ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Ψυχολόγος εξηγεί γιατί η Λίβερπουλ είχε πλεονέκτημα στα πέναλτι πριν καν ξεκινήσουν

Ένας ψυχολόγος εξήγησε πώς η Λίβερπουλ είχε ήδη αποκτήσει ψυχολογικό προβάδισμα έναντι της Τσέλσι κατά τη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Fa Cup.

Ψυχολόγος εξηγεί γιατί η Λίβερπουλ είχε πλεονέκτημα στα πέναλτι πριν καν ξεκινήσουν

H Λίβερπουλ πανηγύρισε το 8ο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της μετά την επικράτηση της επί της Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι. Όπως και στον τελικό του Carabao Cup έτσι και στον τελικό του FA Cup, μετά από 120 λεπτά παιχνιδιού καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει. Έτσι, το τρόπαιο κρίθηκε στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, η Λίβερπουλ ευστόχησε στα 6 από τα 7 πέναλτι, με τον Μανέ να είναι ο μοναδικός που αστόχησε. Από την άλλη πλευρά, οι «μπλέ» νίκησαν τον Άλισον στις πέντε από τις εφτά προσπάθειες του.




Το τελικό αποτέλεσμα μέσα από τα μάτια ενός ψυχολόγου

Ο ψυχολόγος Geir Jordet μέσω του λογαριασμού του στο twitter εξήγησε πώς η Λίβερπουλ είχε ήδη το πάνω στο χέρι στη διαδικασία πριν καν αυτή ξεκινήσει. «Μία διαδικασία των πέναλτι είναι ένα ψυχολογικό παιχνίδι που ξεκινάει από τον τρόπο που ο προπονητής επικοινωνεί με τους παίκτες του μετά το τελικό σφύριγμα. Ο Κλοπ και ο Τούχελ ξόδεψαν αυτά τα 5 λεπτά εντελώς διαφορετικά. Παρακάτω, παραθέτονται, τα γεγονότα χρονολογικά»

1) Γύρω στα 60 δευτερόλεπτα μετά το τελικό σφύριγμα, ο Κλοπ είχε ήδη κάνει τις επιλογές του και προσέγγισε κάθε παίκτη για να του δώσει συμβουλές για την εκτέλεση του πέναλτι. Το έκανε αυτό σε κάθε παίκτη ξεχωριστά, αφού πρώτα τον αγκάλιασε. Η διαδικασία είναι οικεία, ασφαλής και γίνεται με αγάπη.

2) Στα 90 δευτερόλεπτα, ο Κλοπ έχει τελειώσει αυτό το κομμάτι της συζήτησης. Η ομάδα έχει συγκεντρωθεί γύρω από έναν κύκλο και ο Γερμανός δίνει μία σύντομη αλλά παθιασμένη ομιλία. Στο 1:45, τελειώνει και η ομάδα σπάει τον κύκλο.

Αντίστοιχα στο 1:50, Ο Τούχελ ακόμα κοιτάει τις σημειώσεις του και τελικά εισέρχεται στον κύκλο.

3) Ο Τούχελ ξόδεψε τα πρώτα 2 λεπτά για να μελετήσει ξανά τις επιλογές του και (πιθανότατα) με την άκρη του ματιού του έβλεπε τη Λίβερπουλ να έχει σπάσει τον κύκλο της πριν καν τον ξεκινήσει η Τσέλσι. Στη συνέχεια εισέρχεται στο κέντρο του κύκλου ΠΡΟΤΟΥ καν τελειώσει με το πλάνο του.

4) Το να μπεις στον κύκλο πριν ολοκληρώσεις την επιλογή των εκτελεστών σου, είχε συμβεί και στον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ στον τελικό του EURO 2020. Είσαι αργοπορημένος, ανέτοιμος, γίνεσαι αντιδραστικός και καταλήγεις να βιάζεσαι και να αγχώνεσαι.

5) Κατά τη συγκέντρωση των παικτών, ο Τούχελ ρωτάει του παίκτες του για τα χτυπήματα δημοσίως μπροστά στην υπόλοιπη ομάδα. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα όταν γίνεται με αυτόν τον τρόπο, η πιθανότητα ειλικρινών απαντήσεων από τους παίκτες μειώνεται και δημιουργεί περισσότερο στρες που μεταφέρεται στην εκτελεστική διαδικασία.

6) Ενώ ο Τούχελ ακόμα διαλέγει τους παίκτες του, ο Κλοπ έχει τελειώσει τα πάντα και ξοδεύει το χρόνο του μοιράζοντας αγκαλιές, αγάπη και καλή ενέργεια.

7) Επειδή η Λίβερπουλ έχει ολοκληρώσει από νωρίς τις διαδικασίες επιλογής, οι παίκτες έχουν επιλέξει πρώτοι που θα κάτσουν στον αγωνιστικό χώρο για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Διαλέγουν την πλευρά που είναι πιο κοντά στον πάγκο. Με αυτόν τον τρόπο, το επιτελείο μπορεί πιο εύκολα να δώσει οδηγίες κατά τη διαδικασία ενώ διατηρείται η αίσθηση της ενότητας με τον πάγκο.

«Τα “τέραστα νοοτροπίας” δεν γεννήθηκαν αλλά φτιάχτηκαν. Προληπτική προετοιμασία, ψύχραιμη εκτέλεση και ζεστή γεμάτη αγάπη επικοινωνία συνήθως αποτελούν την καλύτερη δυνατή βάση για απόδοση υπό ακραίες καταστάσεις πίεσης. Η Λίβερπουλ προηγούταν με 1-0 πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία» καταλήγει ο Gordet στην ανάλυσή του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ