ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Λίβερπουλ στο… ρελαντί για την κορυφή! (vid)

Η Λίβερπουλ «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Άνφιλντ» (2-0) και «κλείδωσε» την πρώτη θέση στον όμιλο. Μανέ, Ζότα τα γκολ, έπαιζε με 10 από το 36' η ισπανική ομάδα.

Λίβερπουλ στο… ρελαντί για την κορυφή! (vid)

Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης μας είχαν χαρίσει μια πραγματική «μάχη» στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Ισπανία. Εκεί όπου οι «κόκκινοι» είχαν ζοριστεί αρκετά, αλλά στην Αγγλία ίσχυσε ο… νόμος του «Άνφιλντ». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε ένα… φουριόζικο ξεκίνημα και επικράτησε εύκολα των «ροχιμπλάνκος» (2-0), «κλειδώνοντας» έτσι την πρόκριση και την πρώτη θέση στον όμιλο. Ζότα (13′) και Μανέ (20′) τα γκολ για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ. Έπαιζε με 10′ από το 36′ η ισπανική ομάδα, λόγω αποβολής του Φελίπε.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ημίχρονο… όνειρο για τη Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ μπήκε από την αρχή με διάθεση να πιέσει και στο 13′ πήρε το προβάδισμα. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά και ο Ζότα με κεφαλιά έκανε το 1-0! Μάλιστα επτά λεπτά αργότερα οι «κόκκινοι» σκόραραν ξανά. Ο Μανέ έμεινε όρθιος από όλα τα μαρκαρίσματα, μοίρασε στον Άγγλο μπακ κι εκείνος τον ξαναβρήκε με ωραίο γύρισμα, με τον Σενεγαλέζο να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 22′ το σουτ του Τσάμπερλεϊν πέρασε λίγο άουτ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Ατλέτικο στο 36′. Ο Φελίπε έκανε σκληρό μαρκάρισμα, πατώντας με τις τάπες από πίσω τον Μανέ και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Η Λίβερπουλ δεν έδειχνε διάθεση να σταματήσει και πέντε λεπτά αργότερα απείλησε ξανά δύο φορές. Αρχικά ο Σαλάχ ελίχθηκε και σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Όμπλακ να διώχνει. Στη συνέχεια της φάσης ο Τσίμικας σέντραρε από τα αριστερά για τον Ζότα, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε με υπερένταση ξανά ο Σλοβένος πορτιέρε. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρους, με τους «κόκκινους» να έχουν πάρει από νωρίς προβάδισμα νίκης.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Λίβερπουλ

«Έσβησε» η αναμέτρηση στο δεύτερο μέρος

Η Λίβερπουλ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα στο 51′ έφτασε μια «ανάσα» από ακόμη ένα γκολ. Ο Σαλάχ έφυγε ταχύτατα στην κόντρα και βγήκε απέναντι από τον Όμπλα, που έδιωξε, με τον Χίμενες να προλαβαίνει τον Ζότα πριν σκοράρει. Στη συνέχεια της φάσης από το κόρνερ του Τσιμίκα η μπάλα στρώθηκε στον Μάτιπ, που πλάσαρε άσχημα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό από σέντρα του Έλληνα μπακ, ο Ζότα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά.

Οι «κόκκινοι» είχαν τα ηνία και στο 64′ το μακρινό σουτ του Φαν Ντάικ πέρασε λίγο άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα η Ατλέτικο απείλησε για πρώτη φορά. Οι «ροχιμπλάνκος» έφυγαν στην κόντρα έπειτα από λάθος του Τιάγκο, αλλά το πλασέ του Ερέρα πέρασε άουτ. Το παιχνίδι δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις με το 2-0 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Με τη νίκη αυτή η Λίβερπουλ «κλείδωσε» την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και 12 βαθμούς. Από την άλλη η Ατλέτικο έμεινε στους τέσσερις βαθμούς κι έπεσε στην τρίτη θέση, κινδυνεύοντας πλέον με αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (94′ Φίλιπς), Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο (60 Τιάγκο), Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν (78′ Μιναμίνο), Σαλάχ, Μανέ (46′ Φιρμίνο [α.α 78′ Ορίγκι]), Ζότα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Φελίπε, Χιμένες, Ερμόσο, Κόκε (69′ Κούνια), Ντε Πολ, Καράσκο (69′ Βρσάλικο), Κορέα (75′ Σεράνο), Φέλιξ (59′ Λόντι), Σουάρες (59′ Ερέρα).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ