ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Βιγιαρεάλ του Έμερι είναι γεμάτη «περιττούς» και όμως… πετάει!

Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν έχουν νιώσει την ποδοσφαιρική «απαξίωση» στη φετινή Βιγιαρεάλ, η οποία δείχνει πόσο μεγάλο λάθος έκαναν κάποιοι.

Η Βιγιαρεάλ του Έμερι είναι γεμάτη «περιττούς» και όμως… πετάει!

Λίγες ώρες μετά το «μαγικό» 0-3 επί της Γιουβέντους και την πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, τα πανηγύρια στη μικρή ισπανική πόλη ακόμα δεν έχουν κοπάσει. Λίγους μήνες μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Europa League, οι πολίτες της Βιγιαρεάλ έχουν ακόμα έναν λόγο να γιορτάσουν.

Λίγη εμπιστοσύνη στους «μεγάλους» που βρέθηκε

Σχεδόν όπου πήγε, ο Ουνάι Έμερι άκουσε πολλά. Πάρα πολλά. Γνωστός ως «ο προπονητής που κάνει για μικρές ομάδες, αλλά μέχρι εκεί», ο Βάσκος τεχνικός είχε την τύχη να περάσει από μερικούς πολύ δύσκολους πάγκους. Όπου και αν έκατσε όμως, κανένα μέρος δεν έμοιαζε με την πατρίδα του. Έχοντας γιγαντώσει σχεδόν κάθε ισπανική ομάδα που πέρασε, μετά τις Σεβίλλη και Βαλένθια ήρθε η ώρα της Βιγιαρεάλ.

Βρίσκοντας δουλειά λίγους μήνες μετά την αποδέσμευσή του από την Άρσεναλ, το «κίτρινο υποβρύχιο» ανακοίνωσε την επιστροφή του Ισπανού προπονητή το καλοκαίρι του 2019. Τότε, η Βιγιαρεάλ ήταν ένα καλό σύνολο, με σοβαρές βλέψεις για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κανείς όμως δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Το αήττητο σερί-ρεκόρ 18 παιχνιδιών με το καλημέρα, έδειξε πως οι ιδέες του νέου προπονητή βρήκαν γρήγορα αντίκρισμα στους παίκτες.

Το ερώτημα που προέκυψε αρκετά γρήγορα ήταν, «μα πως γίνεται ένας μέτριος να τα καταφέρνει τόσο καλά». Από την Άρσεναλ έφυγε σαν κυνηγημένος, μετά την αποτυχία να βγάλει την ομάδα στο Champions League. Τα ίδια και στην Παρί, όπου πλήρωσε τα σπασμένα των δύο αποκλεισμών από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα στους «16». Παρά τη συνέπεια που εμφάνιζε με τους Παριζιάνους, του έμεινε η «ρετσινιά» του «καλού μέχρι ένα σημείο».

Έμερι και παίκτες έχουν περισσότερα κοινά από ότι θα περίμενε κάποιος

Ένας τρόπος για να χαρακτηρίσουμε αυτή τη Βιγιαρεάλ θα ήταν η…. ομάδα της δεύτερης ευκαιρίας. Οι περισσότεροι που απαρτίζουν το ρόστερ, μαζί και ο προπονητής, είχαν περάσει από άλλες ομάδες και εκδιώχθηκαν γρήγορα-γρήγορα. Πρώτος και καλύτερος, ο Έμερι απολύθηκε από την Άρσεναλ, μετά τον χαμένο τελικό του Europa League και την αποτυχία πρόκρισης στο Champions League. Από τους παίκτες, ο Χουάν Φόιθ είναι ο ήρως της περσινής σεζόν και «περιττός» της Τότεναμ.

Ο σταθερότατος τερματοφύλακας, Χερόνιμο Ρούλι, πέρασε από τη Μάντσεστερ Σίτι για έξι μήνες, ενώ ο Ετιέν Καπού θεωρήθηκε «ανάξιος» του επιπέδου της Γουότφορντ! Λο Σέλσο και Σερτζ Οριέ «κόπηκαν» επίσης από την Τότεναμ, ενώ το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Άρναουτ Ντανζούμα, ήρθε από την Championship και τη Μπόρνμουθ. Τέλος, ο ηγετικός Ντάνι Παρέχο είδε το συμβόλαιο του στη Βαλένθια να «λύνεται» κατόπιν εντολής του Πίτερ Λιμ. Μια κίνηση ανόητη, αν αναλογιστούμε ότι ο Ισπανός αποτελούσε διακαή πόθο της Μπαρτσελόνα. Και λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα, βρήκε νέα πατρίδα.

Οι περισσότεροι στο ρόστερ γνωρίζουν καλά τι σημαίνει απόρριψη. Μπορεί το μέγεθος της Βιγιαρεάλ να μην τρομάζει, όμως οι παίκτες ξέρουν την κακή πλευρά των «μεγάλων». Και στο μικρό αλλά θαυματουργό «κίτρινο υποβρύχιο» έχουν δημιουργήσει μια ανέλπιστη οικογένεια.

O άθλος της Βιγιαρεάλ του 2006 οδηγός για το σήμερα

Μόλις τέσσερις φορές έχει αγωνιστεί όλες και όλες η Βιγιαρεάλ στο Champions League. Και όλες την τελευταία εικοσαετία. Τις τρεις από αυτές (συμπεριλαμβανομένης της φετινής), πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το αποκορύφωμα φυσικά ήρθε το 2005-06, όταν έφτασε ένα βήμα μακριά από τον τελικό! Τότε που με σκληρό και μαζεμένο ποδόσφαιρο, η Βιγιαρεάλ συστήθηκε στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Πάλι με παίκτες που είχαν «αποτύχει» σε μεγάλες ομάδες (Ρικέλμε, Φορλάν), η μικρή βαλενσιάνικη ομάδα έκανε το ένα θαύμα μετά το άλλο.

Φέτος, θεωρώ πως το ταβάνι βρίσκεται ακόμα υψηλότερα από ότι πέρσι. Η επικράτηση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Europa League και το πρώτο αίμα στα τρόπαια, άνοιξε την όρεξη αυτού του καλοδουλεμένου συνόλου. Όποιον αντίπαλο και αν δείξει η κληρωτίδα των προημιτελικών, ένα είναι το σίγουρο. Αν δεν προσέξουν, η Βιγιαρεάλ θα βρει χώρο και θα «τορπιλίσει» ξανά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ