ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Η μέρα που ξεκίνησε το «όνειρο» του Τζέραρντ! (vids)

Μια μέρα σαν σήμερα (29/11) το 1998 ο Στίβεν Τζέραρντ φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Λίβερπουλ, ξεκινώντας ένα... μαγικό ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Η μέρα που ξεκίνησε το «όνειρο» του Τζέραρντ! (vids)

Λένε πως στην πραγματική ζωή δεν είναι εύκολο για κάποιον να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Πως για να πετύχεις ό,τι επιθυμείς πρέπει να συνωμοτήσει το σύμπαν υπέρ σου. Να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες (sic) και όλα να σου πάνε πρίμα. Κανένας, όμως, δεν ρώτησε ποτέ τον Στίβεν Τζέραρντ. Σε μικρή ηλικία είδε ένα πιρούνι να διαπερνάει το μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του. Αυτουνού, που χάρισε τόσες και τόσες «μαγικές» στιγμές στους οπαδούς της Λίβερπουλ. Ο πάλαι ποτέ ποδοσφαιριστής και τότε διευθυντής της ακαδημίας της ομάδας, Στιβ Χάιγουεϊ και ο πατέρας του απέτρεψαν ένα χειρουργείο ακρωτηριασμού του δακτύλου του. Κάτι που θα σήμαινε και το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Τζέραρντ, όμως, είχε μάθει να είναι «μαχητής» και είχε μέσα του μια άσβεστη «φλόγα» να αγωνιστεί στη Λίβερπουλ. Άλλωστε, μια τραγωδία τον είχε συνδέσει με την ομάδα μια και καλή. Στην ηλικία των 9 ετών είδε τον μεγαλύτερο ξάδερφο του, Τζον-Πολ να χάνει τη ζωή του στην τραγωδία του «Χίλσμπορο». Είχε πλέον καθήκον να τιμήσει την μνήμη του και να εκπληρώσει το όνειρο του. Και μια μέρα σαν σήμερα στις 29 Νοεμβρίου του 1998, τα κατάφερε.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Το ντεμπούτο και οι μεγάλες στιγμές του Τζέραρντ

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Μπλάκμπερν για την Premier League, ο Ζεράρ Ουγιέ σήκωσε έναν… άγνωστο νεαρό, που δεν είχε βρεθεί ξανά ούτε σε αποστολή της ομάδας. Ήταν η στιγμή που ο Στίβεν Τζέραρντ περίμενε όλη του τη ζωή. Ήταν η αρχή του «παραμυθιού» του. Το «28» που φορούσε εκείνη την ημέρα έγινε «17» κι αυτό έγινε το νούμερο με το οποίο έμεινε στην ιστορία. Το θρυλικό «8». Ο ίδιος «δέθηκε» με την ομάδα πιθανώς όσο κανείς άλλος ποδοσφαιριστής.

Στα 17 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Λίβερπουλ ο Τζέραρντ έζησε συγκλονιστικές στιγμές. Μαζί της κατέκτησε το Champions League στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2005. Εκεί όπου η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ αψήφησε τη… λογική κι επέστρεψε από το εις βάρος της 3-0 του πρώτου μέρους στο 3-3 και τη νίκη στα πέναλτι κόντρα στη Μίλαν. Ένας ματς που ο Τζέραρντ πέτυχε το πρώτο γκολ κι έπαιξε μέχρι και… δεξί μπακ για να σηκώσει στο τέλος την κούπα.

Φυσικά, έγινε και ο… κακός του «παραμυθιού» του όταν το 2014 γλίστρησε στο κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο που εντέλει έλειψε από την καριέρα του, αυτόν της Premier League. Εκείνος «πόνεσε» πιο πολύ από κάθε οπαδό της ομάδας. Άλλωστε, κανείς δεν μπόρεσε να του κρατήσει κακία. Ήταν τόσες και τόσες οι στιγμές χαράς που τους χάρισε που «ξέχασαν» την ίδια κιόλας στιγμή ό,τι συνέβη και τον συγχώρησαν. Πως να μη το κάνουν, εξάλλου; Αφού ήταν ένας από αυτούς, ένα παιδί από το Λίβερπουλ που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ