ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πένθος στο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι
Ρόμα – Γιουβέντους: Όλα μοιρασμένα στο «Ολίμπικο», κοιτάζουν πίσω τους οι Ρωμαίοι (vid)
ΚΕΡΑΥΝΟΣ του Πέλκα από τα 30 μέτρα «χτύπησε» τον Γιαννιώτη! (vid)
Τεράστια νίκη η Άλκμααρ με «clutch» Παυλίδη και όνειρα για Champions League! (vid)
Λάρισα… εμπιστευτικό με Χρήστο Παπαδόπουλο να «οργώνει» την Ιταλία (vid)
Από την Premier League στον Παναθηναϊκό: Έκλεισε Μπάλντοκ το «τριφύλλι»!
«Τορπίλισε» τη Βιγιαρεάλ ο εορτάζων Δουβίκας και έσωσε τη Θέλτα! (vid)
Έδωσε δικαιώματα η Μίλαν, ατσαλάκωτη η Τζένοα στο «Σαν Σίρο» με ντεμπούτο Παπαδόπουλου (vid)
Ξέφρενο πάρτι στη Φρανκφούρτη η Λεβερκούζεν εν τη απουσία του Τσάμπι Αλόνσο! (vid)
Η Λίβερπουλ καθάρισε σαν (πασχαλινό) αυγό την Τότεναμ! (vid)
Σώζει τα προσχήματα η Τότεναμ στο «Άνφιλντ» με Σον και Ριτσάρλισον (vid)
Μαγική ΓΚΟΛΑΡΑ από τον Έλιοτ και 4-0 η Λίβερπουλ! (vid)
Τέλος η ατυχία και η αστοχία για τον Σαλάχ: Σκόραρε κόντρα στην Τότεναμ! (vid)
Μαγική προσπάθεια από Σαλάχ: Το δοκάρι του στέρησε το γκολ της σεζόν! (vid)
Κιν εναντίον Χάαλαντ «Σαν κακομαθημένο παιδί κάνει…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Πόρτο

Γκαλένο: Το βραζιλιάνικο «διαμάντι» της Πόρτο που η «Σελεσάο» έχει αγνοήσει απροκάλυπτα!

Ο 24χρονος αστέρας της Πόρτο, Γκαλένο, έχει τρελάνει κόσμο και θέτει υποψηφιότητα για συμμετοχή στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Γκαλένο: Το βραζιλιάνικο «διαμάντι» της Πόρτο που η «Σελεσάο» έχει αγνοήσει απροκάλυπτα!

Πώς γίνεται ένας τέτοιος παιχταράς να μην έχει ούτε μια συμμετοχή σε κανένα τμήμα εθνικής ομάδας; Αν αναλογιστούμε ότι έτυχε να είναι Βραζιλιάνος, ίσως καταλάβουμε πως μπορεί να θεωρείται ένας από τους πολλούς. Η ποδοσφαιρομάνα Βραζιλία έχει «γεννήσει» αμέτρητους παίκτες από τα βάθη της ιστορίας. Ταλέντα που κάποια ήταν πολλά υποσχόμενα και έκαναν καριέρα, ενώ κάποια άλλα έμειναν στάσιμα. Αυτή τη φορά αξίζει να επικεντρωθούμε σε ένα «διαμάντι» που από τον περασμένο Γενάρη αγωνίζεται στην Πόρτο. Το όνομά του, Βέντερσον Ροντρίγκες ντο Νασιμέντο Γκαλένο.

Ο 24χρονος αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ έχοντας ξεδιπλώσει το ταλέντο του τα τελευταία δυο χρόνια στην Πορτογαλία. Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε να παίζει μπάλα στη χώρα του στην ομάδα, Τριντάντε. Με πέντε γκολ σε δέκα συμμετοχές, τον πήρε η Γκρέμιο Ανάπολις, αλλά οι σκάουτερ της Πόρτο τον είχαν ήδη… αρπάξει πριν κάνει την πρώτη του συμμετοχή. Αρχικά ως δανεικό στη β΄ ομάδα, έπειτα αγορά έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας Γκαλένο

«Πλήγωσε» (και) την ΑΕΚ ο Γκαλένο

Με την πρώτη ομάδα των «δράκων» έκανε μόλις δυο εμφανίσεις και δόθηκε δανεικός στην Πορτιμονένσε το 2018. Ακολούθησε κι άλλος δανεισμός, αυτή τη φορά στη Ρίο Άβε. Στο πρόσωπό του η Μπράγκα είδε στοιχεία που την κέρδισε και έτσι τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2019 για 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Εκεί ο Γκαλένο έκανε τα σπουδαιότερα παιχνίδια του τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

Οι φίλοι της ΑΕΚ δεν έχουν πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από τον Βραζιλιάνο εξτρέμ. Μιας και στο Europa League της σεζόν 2020-21 ο Γκαλένο σκόραρε τόσο στην Πορτογαλία, όσο και στο ΟΑΚΑ. Για την ιστορία, η Μπράγκα έκανε δυο νίκες επί της «Ένωσης», με 3-0 και 4-2.







Με 24 γκολ, 25 ασίστ σε 115 αγώνες, ο Γκαλένο εξαργύρωσε τις καλές του μέρες με επιστροφή στην Πόρτο, έναντι 9 εκατ. ευρώ. Αυτή τη φορά για να καθιερωθεί ως βασικός στην ενδεκάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Φέτος μετρά 14 εμφανίσεις με πέντε γκολ και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το μεγάλο όνειρο να φορέσει το εθνόσημο της Βραζιλίας

Όλα αυτά καλά ως τώρα, αλλά κάπου περιμέναμε να τον δούμε σε κάποιο τμήμα των εθνικών ομάδων της «Σελεσάο». Όχι δυστυχώς, μιας και ακόμα περιμένει την πρώτη του κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του! Αναμφίβολα θα αποτελέσει μια από τις περιπτώσεις που απασχολήσουν τον Τίτε ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ που ξεκινά σε περίπου 35 μέρες. Ίσως πάρει την πολυπόθητη κλήση του στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά. Σε άλλη περίπτωση, θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά για να έρθει η ανταμοιβή αυτή.

Αν εξακολουθήσει να πραγματοποιεί εμφανίσεις όπως αυτή με τη Λεβερκούζεν μεσοβδόμαδα, τότε δυο πράγματα είναι σίγουρα. Το ένα είναι ότι θα πάρει μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα. Διότι η Πόρτο δεν φημίζεται για το ότι κρατάει παίκτες και λέει όχι σε πλουσιοπάροχες προτάσεις. Ο Γκαλένο έχει συμβόλαιο ως το 2027 και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Δηλαδή ο σύλλογος του Οπόρτο θα έχει άπλετο χρόνο για να μοσχοπουλήσει τον παιχταρά του. Το άλλο έχει να κάνει με τη Βραζιλία που αργά ή γρήγορα το καθήκον θα τον καλέσει για την πρώτη του διεθνή συμμετοχή.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ