ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To μεγαλείο της κάθετης του Κρόος φαίνεται σε δύο φωτογραφίες! (pics)
H τρίχα… κάγκελο: Όλη η Ευρώπη υποκλίθηκε στο κορεό της Μπάγερν Μονάχου! (vid)
O Βινίσιους μόλις έκανε το 2-2 τα… έδειξε στον κόσμο της Μπάγερν Μονάχου! (vid)
Μπάγερν- Ρεάλ: Μία Τιτανομαχία που τα είχε όλα εκτός από… νικητή! (vids)
Champions League: Μέσα σε λίγα λεπτά η Μπάγερν κάνει την ανατροπή με Σανέ- Κέιν! (vids)
Champions League: Ο Σανέ θα κάνει καιρό να ξεχάσει πως έχασε αυτό το γκολ κόντρα στον Λούνιν! (vid)
Μίκελ Αρτέτα, 2024
Champions League: Μαγική μπαλιά από Κρόος και ιδανικό τελείωμα από Βινίσιους! (vid)
«Πουτ@ν@ Μπαρτσελόνα» τραγούδαγαν μαζί φίλοι της Ρεάλ και της Μπάγερν! (vid)
Το πήρε απόφαση η Μπαρτσελόνα: Το καλοκαίρι πάει για ΜΕΓΑΛΟ κόλπο- γκρόσο!
Η La Liga εξόντωσε την Ατλέτικο με την ποινή της!
Μπάγερν – Ρεάλ: Οι ενδεκάδες του σούπερ ντέρμπι του Μονάχου! (pics)
Λουίς Ενρίκε: «Στην Παρί όλα είναι πίεση»!
Ιστορικός Χάαλαντ, ο πρώτος ποδοσφαιριστής στο «Clash of Clans»! (pic)
Τεν Χαγκ, Γιουνάιτεντ, Πότερ, Άγιαξ: Οι Άγγλοι πήραν το… μπλέντερ και τα ανακάτεψαν όλα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Mundial QATAR 2022

Γαλλία, άσε τα αστεία… Έτσι, όπως πας χτίζεις δυναστεία! (vids)

Η Γαλλία νίκησε με σκορ 2-1 την Αγγλία και πέρασε γι' ακόμη μία φορά στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μοιραίος ο Κέιν για την Αγγλία.

Γαλλία, άσε τα αστεία… Έτσι, όπως πας χτίζεις δυναστεία! (vids)

Το ντέρμπι μεταξύ της Γαλλίας με την Αγγλία τα είχε όλα. Ωραίους, μοιραίους, γκολ, κάρτες και χαμένα πέναλτι. Αλλά και έναν μεγάλο νικητή: την Γαλλία.

Οι «τρικολόρ» επικράτησαν 2-1 των «λιονταριών» με τον Τσουαμένι και τον Ζιρού να σημειώνουν δύο πολύ ωραία γκολ. Ο Κέιν είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Αγγλία σε 1-1 από το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης με τον ίδιο τρόπο παραλίγο να κάνει το 2-2, όμως, η εκτέλεσή του ήταν πολύ κακή και η μπάλα πέρασε αρκετά έξω!

Έτσι, η Γαλλία έφτασε και πάλι μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί όπου θα παίξει με το Μαρόκο, όπου είναι το μεγάλο φαβορί και δεν αποκλείεται να φτάσει πάλι μέχρι τον τελικό, όπου αν κατακτήσει το τρόπαιο θα είναι η πρώτη εθνική ομάδα που φτάνει σε back to back στον 21ο αιώνα. Δυναστεία!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τόσο η Αγγλία, όσο και η Γαλλία μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να δημιουργήσουν ευκαιρίες και καλές στιγμές στην αναμέτρηση. Άλλωστε είχαν και την ποιότητα αμφότερες για κάτι τέτοιο. Οι «τρικολόρ» είχαν την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους με τον Γκριεζμάν να «φτιάχνει» τις επιθέσεις των Γάλλων και τον Μπαπέ να δέχεται πολλούς αμυντικούς πάνω του, ώστε να τον περιορίσουν ή να τον σταματήσουν.

Ωστόσο, το πρώτο γκολ δεν άργησε τόσο να έρθει και να δώσει ακόμη περισσότερο ρυθμό στην αναμέτρηση. Μάλιστα, σημειώθηκε από έναν μέσο και όχι από κάποιον εξτρέμ ή επιθετικό. Οι Γάλλοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, μέχρι που πήγε στα πόδια του Αουρελιέν Τσουαμενί. Ο χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να έχει χώρο, αλλά με χρόνο εξαπέλυσε ένα πολύ ωραίο σουτ από τα 20 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Τζόρνταν Πίκφορντ.

Από εκεί και πέρα τα «λιοντάρια» ήταν εκείνα που είχαν την κατοχή της μπάλας και έχτιζαν επιθέσεις τη μία πίσω από την άλλη με τους ποδοσφαιριστές του Ντιντιέ Ντεσάν να τους δίνουν χώρο και να προσπαθούν να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση! Ειδικά με τον Κιλιάν Μπαπέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Άγγλοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά. Και έφτασαν πολύ κοντά στο 1-1 όταν στο 47′ ο Μπέλιγχαμ έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής με τον Γιορίς να διώχνει σε κόρνερ. Αλλά το 1-1 εν τέλει δεν άργησε να έρθει. Ήταν στο 53′ όταν ο Σάκα μπούκαρε μέσα στην περιοχή των Γάλλων με τον Τσουαμενί να τον ανατρέπει. Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και στο 54′ έστειλε από τη μία γωνία τον Γιορίς και από την άλλη την μπάλα, ισοφαρίζοντας για την Αγγλία. Και παράλληλα, φτάνοντας σε τέρματα τον Γουέιν Ρούνεϊ στην κορυφή της λίστας των «λιονταριών».

Αλλά το δεύτερο 45λεπτο ήταν γεμάτο από γκολ, συγκινήσεις και ανατροπές. Οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο τέρμα με τον Ζιρού στο 77′ με τον Γάλλο φορ να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Πίκφορντ με εναέριο πλασέ. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης στο 78′ με ωραία κεφαλιά έκανε αυτό που δεν μπορούσε ένα λεπτό νωρίτερα με τον Γκριεζμάν να τον βρίσκει με πανέμορφη σέντρα από τα αριστερά.

Η Αγγλία, με τον χρόνο να την πιέζει, βγήκε ακόμη πιο μπροστά. Και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για το 2-2. Στο 82′ ο Ερναντές έριξε τον Μάουντ, ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κέιν το εκτέλεσε, όμως, αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα πολύ έξω με τους Γάλλους να πανηγυρίζουν σαν να είχαν… σκοράρει.

Από εκεί και πέρα οι Άγγλοι τα έπαιξαν όλα για όλα, χωρίς να αλλάζει κάτι σημαντικά. Αν και έφτασαν κοντά στο 2-2 με τον Ράσφορντ, αλλά, η εκτέλεση φάουλ του στα χασομέρια πέρασε για λίγο έξω.













Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ