ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ίντερ πήρε το πρωτάθλημα και… χαλάρωσε! (vid)
«Έκαψε» τους νησιώτες από νωρίς η Ατλέτικο! (vid)
Ξεκάθαρος ο Τσάβι: «Ας ξεχάσουμε γρήγορα τη φετινή σεζόν που ήταν σκέτη ντροπή»
Δυνάστης της Ρεάλ ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ξεπέρασε τον αείμνηστο Σαντιάγο Μπερναμπέου!
«Τάπωσε» τον Ρόι Κιν ο Χάαλαντ με απαξιωτική ατάκα!
Μεγάλη κίνηση από την Μπαρτσελόνα: Υποκλίθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
Αλ Νασρ: On fire o Κριστιάνο με το «τέλειο» χατ-τρικ! (vids)
Στη Ρεάλ Μαδρίτης πρώτα γέλασαν με τα χάλια της Μπαρτσελόνα και μετά πανηγύρισαν το πρωτάθλημα! (pic)
Διπλό δώρο* Πάσχα από την Betsson
Με «ντόρτια» στην Μπαρτσελόνα έστεψε πρωταθλήτρια τη Ρεάλ η Χιρόνα και πέρασε στο Champions League! (vid)
Ο Χάαλαντ ΓΛΕΝΤΗΣΕ τη Γουλβς και «βλέπει» το Πρωτάθλημα! (vid)
Χιρόνα – Μπαρτσελόνα: Μαγικός Πόρτου και η Ρεάλ ήδη πανηγυρίζει! (vids)
Στην Premier League η Ίπσουιτς μετά από 22 χρόνια!
Χατ-τρικ στο ημίχρονο από τον Χάαλαντ και «καθαρίζει» η Σίτι τη Γουλβς! (vids)
Και ποιος δεν δάκρυσε με τη χειρονομία του Ρόις στο τέλος! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ δεν άφησε στον Κριστιάνο άλλη επιλογή!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ζήτησε να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δυσκολεύεται ιδιαίτερα να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Η Γιουνάιτεντ δεν άφησε στον Κριστιάνο άλλη επιλογή!

Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε σαν παραμύθι όμως απ’ ότι φαίνεται θα ολοκληρωθεί άδοξα. Ο Πορτογάλος περίμενε πως οι «Κόκκινοι Διάβολοι» θα του προσφέρουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει τίτλους στο κορυφαίο επίπεδο αλλά μάλλον έκανε λάθος. Η τραγική πορεία της περσινής σεζόν, η απώλεια της τετράδας και η αδυναμία της ομάδας να προσελκύσει πρωτοκλασάτους παίκτες, ωθεί τον Κριστιάνο στην έξοδο. Όχι άδικα.

Θες να δεις πρώτος τις καλύτερες ειδήσεις; Αφού σου αρέσει… πάτα και ένα like στη νέα μας σελίδα στο Facebook!

Δεν συνάντησε ό,τι περίμενε

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας εκ των σπουδαιότερων αθλητών που πάτησε το πόδι του σε γήπεδο. Όχι μόνο ποδοσφαίρου, αλλά οποιουδήποτε αθλήματος. Τα μυθικά κατορθώματά του και οι επικές του επιδόσεις, του έχουν εξασφαλίσει ήδη μια θέση στο πάνθεο των θρύλων. Η καριέρα του ωστόσο δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μπορεί αυτά που έχει πετύχει μέχρι στιγμής άλλοι να θέλουν δέκα ζωές για να τα πετύχουν, όμως είναι ακόμα εδώ. Όχι ως κομπάρσος αλλά ως απόλυτος πρωταγωνιστής.

Όπως μας έμαθε από την πρώτη στιγμή που ακούσαμε το όνομά του. Η ιστορία του Κριστιάνο ακόμα γράφεται και τα γράμματα που την εξιστορούν δεν μπορούν παρά να είναι χρυσά. Το περασμένο καλοκαίρι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πήρε μια μεγάλη απόφαση. Έντεκα χρόνια μετά την αποχώρησή του, επέστρεψε στην αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην ομάδα που ουσιαστικά ξεκίνησε να χτίζει το θρύλο του. Στο διάστημα που έλειψε πρόλαβε να κάνει πολλά. Από ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης εξελίχθηκε σε μύθο.

Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε με αριθμούς. Αποκλείεται να υπάρχει άνθρωπος που να διαβάζει αυτές τις γραμμές και να μη γνωρίζει για ποιον κύριο μιλάμε. Η επιστροφή στο «Ολντ Τράφορντ» έμοιαζε σαν βγαλμένη από παραμύθι. Την ακριβώς προηγούμενη σεζόν η Γιουνάιτεντ είχε τερματίσει δεύτερη, ο Σόλσκιερ είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων και η αισιοδοξία βρισκόταν στα ύψη. Οι προσθήκες των Σάντσο και Βαράν ενίσχυσαν το συναίσθημα αυτό και ο Κριστιάνο ήρθε να το απογειώσει.

Οι φίλοι της ομάδας ονειρεύονταν την επιστροφή στην κορυφή με εκείνον ως απόλυτο ηγέτη, Μόνο που τελικά, αν και αυτός έπαιξε το ρόλο του, τα πάντα πήγαν στραβά. Η εικόνα της Γιουνάιτεντ ήταν απογοητευτική, τα αποτελέσματα χειρότερα, ο Σόλσκιερ απολύθηκε τον Νοέμβρη και η σεζόν τελείωσε με την ντροπιαστική έκτη θέση. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν ίσως το τελευταίο πράγμα που είχε στο μυαλό του ο Κριστιάνο όταν αποφάσιζε να επιστρέψει.

Δεν έχει χρόνο για χάσιμο

Η περσινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση των Ευρωπαϊκών γηπέδων. Ένα σύνολο δυσλειτουργικό, χωρίς πάθος και με παίκτες που ήταν μόνιμα σκιά του εαυτού τους. Ο Κριστιάνο -μαζί με τον Ντε Χέα- ήταν ο μόνος που διασώθηκε από το ναυάγιο. Τα 24 γκολ που σημείωσε σε 38 συμμετοχές, μπορεί να μην εντυπωσιάζουν όμως πρόκειται για τεράστιο κατόρθωμα. Αν αναλογιστεί κανείς πόσο κακή ήταν η Γιουνάιτεντ και πόσο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, θα καταλάβει πως αυτό που πέτυχε ο Πορτογάλος είναι σπουδαίο.

Χωρίς αυτόν δεν μπορούμε καν να φανταστούμε που θα τερμάτιζαν οι «Κόκκινοι Διάβολοι». Παρόλα αυτά η έκτη θέση εξακολουθεί να είναι ντροπή. Και όπως καταλαβαίνετε, ένας παίκτης αυτού του μεγέθους δεν έχει χρόνο για να ντροπιάζεται. Σίγουρα όχι σε αυτή τη φάση της καριέρας του και σίγουρα όχι όταν ο ίδιος παραμένει σε κορυφαίο επίπεδο. Ο Κριστιάνο μπορεί να έχει καταρρίψει κάθε έννοια του χρόνου, όμως αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορεί να κάνει για πάντα.

Τον ερχόμενο Φλεβάρη θα κλείσει τα 38. Από εδώ και πέρα κάθε χρονιά θα είναι στοίχημα για εκείνον. Διότι να είστε σίγουροι πως μόλις καταλάβει ότι δεν μπορεί να είναι αυτός που θέλει, θα σταματήσει. Σε αυτή την ηλικία λοιπόν δεν έχει χρόνο για πεταμένες σεζόν και αποτυχημένα πρότζεκτ. Δεν έχει ούτε χρόνο να στηρίξει μια νέα προσπάθεια ξέροντας ότι θα χρειαστούν χρόνια μέχρι η ομάδα να μπορέσει να κάνει πραγματικό πρωταθλητισμό.

Ένας τόσο ανταγωνιστικός χαρακτήρας όπως αυτός, θέλει όσο ακόμα μπορεί να διεκδικεί τίτλους και τρόπαια. Αυτό τον θρέφει, αυτό τον κρατά ζωντανό και αυτό είναι κάτι που η Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να του προσφέρει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η απόφαση του να ζητήσει μεταγραφή ήταν απόλυτα λογική. Δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς και στην πραγματικότητα ήταν η ίδια η Γιουνάιτεντ που τον οδήγησε εκεί.

Είναι διαφορετικό να είσαι ο Κριστιάνο

Η απόφαση του Κριστιάνο να ζητήσει μεταγραφή σε πολλούς μπορεί να κακοφάνηκε. Στην τελική δεν έχει τίποτα να αποδείξει και η Γιουνάιτεντ είναι μια ομάδα που πραγματικά αγαπάει. Θα μπορούσε να μείνει εκεί και να στηρίξει τη νέα προσπάθεια με τον Τεν Χαγκ. Για οποιονδήποτε άλλο παίκτη αυτό θα ήταν μια μάλλον πιο πιθανή απόφαση. Όταν όμως λέγεσαι Κριστιάνο Ρονάλντο τα πράγματα είναι αλλιώς.

Το όνομα και η κληρονομιά αυτού του παίκτη είναι τόσο βαριά που δεν του επιτρέπουν να μην ανταγωνίζεται για τις ύψιστες διακρίσεις. Απλά δεν γίνεται. Αυτός και ο Μέσι έθεσαν τόσο ψηλά τον πήχη που ουσιαστικά απαγόρευσαν στον εαυτού τους κάτι λιγότερο από αυτό. Ο Αργεντίνος για παράδειγμα, πήγε το περασμένο καλοκαίρι στην Παρί όπου σίγουρα απέτυχε, αλλά φέτος θα είναι και πάλι ανάμεσα στα πρώτα φαβορί για το Champions League. Το αν θα αποτύχει ξανά ή θα καταφέρει να φέρει στην Παρί το τρόπαιο, είναι μια άλλη κουβέντα που θα κάνουμε κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν. Κριστιάνο

Ο Κριστιάνο αν μείνει στη Γιουνάιτεντ δεν είναι καν παρόν στη διοργάνωση. Ο άνθρωπος που σημάδεψε όσο κανείς άλλος το Champions League δε νοείται να απουσιάσει από αυτό. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην καριέρα του και θα είναι κρίμα να συμβεί τώρα. Μπορείτε να φανταστείτε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παίζει στο Europa League; Εμείς με τίποτα! Μας φαίνεται εντελώς άκυρο, παράταιρο, λάθος.

Προφανώς και ο ίδιος είχε πλάνο να κλείσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πιθανότατα η διαδικασία στην οποία μπαίνει είναι κάτι που δεν του αρέσει καθόλου. Δυστυχώς όμως είναι μονόδρομος. Ακόμα κι αν σε κάποια φάση σκέφτηκε να παραμείνει, η ανικανότητα της ομάδας να ενισχυθεί του διέλυσε κάθε αμφιβολία. Με τις ανάγκες να είναι τεράστιες σε όλες τις γραμμές, η Γιουνάιτεντ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ούτε μία μεταγραφή. Ε κάπου ώπα.

Υ.Γ: Πολλοί από εσάς μπορεί να παρατηρήσατε ότι μετά από οχτώ χρόνια η σελίδα μας στο Facebook εξαφανίστηκε εδώ και κάποιες μέρες. Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι πραγματικά ακατανόητος και κάτι που δυσκολευτήκαμε αρκετά να χωνέψουμε. Αρκετοί μπορεί να μας μάθατε μέσα από εκεί, όμως πλέον γνωριζόμαστε αρκετά καλά και αυτό είναι κάτι που καταλάβαμε τις μέρες που η σελίδα μας ήταν ανενεργή. Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και σας περιμένουμε όλους στη νέα μας σελίδα που λειτουργεί και πάλι. Άλλωστε μην ξεχνάτε. Ο Βασιλιάς παίζει μπάλα μόνο στο Sportsking.gr!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ