ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Η επίθεση της Μπαρτσελόνα γύρισε στο… 2003! (pic)

Η Μπαρτσελόνα απογοητεύει επιθετικά και τα οκτώ γκολ σε πέντε αγωνιστικές στη La Liga αποτελούν τη χειρότερη επίδοση της από το 2003.

Η επίθεση της Μπαρτσελόνα γύρισε στο… 2003! (pic)

Το κλίμα στην Μπαρτσελόνα το τελευταίο διάστημα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Από την περσινή σεζόν, η κατάσταση φαινόταν πως όδευε προς την… καταστροφή. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας έδειξε να σώζει μια κακή χρονιά. Κι αυτό γιατί σε πρωτάθλημα και Champions League, οι «μπλαουγκράνα» ήταν απογοητευτικοί. Το καλοκαίρι ήρθε και η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι έπειτα από 17 χρόνια για να… δέσει το γλυκό. Υπό αυτές τις συνθήκες ξεκίνησαν τη φετινή τους προσπάθεια οι Καταλανοί, με την αγωνιστική ενίσχυση να κρίνεται, μάλλον ως ανεπαρκής.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ήδη μετά την ισοπαλία απέναντι στη Γρανάδα (0-0) τη Δευτέρα (20/9), όλος ο οργανισμός της Μπαρτσελόνα βρισκόταν σε κρίση. Το παιχνίδι με την Κάντιθ την Πέμπτη (23/9) έμοιαζε ως μια καλή ευκαιρία για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις. Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» ήταν απογοητευτικοί για ακόμη ένα ματς κι έμειναν και πάλι στο 0-0. Οι Καταλανοί είναι τραγικοί επιθετικά και είναι χαρακτηριστικό ότι μετρούν μόλις 8 γκολ σε 5 αγωνιστικές, αριθμός που αποτελεί το χειρότερο ξεκίνημα τους από το 2003.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Η Μπαρτσελόνα του 2003 και οι ομοιότητες της με το σήμερα

Τότε, στην πρώτη σεζόν του Τζουάν Λαπόρτα στην προεδρία και με τον Φρανκ Ράικαρντ στον πάγκο, η Μπαρτσελόνα είχε πετύχει μόλις 5 τέρματα στα ίδια παιχνίδια. Ο Ολλανδός τεχνικός έμοιαζε και με τον συμπατριώτη του, Ρόναλντ Κούμαν σε κάτι τότε. Βλέπετε, αμφότεροι έκαναν… πειράματα με την επιθετική γραμμή τους. Ο Ράικαρντ χρησιμοποιούσε σταθερά τον Ροναλντίνιο και στη συνέχεια έπαιζαν δύο εκ των Σαβιόλα, Σέρχιο Γκαρσία, Κλάιφερτ και Κουαρέσμα.

Κάτι αντίστοιχο, αλλά σε μια πιο δύσκολη περίπτωση κάνει και ο Κούμαν. Κι αυτό γιατί ο 58χρονος τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει την φυγή των Μέσι και Γκριεζμάν. Ήδη, ο ίδιος έχει δοκιμάσει τέσσερις διαφορετικούς επιθετικούς, οι τρεις εκ των οποίων απέτυχαν. Ο Ολλανδός ξεκίνησε με την τριάδα Ντεπάι-Γκριεζμάν-Μπρέιθγουεϊτ απέναντι σε Σοδιεδάδ, Μπιλμπάο και Χετάφε, με την Μπαρτσελόνα να σκοράρει επτά από τα οκτώ γκολ της τότε.

Η αποχώρηση του Γάλλου, αλλά και ο τραυματισμός του Δανού, όμως, άλλαξαν τα δεδομένα. Απέναντι σε Μπάγερν, Γρανάδα και Κάντιθ, ο Ντεπάι έμεινε σταθερά βασικός, με τους Ντεμίρ, Ντε Γιονγκ και Κουτίνιο δίπλα του. Κι από τότε, το μοναδικό γκολ της Μπαρτσελόνα επετεύχθη από έναν στόπερ, τον Ρόναλντ Αραούχο, σ’ ένα παιχνίδι όπου και ο Πικέ αγωνίστηκε ως επιθετικός στο τέλος. Αν μη τι άλλο τα πράγματα στην Μπαρτσελόνα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και μένει να φανεί που θα σταματήσει ο… κατήφορος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ