ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Serie A

Γενοβέζικο… μπλόκο για την Ρόμα! (vid)

Η Ρόμα δεν κατάφερε να διασπάσει την πολύ καλά στημένη άμυνα της Τζένοα, που άντεξε στο «Ολίμπικο» (0-0) αν κι έπαιζε με 10 παίκτες για σχεδόν 25 λεπτά.

Γενοβέζικο… μπλόκο για την Ρόμα! (vid)

Η Ρόμα ήθελε πάση θυσία τη νίκη κόντρα στην Τζένοα για να μείνει κοντά στην πρώτη τετράδα της Serie A. Ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τους… Γενοβέζους, που με μια μεστή εμφάνιση στην άμυνα τους πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στο «Ολίμπικο» (0-0) κι άφησαν τους «τζιαλορόσι» στο -4 από την τετράδα με δύο ματς λιγότερα. Σκόραρε στις καθυστερήσεις ο Ζανιόλο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Έιμπραχαμ. Μάλιστα, ο Ιταλός… μανούριασε με τον διαιτητή μετά το ακυρωθέν γκολ κι αποβλήθηκε.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Λίγες οι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του. Η Ρόμα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Τζένοα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν χώρους στην κόντρα και προσπαθούσαν να γίνουν κι αυτοί απειλητικοί. Η ομάδα της Γένοβας, εξάλλου, ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Στο 14′ από εκτέλεση φάουλ του Πορτανόβα ο Εκουμπάν πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τον Πατρίσιο να διώχνει.

Μάλιστα η Τζένοα ήταν αυτή που απείλησε ξανά στο ματς στο 35′. Ξανά από εκτέλεση φάουλ κι έπειτα από κόντρες ο Γεμπόα έβαλε την προβολή, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ρόμα είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς. Οι «Τζιαλορόσι» έφυγαν γρήγορα στην κόντρα και ο Ολιβέιρα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από πλάγια, με το σουτ του να περνάει λίγο άουτ. Στο 41′ ο Μχιταριάν δοκίμασε την τύχη του από το ύψος της περιοχής με τον Σιρίγκου να μπλοκάρει. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Ρόμα

«Ροντέο» στο τέλος, αλλά η Τζένοα κράτησε την Ρόμα

Η Ρόμα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 55′. Από σέντρα του Κάρσντορπ, ο Σμόλινγκ πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με τον Όστιγκαρντ να βάζει την κόντρα στο πλασέ του Έιμπραχαμ που πήγαινε στην εστία. Στο 69′, όμως, οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν. Ο Όστιγκαρντ έπιασε από τον λαιμό τον Αφένα-Γκιάν και συνέχισε να τον τραβάει με κάθε τρόπο έξω από την περιοχή, με τον διαιτητή να του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ελ Σαράουι εκτέλεσε το φάουλ στη συνέχεια της φάσης, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης η Ρόμα κυνήγησε το γκολ που θα της χάριζε τη νίκη. Ωστόσο, οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο δεν τα κατάφεραν, με γκολ του Ζανιόλο να ακυρώνεται στο 91′ για φάουλ του Έιμπραχαμ. Μάλιστα, ο Ιταλός άσος λίγο μετά την ακύρωση του γκολ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για έντονες διαμαρτυρίες κι αποβλήθηκε. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Οι «τζιαλορόσι» έφτασαν έτσι τους 39 βαθμούς σε 24 παιχνίδια, χάνοντας έδαφος στη μάχη της τετράδας. Από την άλλη η Τζένοα έφτασε τους 14 βαθμούς σε 24 ματς όντας στην 19η θέση της Serie A.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Σμόλινγκ, Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ, Κάρσντορπ (71′ Βερετού), Ολιβέιρα (57′ Αφένα-Γκιάν), Κριστάντε, Μέιτλαντ-Νάιλς (57′ Ελ Σαράουι), Μχιταριάν, Ζανιόλο, Έιμπραχαμ.

Τζένοα (Αλεξάντερ Μπλέσιν): Σιρίγκου, Χέφτι, Μπάνι (45′ α.α Όστιγκαρντ), Βανχούισντεν, Βάσκεθ, Στουράρο, Μπαντέλι, Εκουμπάν (71′ Μελεγκόνι), Πορτανόβα (71′ Μαξίμοβιτς), Γεμπόα (57′ Αμίρι), Ντέστρο (57′ Πίκολι).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ