ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Όταν ο Ινιέστα «συστήθηκε» στο ισπανικό κοινό! (pic)

Ο Αντρές Ινιέστα μια μέρα σαν τη σημερινή (21/12) το 2002 έκανε το ντεμπούτο του στη La Liga με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Μαγιόρκα.

Όταν ο Ινιέστα «συστήθηκε» στο ισπανικό κοινό! (pic)

Αναμφίβολα όταν η κουβέντα πηγαίνει στα κορυφαία χαφ όλων των εποχών, δύσκολα μπορεί να λείπει ο Αντρές Ινιέστα. Εξάλλου, ο Ισπανός μέσος έκανε μυθικά πράγματα τόσο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, όσο και με την εθνική ομάδα της χώρας του. Φυσικά, ο ίδιος κατέκτησε τα πάντα στην τεράστια καριέρα του, η οποία συνεχίζεται ως και σήμερα. Όχι βέβαια στους «μπλαουγκράνα» που τόσο αγάπησε, αλλά στην Βίσελ Κόμπε της Ιαπωνίας. Ωστόσο, δύσκολα μπορεί να τον σκεφτεί κανείς χωρίς την φανέλα των Καταλανών που τόσο δόξασε. Εξάλλου, αυτή φορούσε από τα 12 του όταν πέρασε το κατόπι της «Μασία».

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Κι αν για κάτι έγινε γνωστός και αγαπητός ο Ινιέστα είναι για το γεγονός ότι έδινε στο γήπεδο ό,τι είχε. Η ποιότητα του δεν αμφισβητούνταν από κανέναν, αλλά η αυταπάρνηση του ήταν αυτή που τον ξεχώριζε ακόμα περισσότερο. Ο ίδιος, βέβαια, ήταν από τους παίκτες που δεν μιλούσε πολύ, προτιμούσε να ξεχωρίζει με τις πράξεις του. Άλλωστε υπάρχουν τόσες και τόσες στιγμές «μαγείας» του μέσα στο γήπεδο που οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Ο Ισπανός άσος, πάντως, δύσκολα θα ξεχάσει την 21η Δεκεμβρίου του 2002, όταν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα «μπλαουγκράνα» στη La Liga σ’ ένα παιχνίδι κόντρα στη Μαγιόρκα.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Η πρώτη από τις πολλές… του Ινιέστα

Ήταν η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την Μπαρτσελόνα να… παραπαίει, όντας μόλις στη 13η θέση του πρωταθλήματος και μετρώντας πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη (μια ισοπαλία τέσσερις ήττες). Κι σ’ εκείνο το παιχνίδι ο Λουίς Φαν Χαάλ έριξε τη «ζαριά» του Ινιέστα, ξεκινώντας τον βασικό στην πρώτη του συμμετοχή στη La Liga και μόλις δεύτερη στη σεζόν. Καταλαβαίνει εύλογα κανείς το βάρος που βρέθηκε στα πόδια ενός 18χρονου. Ωστόσο, ο νεαρός τότε μέσος δεν… μάσησε. Ήταν εξαιρετικός στα 59 λεπτά που αγωνίστηκε, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα σε μια μεγαλοπρεπή νίκη (4-0).

Αυτή ήταν η πρώτη από τις συνολικά 442 εμφανίσεις του Ινιέστα στη La Liga στα 16 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα. Σε αυτές πέτυχε 35 γκολ και μοίρασε 86 ασίστ, κατακτώντας παράλληλα εννέα τρόπαια κι έχοντας σε όλα κομβική σημασία. Φυσικά, ο Ισπανός άσος δεν πέτυχε μόνο αυτά με τα «μπλαουγκράνα», αλλά θα χρειαστούν χιλιάδες ακόμη λέξεις για να περιγράψουν τη σημασία του στη «χρυσή» εποχή των Καταλανών. Οπότε, όπως θα έκανε κι ο ίδιος, αφήνουμε τις πράξεις του να μιλήσουν μόνες τους…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ