Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σαν σήμερα το έργο τέχνης του Μπέργκαμπ κόντρα στη Νιουκαστλ! (vid)
Retro Stories

Σαν σήμερα το έργο τέχνης του Μπέργκαμπ κόντρα στη Νιουκαστλ! (vid)

Δυο δεκαετίες συμπληρώνονται από το μυθικό γκολ του Ντένις Μπέργκαμπ κόντρα στη Νιουκάστλ, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Νίκο Νταμπίζα

02.03.2022 | 15:02

Δεν έχει σημασία ποια ομάδα υποστηρίζεις στην Premier League, το θρυλικό γκολ του Ντένις Μπέργκαμπ κόντρα στη Νιουκάστλ όλοι το θυμούνται με θαυμασμό. Η μαγική προσπάθεια που θα μνημονεύεται για πάντα ως ένα από τα κορυφαία γκολ που μπήκαν ποτέ στα γήπεδα της Premier League.

Όταν ο μη-ιπτάμενος Μπέργκαμπ… απογειώθηκε

H τεχνική κατάρτιση του Ντένις Μπέργκαμπ παραμένει ακόμα και σήμερα μια από τις κορυφαίες που έχουμε δει ποτέ στο Νησί. Ο… μη-ιπτάμενος Ολλανδός ήταν ένας κορυφαίος ντριμπλέρ και ένας από τους κορυφαίους «αρτίστες» που πέρασαν από την Premier League. Κάτι που αποδείκνυε πολύ συχνά με τη φανέλα της Άρσεναλ.

Αυτό όμως που πέτυχε σαν σήμερα πριν από 20 ολόκληρα χρόνια κόντρα στη Νιουκάστλ, ποτέ κανείς δεν το περίμενε. Γιατί πολύ απλά είναι εξωφρενικά καλό για να έγινε στα αλήθεια. Και το αποτέλεσμα μάλλον στοιχειώνει μέχρι και σήμερα τον εξαιρετικά άτυχο, Νίκο Νταμπίζα που βρέθηκε στη φάση.

Ο Πιρές πάσαρε προς τον Ολλανδό, ο οποίος βρισκόταν με την πλάτη μέσα στην περιοχή. Έχοντας στα νώτα του τον Νταμπίζα, ο Μπέργκαμπ τσίμπησε τη μπάλα με το αριστερό του πόδι, κάνοντας την ίδια ώρα κίνηση… reverse, γύρω από τον Έλληνα αμυντικό. Με τα φάλτσα που είχε η μπάλα, γύρισε πάλι στον παίκτη της Άρσεναλ, ο οποίος νίκησε και τον Γκίβεν. Ένα υπέροχο γκολ που εκτός από πραγματικό θαύμα του ποδοσφαίρου, αποδείχθηκε και πολύ σημαντικό για τον τίτλο της Άρσεναλ.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version