Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Εμπρός Τσάβι… φονέα – της Εσπανιόλ – για μια Μπαρτσελόνα νέα (vid)
Primera División

Εμπρός Τσάβι… φονέα – της Εσπανιόλ – για μια Μπαρτσελόνα νέα (vid)

Την καθάριζε όποτε την έβρισκε ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, το ίδιο και τώρα ως προπονητής της. Ο Τσάβι έκανε ντεμπούτο με το... δεξί νικώντας την Εσπανιόλ (1-0) στο Καμπ Νου.

20.11.2021 | 23:56

Στο ντεμπούτο του Τσάβι ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, οι Καταλανοί επικράτησαν με 1-0 της Εσπανιόλ παίρνοντας το ντέρμπι της πόλης. «Χρυσός» σκόρερ για τους «μπλαουγκράνα» ο Μέμφις Ντεπάι, με τον Ολλανδό να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 48′. Νίκη ανάσα για την Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα έχοντας το «πρέπει» μπροστά υποδέχθηκε την Εσπανιόλ στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της La Liga. Οι Καταλανοί στο ντεμπούτο του Τσάβι στον πάγκο της ομάδας παρουσιάστηκαν αρκετά επιθετικοί. Με τον 41χρονο τεχνικό να δίνει χώρο και χρόνο σε παιδιά της ακαδημίας (βασικοί Νίκο Γκονζάλες, Γκάβι και Ακομάχ) οι «μπλαουγκράνα» έδειξαν με το καλημέρα στον αγώνα ένα πολύ καλό πρόσωπο.

Με σωστές μεταβιβάσεις, μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας και όρεξη για δημιουργία και εκτέλεση οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Οι πρώτες καλές στιγμές ήρθαν από τα πόδια των Γκάβι και Ντεπάι. Η Εσπανιόλ προσπάθησε να κοντρολάρει τον ρυθμό στοχεύοντας με τη σειρά της σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Καμπ Νου ολοκληρώθηκε στο 0-0, αποτέλεσμα όμως που άφησε ελπίδες για κάτι καλύτερο στην επανάληψη.

Ο Ντεπάι έδωσε τη λύση για την Μπαρτσελόνα

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμένη για να ανοίξει το σκορ και χωρίς να χάσει χρόνο τα κατάφερε. Στο 48′ ο Ολλανδός πάτησε την αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Ντιέγκο Λόπεζ. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, το οποίο ένα λεπτό μετά εκτέλεσε εύστοχα ο έμπειρος άσσος των γηπεδούχων. Το τέρμα αυτό μοιραία έφερε διαφορετικά δεδομένα στο παιχνίδι. Η Εσπανιόλ ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας τον δρόμο της ισοφάρισης.

Οι στοχευμένες αλλαγές του Τσάβι ωστόσο έβαλαν φρένο στους φιλοξενούμενους. Η Μπαρτσελόνα έστω και με δυσκολία – απειλήθηκε στο τέλος – μπόρεσε να κλείσει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη. Ένα τρίποντο που πανηγυρίστηκε έξαλλα στις κερκίδες. Άπαντες στους «μπλαουγκράνα» ήθελαν ο Τσάβι να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του. Έτσι κι έγινε!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version