει τουλάχιστον 40 γκολ σε κάθε σεζόν. Ειδικά, τις δύο τελευταίες του χρονιές ο 33χρονος πλέον επιθετικός κάνει μυθικά πράγματα. Με 55 γκολ σε 47 ματς τη σεζόν 2019/20 και 48 σε 40 αντίστοιχα τη σεζόν 2020/21 δεν μπορεί να τις χαρακτηρίσει κάποιος διαφορετικά.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Λεβαντόφσκι έχει βαλθεί να καταργήσει κάθε ποδοσφαιρική λογική. Όπως έκανε πέρσι με τα 41 τέρματα σε μόλις 29 ματς στην Bundesliga. Αριθμός που του έφερε και το «Χρυσό Παπούτσι» το μεσημέρι της Τρίτης (21/9). Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πιο… τρελό κατόρθωμα του. Κι αυτό γιατί υπήρξε μια φορά, μια στιγμή που όχι απλά κατήργησε την ποδοσφαιρική λογική, αλλά κάθε λογική συνολικά. Ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν ο Πολωνός φορ βρήκε δίχτυα πέντε φορές σε εννιά λεπτά (!) απέναντι στην… άτυχη Βόλφσμπουργκ στο «Αλιάντς Αρίνα».

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Η αντίδραση του Γκουαρντιόλα τα έλεγε όλα

Τότε, ο Λεβαντόφσκι έμπαινε στη δεύτερη σεζόν του στην Μπάγερν, με την πρώτη να μην είναι τόσο εντυπωσιακή. Ο ίδιος είχε δυσκολευτεί αρχικά με το ποδόσφαιρο του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά είχε αρχίσει να βρίσκει τα πατήματα του. Δεν είναι τυχαίο πως είχε ήδη βρει δίχτυα τρεις φορές στα πρώτα πέντε ματς της σεζόν. Κόντρα στους «λύκους», όμως, ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να τον αφήσει στον πάγκο. Κάτι που οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν πλήρως στο πρώτο μέρος, προηγούμενοι με 1-0 χάρη σε γκολ του Καλιγκιούρι στο 26′.

Η Μπάγερν δεν «πατούσε» καλά και ο Γκουαρντιόλα έριξε τον Λεβαντόφσκι στο ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Και κάπου εκεί ξεκίνησε το… έπος. Μόλις στο 51′ ο Μίλερ του έστρωσε την μπάλα κι εκείνος ισοφάρισε με προβολή. Μόλις ένα λεπτό αργότερα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στη γωνία του Μπενάλιο, 2-1. Με τη συμπλήρωση 54 λεπτών έπειτα από λίγη… περιπέτεια βρήκε ξανά δίχτυα, 3-1. Στο 56′ έπειτα από γύρισμα του Κόστα με τρομερό σουτ από το πέναλτι έκανε το 4-1. Το καλύτερο, όμως, το φύλαξε για το τέλος. Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα 60 λεπτά στο ματς, ο Πολωνός είδε την μπάλα να του έρχεται από σέντρα του Γκέστε και μ’ ένα απίθανο εναέριο γυριστό έκανε το 5-1 μέσα σε πανδαιμόνιο.

Η αντίδραση του Πεπ Γκουαρντιόλα στο πέμπτο γκολ του Λεβαντόφσκι έγινε viral από εκείνο το σημείο κι έπειτα. Ήταν η μέρα που ο Πολωνός φορ έκανε κάτι το αδιανόητο. Κάτι που δεν είχαν δει ποτέ ξανά τα μάτια μας. Τα ρεκόρ του από εκείνο το βράδυ ουκ ολίγα. Ο ίδιος πέτυχε το γρηγορότερο χατ τρικ στην ιστορία της Bundesliga, καταφέρνοντας το σε μόλις τρία λεπτά. Παράλληλα, έκανε τόσο τα ταχύτερο «καρέ», όσο και την ταχύτερη «πεντάρα». Έγινε ο πρώτος με πέντε γκολ σ’ ένα ματς του γερμανικού πρωταθλήματος από τον Ντίτερ Χένες το 1984. Μόνο ένα ρεκόρ του… ξέφυγε, αφού τα περισσότερο γκολ σ’ ένα ματς ανήκουν ακόμη στον Ντίτερ Μίλερ με 6 από το 1977. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα ο Λεβαντόφσκι έλαβε συνολικά τέσσερα ρεκόρ Γκίνες και κατάφερε να μπει για πάντα στο ποδοσφαιρικό πάνθεον.

Θυμηθείτε ολόκληρο το επικό… εννιάλεπτο του Λεβαντόφσκι:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ